Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Atraktivní námět, který se podepsal na výsledném formátu dokumentárního seriálu. Je v něm mimořádně velký prostor pro reklamu, takže se často opakují již známá fakta pro ty, co odběhli od přijímače během reklamního bloku. Některé případy byly skutečně zajímavé, namátkou výbuch těžební plošiny v Severním moři nebo exploze nahromaděných plynů v mexické kanalizaci. Dovedu si ale představit poněkud střízlivější zpracování, vhodnější pro veřejnoprávní vysílání. Celkový dojem: 55 %. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a realistický dokument, který nám ukáže, jak může zřejmá maličkost, nebo lidské pochybení způsobit nedozírnou tragédii nebo katastrofu. Drsné, opravdové, většinou smutné události, které nám tento dokument vysvětlí kousek po kousku, ale ve spoustě případů se některé skutečnosti nepříjemně opakují a proto dávám jednu hvězdu dolů. 75% ()

Reklama

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentárních seriálů, kterým jsem věnoval pozornost skoro pravidelně a také to zato docela stálo. V televizi většinou dávají až doslova řečeno velký hovno a proto se na ní moc nekoukám, ale Vteřiny před katastrofou je výjimka. Katastrofické příběhy mám rád, protože navíc je to jeden z těch mála dokumentárních žánrů, které můžu, protože jinak dokumenty moc nesleduju, navíc i docela dost napínavý dokument, aby taky ne, když to jsou katastrofy :-). Konečně dokument, který se mi líbil a to moc. ()

Lucka D.C. 

všechny recenze uživatele

Absolutně mě to chytlo a nepustilo až do posledního dílu. Chytlavé, profesionálně zpracované, poučné. Chytře doplněné o strhující příběhy přeživší, čímž tvůrci dokázáli zaujmout a přitáhnout masu. Pro mě nejlepší dokument, jaký jsem kdy viděla - i přesto, že po shlédnutí některých dílů jsem měla téměř noční můry. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavost tohoto pořadu tkví především v samotných katastrofických událostech, které dokáží opravdu zaujmout. Samotné zpracování špatné není, i když je pravda, že opakování některých scén pořád dokola je mnohdy otravné. Stejně jako tu zmiňují někteří další uživatelé, tak když v epizodě o vykolejení vlaku u Eschede projela obruč podvacáte podlahou, tak jsem tvůrce proklínal... Zhlédnuté epizody (14): 1x09 Lanovka Kaprun (2000), 1x05 ICE Eschede (1998), 4x06 Chemička Bhopal (1984), 3x01 Lávky Kansas City (1981), 4x04 Nádraží Paddington Londýn (1999), 2x05 Trajekt Zeebrugge (1987), 5x02 Tsunami v horách Itálie (1963), 3x11 Zřícení obchodního domu Soul (1995), 4x04 Srážka letadel Německo (2002), 3x10 Olympiáda Mnichov (1972), 1x08 Exploze v Guadalajaře (1992), 4x01 Jedenácté září (2001), 6x01 Utoya Norsko (2011), 4x05 Kolize lanovky v Alpách (1998). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)
  • O zostrelení vrtuľníkov Black Hawk a následných bojoch bol natočený aj celovečerný film Čierny jastrab zostrelený (2001). (ČSFD)

Reklama

Reklama