Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Absolutní slast pro každého naratologa (to jest ten, kdo hledá potěšení v samotném vyprávění) avšak mě nechal tento "dokonalý" film spíše chladným. Potěšení ze sledování tohoto komplikovaného vyprávění, které je doopravdy božské, v polovině již omrzí, takže zbytek filmu táhne ono soupeření dvou mágů, na které se opravdu dobře dívá. Vzhledem k tak promyšlenému příběhu zamrzí tolik doslovný závěr. Nolanovi přeji víc takových filmů, u Batmana zahazuje jenom svůj talent. Avšak dokonalý film nezaručí vždy dokonalý zážitek. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan boduje, zajímavě natočený chytrý film s promyšlenými dialogy a silnou pointou. Vyloženě herecký koncert, na kterém se podílí docela dost známých osobností/jmen, hlavní dva spolubojovníci/kouzelníci ;-) Ch.Bale a H.Jackman zaslouží právem největší potlesk. Žádný „nudný“ popcorn, ale film, který vás donutí zapnout mozkové převody, děkuji za skvělé magické představení a tleskám ve stoje. 10/10* ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny celkové pointy velice lehce odhalíte už v průběhu první poloviny snímku, ale přesto si THE PRESTIGE ponechá dokonalou atmosféru, výtečné herecké výkony, zpracování a několik nezapomenutelných momentů. David Bowie je navíc jako vynálezce Tesla přímo dokonalý. Kdyby pointa byla víc skrytá, rozhodně by si snímek zasloužil plné hodnocení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste kouzelník, ne čaroděj. Když si neušpiníte ruce, nemůžete dosáhnout nemožného." Neumím vytáhnout králíka ani jinou havěť z klobouku, spojit čínský kruhy ani proměnit Coca colu v Pepsi, ale kouzelníci vždy probudí mou zvědavost. A tady jsou hned dva a pohybují se někde na tenký hraně mezi dokonalým trikem a opravdovým kouzlem. Jejich čarování mě hrozně bavilo, ale mimo vystoupení jsem až tak moc zábavy nenašel. Výjimkou je samozřejmě takřka zapomenutý génius Nikola Tesla, o němž bych si dovolil odcitovat větu z knihy Tesla World: "Mezinárodní koncerny nedopustí průmyslové využití Teslových objevů, aby tím neohrozili svou existenci." A já bych hrozně chtěl umět vykouzlit ohromný dav lidí, kterej majitele těchto koncernů bude defenstrovat z oken jejich mrakodrapů. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, charismatický Hugh Jackman, trhlý identitu obětující dvojjediný Christian Bale, klidný Michael Caine, pro příběh ne zas tak důležitá Scarlett Johansson a další (Serkis jako obvykle neodolatelný). Ponurá atmosféra, fascinující kamera a střih scén. Přesto váhám dát více než tři hvězdičky, protože mi ten Teslův přístroj do začátku 20. století prostě nesedí. Jenže i tak film na 100% plní účel přitažlivosti pro diváka (nehledě na Piper Perabo, kterou jsem dosud vůbec neznal, mňam). Update: tak vida, původně dám málem tři, ale snad ještě nikdy mi neběžel nějaký film v hlavě tak dlouho. Neustále si promítám jednotlivé scény a prožívám příběh znovu. Přimělo mě to přečíst si předlohu (doporučuju, je to sice dost jiné, ale rovněž vynikající). Tímto zvyšuji hodnocení na maximum. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Ve scéně, kdy se Borden (Christian Bale) v divadle chystá chytit letící kulku do ruky, je možné na plakátě za ním vidět pod jeho pseudonymem "Profesor" jméno Harry Dresden. Je to odkaz na stejnojmennou postavu z knižní série "The Dresden Files" spisovatele Jima Butchera, kde je Harry Dresden rovněž iluzionista a kouzelník. (cihlenka)
  • Román „Nežádoucí efekt“ spisovatele Christophera Priesta vyšel prvně v roce 1995 a získal například prestižní World Fantasy Award. (imro)
  • Přestože se děj odehrává převážně v potemnělém Londýně, natáčelo se výhradně v Los Angeles, ve kterém našel scénograf Nathan Crowley a jeho tým během příprav na filmování téměř sedmdesát míst, které se Londýnu koncem 19. století podobají. (Siriuss)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama