Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Neni to tak spatne, jak by se ze znamky mohl zdat. Teda vetsinu casu. Je to celkem vtipne (az na nekolik vylozenych trapnosti) a herecky zajimave (Oliver Platt!), monumentalni hlasita hudba slozena predevsim z klasiky nekdy pusobi az rusive. Privetiva a osobita rezie a kamera. Pribeh nikoliv spatny, ale pak se to dvacet minut pred koncem zlomi a speje to tak trochu k tragickemu vyzneni a zaveru, ktery se mi nelibil a spise me znechutil. Do te doby to bylo tak na 7/10, konec to sestrelil. Je to neco mezi Piraty z Karibiku (ti jsou vtipnejsi a herecky lepsi) a Pride and Prejudice (pribehove a herecky lepsi). Ma to podobne zmrseny sladky hollywoodsky konec jako Pirati. A Pycha je proste o tridu vyse. Navic hlavni zenska role neni tak zajimava jako Keira (predevsim v Pyse :-P). Da se to, neurazi to, damy si to mozna vychutnaji vice nez ja, ale nejni to zadny zazrak a nejhorsi film Hallstroma, co jsem videl. 6/10. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nic pozoruhodného sem na tom nenašel, děj fraškovitý a klišézní, čekal jsem spíše seriozní životopis a místo toho jsem dostal něco na způsob jedné ze Shakespearových komedií - plné záměn postav, převleků za muže, suchých hláškek (v jejich době dobrých) a šťastného konce, kdy si všichni najdou někoho na sex... Pozitivní na tom filmu bylo, že mě to bavilo. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström, známý spíše komornějšími dramaty typu Pravidla moštárny, se úspěšně pustil do hollywoodského mainstreamu. Ze začátku to vypadá, že nás čeká další průměrný hollywoodský vývar, ale s postupem času tahle bláznivá show získává stále větší grády. Jsou tady skvělé hlášky a výborné jsou zejména vedlejší postavy. Jejich bezkonkurenčním králem je Oliver Platt v roli obtloustlého Paprizzia, který je opravdovou třešničkou na dortu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naopak velmi příjemně překvapil svou komickou stránkou, která vyobrazuje Casanovu (Heath Ledger) jako muže, který se na první pohled zamiluje do nepoddajné Francescy Bruni (půvabná Sienna Miller) a je pro získání jejího srdce ochoten podstoupit nejedno dobrodružství a obětovat dokonce svůj život. Ale protože se jedná především o komedii, vše probíhá poměrně vtipně a jediné co mohu vytknout je moc perfektně akčně precizní závěr. Ale tento fim má mnoho půvabných postav. Ctihodná panna Victoria (Natalie Dormer), která je nadržená a obzvláště na Casanovu, kterého si ma brát, Francescy bratr Giovanni (Charlie Cox), který je do Victorie zamilovaný a z plachého mládence se stává "novým" Casanovou. Fancesčina matka Andrea (Lena Olin) do které se na první pohled zamiluje původně Francesčin snoubenec Papprizzio (Oliver Platt), Casanův sluha Lupo (Omid Djalili), benátský dóže (Tim McInnerny). A samozřejmě biskup Pucci (skvělý Jeremy Irons), vrchní inkvizitor, jehož největším přáním je zatknout Casanovu a popravit. Což se mu sice skoro povede, ale právě jen skoro. Velmi zábavně vtipný film, který si utahuje z církve a z Casanovy činí romantickoakčního hrdinu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi .. Lasse Hallström mě už letos podruhé vytáhnul do kina a opět nelituji investovaných financí. Jeho Casanova je svěží, svižná a především velice vtipná podívaná. Mírným nedostatkem jsou jen slabé triky a pro někoho snad až přílišná kombinovanost se záměnami jmen a postav. Naštěstí se tak děje velice přehledně a je to jen přínosem pro film. Hlavní herecké postavy (Sienna Miller či Heath Ledger) nikterak neexcelují o to více pak vynikne herecká kreace pánu Jeremy Irons, Oliver Platt a dalších ve vedlejších rolích. Mimoto film vyniká pestrou a barevnou výpravou a uvolněnou atmosférou krásných Benátek. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger za seba nikdy nenechal zaskakovať kaskadéra, všetky akčnejšie kúsky spravil sám. (Amityville)
  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)

Reklama

Reklama