Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gretchen... Hey, I was in the neighborhood. I thought I'd come by and take a shit. 1) Žánrově neujasněné intošské filmy tak trochu o ničem obvykle nemám rád. Moc jim nerozumím a necítím se v jejich přítomnosti dobře. 2) Kupodivu však je tento film úplně jiný šálek čaje. Razantní černý humor, pravda, chvílemi připomíná rozzuřeného slona v porcelánovém království. Deset mikropříběhů působí kapičku chaoticky a nevyrovnaně. Celkově mi to i přes decentní rozsah připadalo chvílemi příliš dlouhé. Avšak... 3) Nenudil jsem se. Bavil jsem se. 4) Starozákonní konotace, přestože je na nich film postaven, mi připadají zbytečné a matoucí. Zapomeňte, že má jít o odkazy na desatero, a zjistíte, že vás autoři zahrnují gejzírem crazy nápadů, které umí pobavit a zaryjí se do mysli více, než by se mohlo zdát. 5) You murdered my wife! Dr. Glenn Richie: Hey, guy! As a goof, guy! As a goof! ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Desať rôznych príbehov inšpirovaných desiatimi prikázaniami by boli celkom fajn, keby boli uvádzané ako jednotlivé skeče. Väčšina z nich bola dobrá a dalo sa nich dobre zabaviť. Ako celovečerný film to ale nefungovalo. Premostenia medzi jednotlivými scénkami boli trápne a v konečnom dôsledku aj film ako celok vo mne nezachoval práve dobrý dojem. Škoda, určite sa dalo z tejto témy dostať viac. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::: V životě by mě nenapadlo chodit po bytě nahý, ale po tomhle filmu jsem si řekl, že to zkusím. Wau. Skvělý zážitek, od té doby na to nedám dopustit. Pozval jsem i kámoše, aby se ke mně přidali, ale těm to prý přijde divný. Nechápu. :::::::::::::::::::::::::::: ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Co těch 35% (ke dni mého hodnocení)? Já se tedy bavil takřka nebesky. Funguje to! Fungují jednotlivé příběhy. Funguje jejich vyznění. Funguje anabáze Paula Rudda, která vyplňuje přechod mezi nimi. Nezaregistroval jsem ani jedenu vyloženě slabou desetinu. Byly slabší (první storka), ale byly také regulérně geniální (Tomografový souboj nebo na dřevě ujíždějící Winona Ryder). Je to nekorektní, ale ne úplně laciné. Má to božské obsazení….znovu budu jmenovat Winonu Ryder, ale tady fakt vaří. Maže to od první minuty po poslední amen. Prostě to není blbé…..ale kdyby se ptal Ježíš, tak ruku na bibli, že se mi to nelíbilo. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Rozverná taškařice, nemůžu si pomoct, hodně jsem se nasmála. Některé příběhy hodně dobrý a povedený. Doktor šprýmař, který si po jednom nepovedeném forku, už zřejmě na zadek do smrti nesed mě bavil asi nejvíc a Winona prznící dřevěného panáčka je hned v závěsu, i když ti naháči o nedělích větrající kulky místo kostela taky pecka a Ant-man jako průvodce? to chce prostě vidět. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • H. Jon Benjamin, který dělal vypravěče během animované části, měl nadabovat také ulhaného nosorožce. Nakonec se ale Benjamin ten den na natáčení vůbec neukázal, a tak role připadla Peterovi Salettovi. (HappySmile)
  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2007 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama