Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já prostě vánočnímu filmu nedám méně než tři hvězdičky. Vánoce miluji a proto vše, co se okolo nich točí, mám rád pro tu neopakovatelnou atmosféru. Mé dcery se dost nasmály a to je pro mě to nejkrásnější. Městečko na Severním pólu bylo úžasné - hlavně ty lucerničky. A ten poklidný, harmonický elfí životek... Začínám mít rád Vince Vaughna. PS: Není nad pohled na rozzářené děti, když vidí, a následně rozbalují, pod stromečkem dárečky. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vždy o Vánocích a to konkrétně na Štědrý den jsem koukal na sympatickou vánoční komedii Na Vánoce budu doma. Udělal jsem si z toho takovou menší tradici, která trvala pět let. Asi dva měsíce se mi doma válela komedie Santa má brachu a tak jsem si řekl, že je na čase vyměnit jeden film za druhý. Byl Štědrý den a tak jsem si s chutí pustil tuto komedii od které jsem čekal nějakou senzační komedii. Šeredně jsem se mýlil. Sice komedie to je, ale tak příšerně nudná, že po hodině jsem téměř usínal, ale nakonec jsem se přemohl, udělal jsem si silné kafe a dokoukal jsem to. Příběh je sice dobrý a originální, ale k čemu to je, když sledujeme téměř dvě hodiny pouhých dialogů, bez nějaké větší akce? Akorát to diváka uspí. Film se může jednoznačně pochlubit skvělým hereckým obsazením, jenže herci se tvářili (asi tak jako já při sledování tohoto filmu) unavěně a do svého výkonu nedali nic. Něco tak toporného jsem už dlouho neviděl. Hlavně tedy Kevin Spacey to byl teda ale výkon. Hrůza! Paul Giamatti byl jako Santa Claus roztomilý a dokázal bych si ho jako skutečného Santu představit. Jediný, kdo do toho vnáší trochu života je Vince Vaughn, který se snaží vložit nějaký ten vtípek nebo nějakou bláznivinu. Jedno je jasné. Až budou příští rok zase Vánoce, tak se radši vrátím k filmu Na Vánoce budu doma, protože tato dvouhodinová nuda, by se možná tak hodila před spaním a na 100% bych usnul! ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Vianočná rodinná komédia, ktorú ako tak zachraňuje výborné herecké obsadenie na čele s Vince Vaughnom a Rachel Weisz. Príbeh o tom, že má Santa bráchu Freda, ktorý žil v tieni Santu, ma už pri úvodnej scéne zaujala. Myslím, že film, ktorý je pre Vianoce ako stvorený a vo vianočnom období je ešte silnejší. Každého fanúšika Supermana musí odkaz na Supermanov plášť potešiť, zvlášť, keď si ho nasadí samotný Kevin Spacey, môj obľúbený herec, ktorý stvárnil kedysi Supermanovho najväčšieho protivníka Lexa Luthora. Jednoducho nádherné. Šťastný koniec nesmie chýbať, vo vianočnom filme určite nie, je to viac než len pozerateľná rodinná komédia, rozhodne skvelá, nenáročná zábava pre celú rodinu. A to som od toho nečakal vôbec nič. /75%/ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Santa Claus. Ikona amerických vánoc vzniklá reklamní figurkou firmy Coca-cola. Kolik už bylo o něm natočeno filmů. Lze ještě vůbec vymyslet něco originálního? Ale jo, jeho bratra. A je to. A sled různých událostí může pokračovat. Vánoční duch na snímku je příznačný, zábavnost je snaživá, ale místy nudná. Ono ukázat, že příprava a rozdávání dárků je ohromný byznys jako každý jiný, není hlavně pro děti, to pravé ořechové a mnohé vtípky tak zapadají vniveč. Nevím jak pro Ameriku, ale pro českého diváka tak snímek padá do průměrnosti, i když je natočen zručně. Tady se hlavně naráží na mezinárodnostmi kulturní rozdílnost, a v tom je ten základní problém. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vianoce sú produkt, filmy o Santovi tiež, a sebe-lepšie tvorcovské, či herecké obsadenie s tým nič nepraví. Jednoducho natočiť kvalitnú komédiu na štýl milej a nenásilnej rozprávky je dnes v hollywoodskej produkcii (pokiaľ sa nejedná o animované filmy) problém. Cez to všetko je tento film asi to najlepšie za posledné roky spomedzi tých, ktoré sa zameriavajú na vianočnú tematiku. Príbeh nešklbe za vlasy, má množstvo vedľajších postáv i zápletiek, čo pomáha udržať divákovu pozornosť popri pomerne nudnom a tuctovom hlavnom príbehu. Hlavne výber Paula Giamattiho bol najväčším omylom, ostatní sa predviedli vo veľmi dobrom svetle, cameá troch bratov boli znamenité a Kevin Spacey znova potvrdil, že dokáže zahrať bársčo. Škoda, že Dobkin niečo podobné nedokázal ako režisér. Po dvoch kvalitných filmoch som mu začínal veriť. 60%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)
  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)

Reklama

Reklama