Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokus od nejkomplexnější horor všech dob? Kdo má nakoukáno, přede blahem. Užíval jsem si všechny žánrové polohy, dívčí sesterstvo a nerudného souseda nejvíc, zoufal jsem si nad tím, že se chvílemi nudím natolik, abych řešil otázky logiky. Každopádně fakt, že Singer vyslal do světa schopného řemeslníka, je bez debat. 3 a ½. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Dougherty: 1. Main Titles ,2. Meet Charlie ,3. It's Halloween, Notÿhanukkah ,4. Charlie Bites It ,5. Father and Son ,6. Meet Rhonda ,7. To the Quarry ,8. The Halloween Schoolbus Massacre ,9. The Elevator/Laurie On the Prowl ,10. Halloween Prank ,11. Not a Trick/Red and Black ,12. Laurie's First Time ,13 Old Mr. Kreeg ,14. Pumpkin Shooter/Meet Sam ,15. The Bus Driver ,16. The Neighborhood ,17. Trick 'R Treat ,18. End Credits ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Happy Halloween! Povídkový spletenec jednoho malého předměstí, kde se nevyplácí porušovat dávné halloweenské tradice. Dougherty úžasným způsobem laškuje mezi hranicemi komedie a horroru, se zručností rovné Raimimu, a svědomitě buduje půvabnou, bizarní atmosféru bez závislosti na laciných lekačkách, kterou originálně žene vstříc jednotlivým epizodním vyvrcholením. Trick ´r Treat mi připravil halloween, jaký ´sem si ho vždycky představoval. Strašidelný, ponurý, tajemný, ale hlavně zábavný. A ´sem si jistý, že jednoho dne se z něj stane klasika. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět tajemných halloweenských příběhů, volně pospojovaných skoky v čase a různými náhodnými setkáními ve městě. Dívka zhasne svíčku v dýni, což se nedělá, a doplatí na to. Dívky, co balí kluky, nejsou jen tak obyčejné Karkulky. Soused rád vyřezává nejen dýním očička. Druhý soused skrývá tajemství a nemá nikoho rád kromě svého psa. Děti chtějí haloweenskou historkou o autobusu vystrašit školního otloukánka Rhondu, ale obrátí se to proti nim samotným... V bonusech na DVD je krátký a ručně animovaný film Přáníčko, kde hlavním hrdinou je chlapeček v halloweenském kostýmku, pytlem přes hlavu a pytlem v ruce. A v komentáři režisér říká, že právě tento příběh se stal základem pozdějšího hraného filmu. A zmíněná figurka je skutečně průvodcem mezi jednotlivými příběhy, a jednou dokonce aktérem. Navzdory tomu, že jde vlastně o povídkový film a některé povídky jsou slabší, jiné silnější (jak už to bývá - osobně se mi hodně líbila skoro klasická povídka s Rhondou), pro minimum vyloženě nechutných záběrů se na film příjemně kouká a může se stát zpestřením halloweenské noční oslavy, z níž se nikomu neudělá zbytečně šoufl. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad natočení několika povídek z hallowenské noci v černohumorném-hororovém hávu. A ta černohumorná rovina vyšla daleko lépe. Díky ní je to celé hodně odlehčené a nebere se to vážně. Když se to ovšem snaží o tu napínavější část, tak to zcela dobře nevychází, i když pár dobrých okamžiků by se tu našlo. Díky tomuto míchání žánru vznikla docela zajímavá atmosféra. Jen škoda, že se ty příběhy nerozhodli vyprávět postupně. Mělo by to určitě větší efekt než vyprávění příběhů najednou, což filmu místy podráží nohy. I tak je to ale celkem zajímavý počin, který už jen díky své krátké stopáži velmi rychle uteče. Asi se to nebude líbit každému, ale fandové hororu a černého humoru by to ve volném čase mohli zkusit risknout. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Okolo 50. minúty je vystrašená reakcia Anny Paquin plne autentická, pretože Dougherty pri natáčaní na ňu nečakane zakričal, aby ju vystrašil, čo sa podarilo. Spočiatku to neocenila, ale čoskoro prišla na to, ako to urobilo jej výkon autentickejším. (Arsenal83)
  • Meno postavy Sam (Quinn Lord) je odvodené od Samhainu, starovekého keltského sviatku mŕtvych, z ktorého je odvodený aj dnešný Halloween. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama