Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Napsal bych, že King neměl prostor rozpracovat cokoliv zajímavého, protože tohle je povídkovej film. Viděl jsem však krátkometrážní filmy (třeba Patro), které fungovaly lépe než cokoliv zde. Kingova představivost se zde smrskla na nudný brak: Vidlák sáhne na meteorit a pak zaroste mechem. Dědek nechá utopit dva milence a ti se pak vrátí ze záhrobí jako utopenci a udělaj mu to stejné. Učitel najde pod schodištěm starou bednu a v ní nějakou zubatou opici, která zabila školníka, jenž mu ji pomohl otevřít. Když o tom řekl svému příteli, ten se rozhodl, že využije příležitosti a vlákal k opici svou jízlivou manželku. To zní aspoň trochu zajímavě, ale tvůrci ve mně nedokázali vzbudit odpor k manželce a sympatie k jejímu muži, takže ani to nefungovalo. Stále jsem však ve sledování pokračoval, protože jsem si myslel, že posední povídka bude stát za to. Na film jsem totiž narazil skrze jeden seriál o historii hororu (né že by tento film měl sebemenší šanci vzbudit strach), kde se poslední povídka o majiteli velké firmy, který není schopen udržet šváby mimo svůj bílý byteček, interpretovala jako snaha elit udržet Ameriku bílou před všemi těmi “zavšivenými negry”, nebo tak něco. Metaforicky to ale nefunguje a samo o sobě taky ne. Týpkovi prostě lezou šváby do bytu dokud ho celýho nesežerou… Co já s tim? Romero není dobrej režisér a Saviniho efekty to vůbec neutáhnou. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl poviedok z krypty. Vyzerá to ako riadny brak, ale je to zábavné, seriózne krvavé, čiernohumorné so správnou dávkou tajomna. Romero to vie. 5 poviedok zabalených v jednej minipoviedke. V prvej OTCOVE NARODENINY o dedovi, ktorého zrazu vo veku 184 rokov nečakane ranila mŕtvica sa na svoje narodeniny vydriape z hrobu, lebo má veľkú chuť na tortu si zahral aj Ed Harris. V druhej OSAMELÁ SMRŤ JORDYHO VERRILLA sa predvedie sám Stephen King v úlohe vidláka na ktorého farmu padne špeciálny meteorit. NIEČO ČO ŤA ÚPLNE ZAPLAVÍ je o vrahovi, ktorý svoje obete zakopáva na pláži tesne pred prílivom. No a vraha tu hrá Leslie Nielsen. On dokonca aj vedel hrať. DEBNA je o zubatej príšerke schovávajúcej sa v krabici pod schodmi. Asi najlepšia časť. UŽ SA K TEBE BLÍŽIA je o šváboch. Veľa hnusných šváboch. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jste-li malý hororový nadšenec, určitě vás potěší nové číslo komiksu Creepshow - pěti úsměvných, strašidelných povídek. Jenže pokud je váš otec kretén jako v tomhle případě a nechce aby z vás vyrostl úchylák, dlouho se ze čtení radovat nebudete a vysněný sešit honem rychle letí z okna. Takže to chce fotříka naučit, kdo s koho... Tak vypadá nadrámec tohohle filmu - zatímco si komiks poletuje ve větru, my jsme svědky všech pěti krátkých příběhů. Vesměs to je šedý průměr, asi jako slabší počiny z Věřte Nevěřte. Nebo se na to možná chce koukat tak ve věku deseti až čtrnácti let... Radši bych to jako ten komiks než jako film. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja poviedkové filmy nevyhľadávam ale ked už na nejaký natrafím a pozriem si ho tak dúfam že bude aspoň dobrý a tento bol taký priemer,nič výnimočné.Den otcov-Prvý príbeh je poňatý silným cynizmom a velkou dávkou irónie-3/5,Meteorit-Druhí príbeh je dost nezáživný a nudný a King tu hral totálneho paka-0/5,3 Príbeh je o podvedenom manželovi,ktorý sa pomsti ako svojej manželke tak aj jej milencovi.A roho psychopatického manžela si zahral L.Nielsen v takejto role som ho ešte nevidel ale seklo mu to.Po emocionálnej stránke najsilnejšia poviedka a ešte aj s dávkou čierneho humoru-3/5.Bedna-4Príbeh mal v sebe efektnosť a aj strašidelnosť a aj maska toho monštra bola z tých lepších.A tu ukecanú puču som chcel zabiť aj ja.-4/5Chrobáci 5.diel niekedy filmy z hmyzom možu byť dosť nechutné a táto si svoju úlohu splnila dokonale-4/5.Niektoré boli lepšie,niektoré stáli za hovno. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

V tomto filme spojili svoje sily traja géniova. Režisér George A. Romero, spisovateľ Stephen King a maskér Tom Savini. No a spoločnými silami vytvorili poviedkový horor nacpaný čiernym humorom a obdarený bizarnou atmosférou. Jednoznačne najlepšia poviedka je v poradí druhá s názvom "Osamelá smrť Jordyho Verilla", kde si titulnú úlohu zahral samotný King a zahral ju úplne na jednotku. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)
  • Skupina The Black Dahlia Murder natočila podle filmu klip k písni „Everything Went Black“. (The_Second)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama