Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno, pár pomerančů zůstalo nevymačkaných, ale některé příběhy byly brilantní, jiné zase inspirativní...každý si odnese něco jiného. Každopádně to chce točit víc filmů jako je tento, nebát se zahrabat ve své mysli pro totální výmysly a kraviny a zkusit to spojit v jedno velké divadlo. Za snahu dávám hvězdičku navíc. Nudit se ale určitě nebudete, doporučuji, stojí to za 93 minut vašeho času. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Nic proti povídkovým filmům, protože správně natočený povídkový film znamená 10 příběhů a 10 point. Jenže po shlédnutí těchto 10ti přikázání se člověk sám sebe ptá, zda to není trochu peklo. Ne vždy se podaří na krátké ploše rozehrát nějaký příběh a když ano, tak to nijak nemusí souviset s oním přikázáním, se kterým by to souviset mělo. A když už to náhodou nějak souvisí, tak zoufale chybí ona pointa. Okecávací a spojovací scény jsou vysloveně trapné. A když to v šedesáté minutě na okamžik vypadá, že se to zvrhne do muzikálu.... Auuuu.. Jestli jsem si někdy řekl WTF (what the fuck?), tak právě po shlédnutí tohoto filmu. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Deset kratkych pribehu zorbazujici desatero Bozich prikazani v radoby vtipnem a modernim havu...zni to celkem lakave? Ani nahodou, po 10 minutach nastava nuda necekaneho a za chvili nesnesitelneho kalibru, ze i ja jsem to po hodine vypnul. Lakalo me celkem zajimave herecke obsazeni (Jessica Alba, Adam Brody, Famke Janssen, Winona Ryder, Liev Schreiber atd.), ale ani ti to nezachranili.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gretchen... Hey, I was in the neighborhood. I thought I'd come by and take a shit. 1) Žánrově neujasněné intošské filmy tak trochu o ničem obvykle nemám rád. Moc jim nerozumím a necítím se v jejich přítomnosti dobře. 2) Kupodivu však je tento film úplně jiný šálek čaje. Razantní černý humor, pravda, chvílemi připomíná rozzuřeného slona v porcelánovém království. Deset mikropříběhů působí kapičku chaoticky a nevyrovnaně. Celkově mi to i přes decentní rozsah připadalo chvílemi příliš dlouhé. Avšak... 3) Nenudil jsem se. Bavil jsem se. 4) Starozákonní konotace, přestože je na nich film postaven, mi připadají zbytečné a matoucí. Zapomeňte, že má jít o odkazy na desatero, a zjistíte, že vás autoři zahrnují gejzírem crazy nápadů, které umí pobavit a zaryjí se do mysli více, než by se mohlo zdát. 5) You murdered my wife! Dr. Glenn Richie: Hey, guy! As a goof, guy! As a goof! ()

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí musím ísť na 5 hviezdičiek. Niečo tak absurdné a uletené tu nebolo od čias Allenovho príbehu o ovci v Everything you always wanted to know about sex. Chápem, že tento druh humoru je veľmi minoritný, ale tunajšie hodnotenie je pre mňa aj tak šokom. Dokonca nesúhlasím ani s toľko proklamovanou nevyrovnanosťou príbehov. Samozrejme, že sú lepšie a horšie. Ale vyslovene slabý tam nie je a minimálne nápad majú všetky skvelý. Chlapík, žijúci zapichnutý do zeme; doktor, ktorý má rád fóry a to až po úplne morbídnu hranicu; susedia, ktorí spolu súperia, kto si v dome nazhromaždí viac CT-čiek; väzenské ,,manželstvo"; žena, vášnivo zamilovaná do drevenej bábky, atd atd... Uznávam, že to nie je film pre každého a vôbec neodsudzujem tých, ktorým tento film príde ,,divný". Ale pre pravého fajnšmekra je to skrytý poklad. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2007 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • H. Jon Benjamin, který dělal vypravěče během animované části, měl nadabovat také ulhaného nosorožce. Nakonec se ale Benjamin ten den na natáčení vůbec neukázal, a tak role připadla Peterovi Salettovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama