Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (420)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po velmi chladné úvodní první sérii přichází seriálový skvost, který se slovy těžko dá nějak shrnout, to se musí zažít. Steve Carell si mé srdce získal velmi brzy a sledování osudů zdejších postav se vám bude těžko opouštět. Samozřejmě, jak to u nekonečných seriálů bývá, každý díl nemůže být dokonalý a od určitého momentu se kvalita dílů v některých sériích mění a kolísá. Velmi zamrzel hlavně odchod Michaela Scotta a devátá série se se mnou občas dost táhla. Na škodu byla i proměna charakteru Andyho, se kterým jsem několikrát těžce nesympatizovala. Každopádně na závěr padlo i pár neuvěřitelných životních, filozofických citátů a poslední dva, tři díly jsem téměř probrečela jak želva. Řekla bych, že tohle je můj životní seriálový milník společně s Peep Show, ale tohle za mě mělo větší hloubku. Navíc ten humor zde obsažený je něco, co se fakt nevidí, scénáristi The Office jsou fakt bozi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americký Kancl je především dokonale zbytečný projekt už proto, že jeho první řada slepě kopíruje britský vzor. Viděl jsem jen několik dílů, ale jako fanouškovi britského originálu mi nemá co nabídnout. Jeho další směřování do formy klasického sitcomu je pravděpodobné a logické, protože tahle kancelářská jízda prošpikovaná trapností není pro každého a americký producent určitě stojí o maximální komerční úspěch. Netvrdím, že američtí herci nepodali slušný výkon, ale na jejich britské protějšky jsem si už zkrátka zvykl a americkému projektu chybí punc originality. Navíc britská verze skončila právě včas, aby se nezačala rozmělňovat stále novým a novým ždímáním původního nápadu. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je až šílený, že když jsem se na profil podíval naposledy, měl seriál asi přesně kulatých 70% a teď kulatých 80%. Steve Carrell si našel roli, která mu padne víc než přímočaré šaškování - jako šašek z toho vyjde jiným způsobem a vlivem ostatních - a dokázal vyzdvihnout pro mě nijak zajímavé prostředí kanceláře na lehký nadprůměr, na který se slušně dívá. Tehdy to dávali někdy na čerstvě narozené Prima Cool, takže detailů si moc nevybavím. Nepochybuju však, že seznámení s britskou verzí by pravděpodobně bylo sympatičtější. Jinak sitcom nečekejte, jde o komediální seriál v podobě mockumentary satiry. PS: A teď 83%. Co se děje? ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Britská i americká verze jsou o tomtéž: netradiční seriál, těžící z (ne)humorné "trapnosti". Je o bandě blbů v kanceláři, kteří tráví většinu pracovního dne, tím, že tam jsou a jsou -prostě- trapní. Někdo je trapnej tak trochu, někdo trapnej zase o něco víc a někdo je megatrapnej... Z čehož pak vyplývá obrovská škála trapných situací, které jsou na stupnici trapnosti rozloženy spíše v té horní polovině. --- Teď si mě představte, že sedím na židli čelem ke kameře a povídám: "Dobrá, už nebudu používat slovo ´trapný´. Protože to po mě chcete. Ale jak jinak to nazvat, když to slovo stoprocentně vystihuje moje pocity? Ale dobře. Nebudu ho používat. Nebudu používat slovo ´trapný´." To opravdu nebylo moc vtipné, že? Spíš to šlo tak jako trošku do trapna... A přesně o tom je "Kancl". Přičemž americká verze je mi o maličko sympatičejší. Asi díky roztomile trapnýmu Carellovi. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Tu sa pri sledovaní ani nedá postrehnúť v akej sérii sa nachádzate - jednoducho to nestráca kvalitu a čo je skutočne zaujímavé pre sitcom - dej sa vyvíja ďalej a nestagnuje. Pozerala som päť sérií za sebou bez toho, aby som The Office musela zamieňať s iným seriálom a nenudil ma - seriózne, pri koľkých niečo takéto môžete povedať? Zaslúžene sa umiestnil v mojej TOP. Síce nerada citujem iných užívateľov, ale tentokrát musím, pretože sa úplne stotožňujem s časťou Revanxovho komentáru: „Začal som na troch, zvýšil na štyri a nakoniec som skončil pri piatich hviezdičkách. A najradšej by som dal viac." ()

Galerie (1 719)

Zajímavosti (138)

  • B.J. Novak a John Krasinski spolu chodili na vysokou školu, promovali v roce 1997. (don corleone)
  • V této epizodě Michael (Steve Carell) poprvé použil svůj nechvalně známý vtip: „That's what she said.“ (LUKICKK)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama