Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připravte si tuny kapesníků a lavor na ždímání. Scénář k tomuhle skvostu snad psala sama Rosamunde Pilcherová. Co se stalo se Stoneovými chlapskými filmy? Četa, Doors, Zabijáci...i Alexandr se povedl mnohonásobně lépe. Cukrkandlové sentimentální vyprávění o hrdinských činech, které spočívaly v tom, že se pár dobrovolníků nechá zasypat a pak je zachraňují. Tím nechci zlehčovat ono nasazení života za záchranu druhých, vůbec ne. Ale nějak jsem si nevšiml, že by ti dotyční někoho zachránili. Jejich hrdinství spočívá vpodstatě v přežití... A Ježíš do toho, panebože, taková telenovela. Jo, Cage ( a to ho mám rád) není Willis,mrakodrap asteroid a WTC Armageddon. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Sentimentální, patetická a nudná sra...! Odteď je pro mě spojení World Trade Center synonymem pro filmové utrpení, jaké jsem v kině zažil naposledy... Ehm, ani vlastěn nevím, kdy jsem si naposledy půlku filmu říkal "ty vole, cože?" a druhou polovinu "sakra, ať už ta hrůza skončí, nebo z toho exnu". 30% za zasmání se u Ježíše a vlasteneckého mariňáka. Greengrass holt totálně ruluje a Stone je lama, snažící se poprvé v kariéře zalíbit americkému publiku (kdo by to do něj dříve řekl). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímek řadím do výrazného nadprůměru v rámci žánru. Začnu asi zápory. Zřejmě největší chybou je, že se téměř celý film soustředí na policisty a ne na lidi v troskách mrakodrapu. Velký problém to ale zas tak není. Je zde dost popisujících udlástí v televizích, takže to jde. Herecké obsazení je na tom výborně. Každý dokáže zaujmout. Nejvíc samozřejmě asi Nicolas Cage a vedle něho Michael Peña. Oba hrají přesvědčivě a zaujmou ihned. Trošičku mi toto dílo připomnělo fil Okrsek 49 - jenže tomu se nemůže tohle rozhodně rovnat. Zde bylo také provedení několika flashbacky, které se objevili vždy ve chvílích kdy hrdinové bojovali o život v troskách a sutích, které zbyly z mrakodrapů. V okrsku 49 bylo flashbacků víc, lépe fungovali, byly dramatičtější, romantičtější a emotivní. Ale nevadí, i zde funguje hlavně emotivita. Hlavně jak se film ubírá ke konci, tím je lepší a dramatičtější. Konec filmu mohl být víc napínavější. Hudba funguje celkem dobře, ale v některých scénách úplně chybí. Režisérská práce nadpůměrně provedená, přeci jenom tomu něco chybí. Po celý čas dvou hodin filmu jsem se vůbec nenudil. Emoce, kdy rodiny (ženy a děti především) úpěnlivě čekali na své muže a tak dále - to bylo sehrané skvěle. Takže film nechci vůbec kritizovat a ve výsledku jsem spokojen. Sice jsem vyjmenoval dost nedostatků, ale asi i jen proto, abych poukázal na to, že měl film navíc. Asi jsem z něj chtěl udělat další bombasticý okrsek 49. :-) Takže hodnotím na solidních 76% = **** ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nevyčítal bych Oliverovi tenhle snímek. WTC byl zkrátka film pro Američany, oni potřebují vidět hrdinství a pořádně si u něj zasalutovat, nebo vysmrkat deset balíčků papírových kapesníků. U témat týkajících se 11. září to platí dvojnásob. Oliver měl lajcky řečeno koule ve svěráku. Buď natočíš film, který bude plný akce a napětí a diváci ti na něj plivnou, nebo natočíš jak celý svět brečí a těhotná manželka doma zvrací do záchodu. Zvolil to druhé a já mu to nezazlívám. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Skutečný William Jimeno a John McLoughlin se objeví v děkovačce na konci filmu. (Specs)
  • V závěrečné scéně si Nicolas Cage podává ruku s Johnem McLoughlinem, tedy s mužem, kterého ve filmu ztvárnil. (imro)
  • Rekonstrukce události z 11. 9. 2001 stála studio Paramount 65 mil. dolarů a během úvodního víkendu (11. – 13. 8. 2006) zaplatili američtí diváci v kinech 18,7 milionu. Snímek však promítali už od středy, takže čistě víkendový výdělek byl menší a stačil na třetí příčku. Po dvou měsících promítání se obrat vyšplhal na 70,2 milionu. (imro)

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama