Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (420)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel (ani jednu časť) a toto hodnotím po zopár dieloch. Tu na nejakej náväznosti asi nezáleží, podstatné je, kto sa zase ukáže ako väčší trapák. Osadenstvo kancla je tak mešuge, že častokrát to môže byť aj niekto iný, ako šéf vo výbornom megatrápnom predvedení Stevea Carella (kto iný by si po kopačkách mohol púšťať Jamesa Blunta). Nielen v jeho prípade je však casting vynikajúci. Na druhú stranu to nie je žiadna extrémne vtipná šupa, skôr sa tu pracuje s tým, že si divák na postavy a ich typ každodenného humoru zvykne. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americký Kancl je především dokonale zbytečný projekt už proto, že jeho první řada slepě kopíruje britský vzor. Viděl jsem jen několik dílů, ale jako fanouškovi britského originálu mi nemá co nabídnout. Jeho další směřování do formy klasického sitcomu je pravděpodobné a logické, protože tahle kancelářská jízda prošpikovaná trapností není pro každého a americký producent určitě stojí o maximální komerční úspěch. Netvrdím, že američtí herci nepodali slušný výkon, ale na jejich britské protějšky jsem si už zkrátka zvykl a americkému projektu chybí punc originality. Navíc britská verze skončila právě včas, aby se nezačala rozmělňovat stále novým a novým ždímáním původního nápadu. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Člověk si musí hned uvědomit, že tento seriál nelze vnímat jako přímou konkurenci originálu. Americká Office je více hraná, nepůsobí tak bezprostřeně a reálně a rozhodně nepůsobí místy tak arogantně jako anglická předloha. Především hl. postavy v am. Office - Michael a Jim - se liší od svých ang. originálů (David a Tim) tím, že postrádají zmiňovanou aroganci (která mě hodně bavila:-). Na duhou stranu am. verze je dostatečně politicky nekorektní a když se definitivně odprostí od originálu (od 2. série), začne žít svým životem a také začne být víc zábavná. Takže celkově hodnotím am. Office jako velmi dobrý seriál, který rozhodně není trapným remakem. I kvůli tomu, že americká verze "obohatila" kancelář o výtečnou postavu - zapáleného, ambiciózního, oddaného pracovníka Dwighta. Ten má svého anglického protějška v postavě Garretha ale po pár dílech jsem dospěl k závěru, že jde spíš o originální výtvor amerických tvůrců. Místy opravdu geniální postava:-) ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by mezi britským originálem a americkým remakem byl nějaký výrazný kvalitativní rozdíl. Gervaisův "Office" přišel s ústřední čtveřicí postav, na kterých byl seriál postaven. Novější verze ale díky americké tendenci vyprávět donekonečna potřebovala širší paletu postav, a v tom je právě její kouzlo. Živý svět kanceláře plný různorodých existencí poskytuje poměrně plodnou půdu k vytváření komických situací, byť se ústřední děj buduje kolem hlavní čtveřice. Carell je ve své roli výborný, ale osobně jsem se bavil více u Gervaisových kreací, které ve mě vyvolávaly akutní pocity trapnosti. Carellovy výstupy se od trapnosti spíše přesouvají k projevům totální mentální zaostalosti ve smyslu "kam až může lidská blbost zajít". Američani si ale svůj produkt chrání, a proto na rozdíl od britského šéfa kanclu, se pro nevyhození Michaela vždycky nějaký důvod najde. A oni ho nejen chrání, oni si ho natolik oblíbili, že se nad ním slitovali a věnovali mu vztah s ženou! Tohle by asi v britské verzi neprošlo:-) ()

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný seriál. Carrella sice moc nemusím, ale tady hraje tak prvotřídního blba, že se mu snad nedá nesmát. Forma dokumentu je taky zajímavá, někdy spíše na škodu, ale někdy je samotná zdrojem vtipných situací. Samozřejmě stojí na hereckých grimasách a věčně přítomném nechápavém výrazu. Epizody se vcelku pravidelně střídají výborná se slabou, stejně tak jako postavy v kanclu. A zatímco plochá postava Michaela Scotta je postavena pouze na stupiditě hodné Homera Simpsona, opravdu nejoriginálnějším a nejvtipnějším zjevem je Dwight. Nemám problém s tímto seriálem, ale ani si jej nezařadím do své sbírky. P.s. Hodnoceno po dvou sériích a neovlivněno původním Kanclem. ()

Galerie (1 720)

Zajímavosti (138)

  • Dwight má u svého stolu nálepku "Froggy 101", jde o nejposlouchanější country rádio ve městě Scranton. Stejná nálepka byla také v kanceláři šéfa telemarketingové firmy, ve které po nocích pracoval nějaký čas Michael. (don corleone)
  • První série se natáčela ve skutečných kancelářských prostorách, které se nacházely nad zvukovým studiem. Zvukové studio pak sloužilo jako interiér skladu. (don corleone)
  • Údajná adresa kanceláří je 1725 Slough Road, Scranton. Jde o vymyšlenou ulici jako pocta britskému originálu, kde se děj odehrával ve městě s názvem Slough. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama