Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Od dob kdy spolu v romantických komediích přestali randit Tom Hanks a Meg Ryan už to jde spíš z kopce než naopak. PRÁZDNINY (nechápu jak mohou mít procentuální hodnocení vyšší než např. SAMOTÁŘ ZE SEATTLU) jsou sice klasickým příjemným sladáčkem, dokonce i stopáž 138 minut utíká celkem dobře, ovšem Cameron Diaz je jako téměř vždy hrozná, Kate Winslet jen o malinko lepší. Libí se mi tu ale jedna věc. V úvodu nám Nancy Meyers ukáže sice "sympatické", ale bezkrevné postavy Edwarda Burnse a Rufuse Sewell (oba jsou vlastně ve skutečnosti hajzlové), aby je v zápěti zahodila a nabídla nám mnohem lepší alternativu v podobě charismatického Juda Law a Jacka Blacka. Celkem vtipný tah, ale uznejte že to je na romantický film, kde je nakonec ze všeho nejzajimavější příběh stárnoucího scenáristy Eli Wallacha, docela málo. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak jsou karty rozloženy? Jeden problém a dvě ženy. Když se klubko zacuchá, z prince se stane ropucha...Jak vyléčit sentiment? změnit byt a kontinent. Čtyři hvězdy ostře září, pátá přes své značné stáří, okupuje celé nebe a krade si film pro sebe. Ubrat cukru, přidat vtip, mohlo se to povést líp. Od Nancy mám raději, Lepší pozdě nežli později ........ Hollywoodská egenda zlaté éry Eli Wallach s přehledem maže z plátna oba páry dvoukolejné angloamerické lovestory Law-Diaz i Black-Winslet. A hudba Hanse Zimmera dodává Prázdninám roztomile kýčovité kouzlo. P. S. Docenila jsem, lepší pozdě nežli později. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, kde jsou nejdriv vsichni smutny a neustale nekdo rve nebo breci a pak se to zacne postupne obracet az to skonci ultimatnim happyendem. Navic tohle je ciste romantika, sice tu hraje uchylak Black, ale na zadnou komedii se neteste, je tu jen par vtipnejch hlasek, tot vse. Nastesti Meyers si je v tomhle zanru jista a vse ma pevne pod kontrolou, takze i kdyz je to desne romanticky, zaroven to je docela prijemne natoceny a postavy nejdou cloveku na nervy. Krome toho, ze jsou slusne napsany, tak je tady cela rada vynikajicich hercu a vsichni podavaj slusnej vykon. Na ciste romanticky filmy sice moc necumim, ale tohle se fakt povedlo, objektivne tak na 3*, ale v ramci zanru to ty 4* da. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau...Sice jsem na film koukal poněkud roztěkaný, ale už od začátku mě tato žánrovka (ne nepodobná Lásce nebeské) dostala a několikrát jsem dokonce vyprskl smíchy. Dokonalá harmonie herců, které jsem dřív neměl tolik rád, mě v tomto případně plně přesvědčili a skvěle poskládáná double-date srší příjemnou atmosférou a skvělými hláškami na tělo. Dokonalá vánoční jízda! ... 90% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

Reklama

Reklama