Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jill je mladou študentkou, ktorá si privyrába ako operka. Jedného večera prichádza do rodiny Mantrakysových, aby postrážila ich dve malé deti. Niekoľko krát v minulosti pohodovo strávený večer sa tento krát mení na tvrdý boj o život. Mladučkej Jill je v pätách brutálny sériový vrah, ktorý svoju hru na mačku a myš spúšta prvým telefonátom. Takmer každí kto vzhliadol tento snímok, chválil kameru. Neostáva ma nič iné ako súhlasiť. Nezmieriteľným faktom ale ostáva, že napriek snahe režiséra o vytvorenie atmosferického snímku, dosiahol úroveň bohapustého priemeru. Na mňa tento snímok až tak nezapôsobil - 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Simon West (CON AIR!) to myslel dobre - chcel nakrútiť napínavý, komorný, hitchcockovský triler. A nech si hovorí kto chce čo chce, aj sa mu to podarilo a 80% nedávam vlastne ani poriadne neviem prečo. Okrem ponurej atmosféry a pekne hnusne napínavých scén tomu strašne veľa dáva i prekrásny dom (s nádherným lesným okolím) a ústredná sympaťáčka v podaní Camilly Belle. Občas to upadá do jemnej stagnácie, hapruje logika (ako sa blondína dostala s autom do areálu, veď jej Jill neotvorila) a dostaví sa tiež klišé (žiadny signál, buchot na poschodí), ale proste mne sa to páčilo. Bizarné je, že tento remake je oveľa lepší, ako originál z roku 1979, ktorý je v podstate o niečom úplne inom (v origináli tvorí stalkovanie babysitterky len prológ a po zvyšok filmu šialeného vraha prenasleduje detektív, kdežto remake prológ z originálu rozumne natiahol na celú stopáž). ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Hororová parodie bez špetky originality, která ždímá hodinu a kousek zákoutí luxusního domu až do nudného zemdlení, aby v závěrečné desetiminutovce vystřelila jednu vcelku vkusně natočenou scénu a pak si dál pokračovala do nijakého konce. Takhle zaujme jen tělocvična v úvodu filmu, zajímavě koncipovaná vila a Camilla Belle – samozřejmě ne nutně v tomhle pořadí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Název filmu se zjevně inspiroval volební kampaní Václava Klause v době kdy ještě nebyl nestraný prezident, ale stranický předseda. Automat vytáčel naše telefoní čísla a po zdvihnutí sluchátka už měl monolog / jako vždy / profesor. Mediální poradci ODS tuto kampaň nazvali "Na lince je Václav Klaus." Krásná slečna v tomto filmu měla přece jen více štěstí, protože na lince měla o poznání slušnějšího člověka - vraha. Perfektně budované napětí v baráku, ke kterýmu bych se bál i příjiždět. Když mě po skončení filmu pípla SMS od kámošky málem jsem do postele ze sebe vyhodil bobek. Film je tak na hraně mezi třema a čtyřma hvězdama, ale s ohledem na zdejší nízké hodnocení si dovolím vyvažovat. Jinak Camilla Belle byla hodně dobře vyvážená kočina, tý bych volal klidně i z hrobu. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Nu, tak až teď si definitivně ověřuju, že jsem viděl skutečně jen remake filmu, jehož pokračování z roku 1993 patřilo k nejsilnějším filmovým zážitkům mého dětství. Ale což, tak aspoň jsem se během filmu vyvaroval tradičních předsudků k remakům. Film Zlý Neznámý (When a Stranger Calls Back) na mě před více než 10 lety zapůsobil neskutečně silně a úvodní půlhodinu a komunikaci s vrahem-břichomluvcem přes dveře dodnes považuji za opomenutý hororový majstrštyk 90. let. Logicky jsem tedy očekával od tohoto snímku velké věci. Ty sice tak úplně nepřišly, přesto jsem se s čistou myslí dočkal působivého a na dnešní dobu překvapivě příjemně nekrvavého a "strachu z neznámého" plného filmu. Film si sice neodpustil některé tradiční úlety a klišé jako americké teen rozhovory mezi slečinkami, nenastartování auta, pomalé odemykání dveří, atd, ale celkově se mi velmi zamlouval. Gradace vyšla, nuda se nedostavila a navrch mrazivý hlas Lance Henriksena v telefonu. Slabší, přesto pěkné 4 hvězdy. (Viděno v Horror cinema stanu na Brutal Assaultu 2011). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Jill (Camilla Belle) chodí na střední školu Fernhill. Na Fernhill High School chodil režisér Simon West v domovském Hertfordshiru v Anglii. (Cheeker)
  • Jill (Camilla Belle) měla ve filmu k dispozici alespoň pět různých verzí trika stejné barvy. Na scény, které se točily s vodou, měla nepromokavé tričko, které vypadalo jako mokré. (Cheeker)
  • Reklama na film zahrnovala i imaginární profil na síti MySpace „Jill051606“, který bylo i po uvedení filmu možné zařadit si mezi přátele. Název byl odvozen od data uvedení 16. května 2006. (Terva)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno