Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byl zvědavý. Legendu o zabijákovi volajícím přímo z domu, kde se u televize uvelebila nevinná holka na hlídání, znám a viděl jsem i starší verzi z roku 1979. Nečekal jsem nic extra a věděl jsem, že jdu do béčka, ale zajímalo mě, jak se tvůrci popasují s natažením krátké historky na hodinu a půl. No, špatně. Při úvodních titulcích jsem málem vytekl z těch otravných klipovitých zoomů. Když se konečně dostaneme do zbohatlického baráku, jsou děsivé hovory s tajemným volajícím prokládány klišoidními hororovými rekvizitami jako falešné poplachy a nestartující auta. Do toho se ve filmu objevují návštěvy vložených postav, které ději nijak neprospívají. Čím mě ovšem tvůrci vyloženě nasrali, byl závěr (následuje spoiler). Legenda o maniakálním volajícím totiž pracuje se dvěma obavami – z narušení soukromí a z toho, že někdo ublíží dětem. Na tu druhou jsem od té doby, co jsem se sám stal otcem, citlivější. Nicméně to, že děti v téhle adaptaci přežijou a nejsou vrahem rozsekány na maděru, považuju za totální selhání a nepochopení toho, čím je původní historka tak děsivá. Filmaři opět jednou prokázali, že nemají koule. (1 231.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl po koncertě a asi osmi pivech, znavenej jak prase, a pořád jsem se nemoch zbavit dojmu, že i když mi oči šilhaj únavou jako kráva, pořád dokážu vnímat, že je film příšernym způsobem blbej. On tý holce volá vrah, pořádně v tom telefonu ani nemluví, jenom nadrženě dejchá, což vysvětluje, že bude někde v okolí a ona tam přebíhá od jednoho baráku k druhýmu jak kdyby se nechumelilo. Musí se nechat, že napětí tenhle horor měl, čímž vlastně úděl hororu splnil. Ale těch kravin...toho si nešlo nevšimnout. Holka pěkná, ale na místě bych jí dal facku za blbost. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Hádam nikdy som nedal jednoznačnejšie tri hviezdičky ako teraz. Škoda, keby mal film takú úroveň ako posledných dvadsať minút, bola by to paráda. Slabo využitý potenciál skvelých nápadov použitých vo filme(dome), ako napríklad samozapaľovacie svetlá atď. Aj napriek na horror len dvom vraždám má celkom slušné ľakačky(prebehnutie mačky), ktoré sú však len akýmsi vedľajším spôsobom nahnania strachu, nie priamo zimomriavkovým pocitom hrôzy z vraha. 60%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No...teď nevim, jestli jsem tu pointu pochopil špatně nebo správně. Vzhledem k názvu by ta pointa byla i správnou pointou...ale huš kurva, řeknu vám lidi, že konec vás celkem nasere (teda mě aspoň nasral). Ono, koukat hodinu na to, jak pekná dívčina hupsá po velkém, tmavém a tichém domíku není zase takový odvaz...ještě k tomu, když ona slečna zůstane po celou dobu oblečená :) Taky mi nedochází ten "motiv" ... jak vraha, tak Westa.. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úžasná práca s kamerou a budovanie atmosféry ako z Hitchcocka robí z nie príliš originálneho nápadu nadpriemerný thriller. Škoda, že všetko pôsobí skvele, len kým sa obeť s vrahom nestretnú zoči-voči. Ich súboj je ako z béčkového filmu, kde sa z niekoho, z koho šiel predtým strach, stáva len obyčajný amatér. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Jill (Camilla Belle) chodí na střední školu Fernhill. Na Fernhill High School chodil režisér Simon West v domovském Hertfordshiru v Anglii. (Cheeker)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama