Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malé kalifornské městečko San Catalano bylo ještě před pár lety rájem na zemi. Teď je z něj však díky projektantovi Maxu Farringtonovi jedno velké staveniště. Právě je v plném proudu druhá etapa výstavby rodinných domků. Ve chvíli, kdy sem přichází nový šéf hasičů Vic Rondelli, zemře na uštknutí neznámým druhem chřestýše mladík Jake. Jak se brzy ukáže, agresivní had není v městečku sám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov o vraždiacích hadoch som videl nespočet. Väčšinou to boli lacné, béčkové braky s hlúpym scénarom, v ktorých hrali mizerní herci a v ktorých boli použité nesmierne primitívne digitálne triky. Snímok "Tichý predátor" ktorý v roku 1999 natočil televízny režisér Noel Nosseck nie je v rámci titulov o zabijáckych hadoch na tom až tak zle. Je to taký šedý priemer. Na jedno pozretie je to celkom zaujímavý hadí thriller. Zrejme aj preto, že pôvodný scénar ku nemu napísal horrorový harcovník John Carpenter. ** ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ekohorory mají v podstatě společnou slabinu jako katastrofické snímky a to žánrově naprosto stejnou dějovou šablonu. Jenom se změní prostředí, predátor a postavy příběhu. Tento s chřestýšema se veze v dějové lince snímku ´Čelisti´. Do malého městečka se přistěhuje nový hasič, který začne varovat před hady, ale starosta a stavitel nových domků si vedou svou. A útoky hadů a první mrtví přibývají. Jedná se o TV snímek, takže nic extra nelze očekávat. Za scénářem sice stojí věhlasný John Carpenter, ale toto může být zrovna příkladem toho, že to vůbec neznamená, že by to ve výsledku mohl být dobrý film. Na svou dobu se jedná o televizní standart nijak významného formátu svého žánru. A tak je tu ohromná šance, že se na něj po shlédnutí velmi rychle zapomene. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, po upútavkách som čakal väčšiu srágoru. Už zápletka o agresívnych zmutovaných štrkáčoch naznačila, že sa bude jednať o žumpu televíznej produkcie, ale spracovanie bolo celkom znesiteľné. A dokonca tu hral aj Perseus zo Súboja titánov! Objektívne by si film možno zaslúžil 2*, ale vždy mi vadila celková tuposť filmov o vražedných zvieratách a toto nie je výnimka. 3-/10 ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Chřestýše jsem viděla kdysi jako malá holka. Tehdy jsem z toho možná něco měla, ale že bych se bála, to rozhodně ne. Takové typy filmů, kde nějaká zvířata vraždí a terorizují okolí, mi nic neříkají. Celkem nuda. Možná jen trochu napětí. Ale to, co u filmů hledám především, a to příběh a hlubší myšlenku, tu rozhodně nehledejte. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Další variace na Spielbergovy Čelisti, jen žraloka nahradily plazivé potvory a starosta neignoruje nebezpečí kvůli zahájení letní sezóny, ale kvůli výstavbě rodinných domků. Průměrný animal horor se všemi klady i zápory, které s sebou podobné téma a televizní zpracování obvykle přináší. Jen mi trochu nesedí podtitul Tichý predátor, chřestí se snad ještě častěji než se mluví a to je film přitom poměrně ukecaný. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • V mnoha scénách se objevují krajty, nikoliv chřestýši. (Castrator)

Reklama

Reklama