Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

Atheas 

všechny recenze uživatele

Páni je to tak dávno. Uplně by jsem na to zapoměl, jenže dnes to hrali na čt 1 a byl jsem velice mile překvapen, nad tím jak se mi to pořád zdá kouzelné. Docela rád by jsem viděl i pokračování v novém vydaní 21. století. Nádherná atmosféra se skvělou úvodní znělkou, mě neposkytuje místo pro žádnou byť sebemenší výtku, tomuto sportovně zábavnímu pořadu. Prostě je to úžasné. ()

sandis 

všechny recenze uživatele

z filmového hlediska nelze hodnotit, ale přiznám se, jako dítě jsem to taky žral... Náhodou, jako nápad dobrý... taková Olympiáda v malém :) A hlavně jsme dost často vyhrávali... že by v nás fakt něco bylo? Někdo byl téměř vždy nejslabší, teď si nevzpomenu... ale nějací jižani ne? A "Atosjo Re Písk" si pamatuju taky :-D asi nadosmrti :) ()

Reklama

RedFox 

všechny recenze uživatele

Vynikající hra, u které jsem se skutečně bavil. Škoda, že to skončilo. V dětství jsem koukal ještě na Pevnost Boyard a Po stopách Xapatanu, ale Hry bez hranic jsem měl nejradši. Nevynechal jsem téměř jediný díl, a když už, tak s těžkým srdcem. Oproti jiným soutěžím se mi moc líbilo, že každý díl byl originál, každá země, ve které se hry konaly, si připravila pro soutěžící jiné disciplíny, takže žádný díl rozhodně nenudil. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná a jedinečná soutěž. Pamatuju si díl, kdy běhali všichni připevněný na odpruženém laně po kluzkém povrchu a jeden z našich neměl absolutně problém. Rozhodčí mu museli zkontrolovat boty, jestli na nich nemá nějakou speciální úpravu. To byla prostě bomba a obrovské odreagování pro několik států najednou. ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

...Vzpomínka na staré zlaté časy dětství. :-) Má velice oblíbená (ehm, tedy hlavně tehdy :)) TV soutěž - teď už to nemá to pravé kouzlo, atmosféru počátku devadesátých let, kdy jsme ji jako rodinka u nás doma s nadšením sledovali. Ani jsem netušila, že vznikla už tak dávno - myslela jsem, že někdy kolem toho roku 1992 - to mě docela překvapilo. Ale pamatuju si, že Brno zvítězilo, heč!!! :-D Tedy, samozřejmě i jiná naše města, ale holt to "mé" Brno je Brno, no.. ;-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Statisticky nejhorším státem v soutěži se stalo Nizozemsko. Přestože se her plně účastnilo po deset sérií (a to v letech 1970–1977, 1997 a 1998), ani jednou nevyhrálo finále. (CANNIBAL)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • Každé z účastnických zemí byla přidělena unikátní barva, jíž se země pro větší diváckou přehlednost v soutěži prezentovala. Československu/Česku například vždy patřila barva oranžová. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama