Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (629)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná nejzajímavější romantická komedie tohoto roku. Začátek trošku pomalejší a celkově trošku kýčovej postupně roste v celku zábavnou komedii, která se zaobírá i jinýma - dospělejšíma problémama než její předchůdci. Je tam pár dobrých scén za které film stojí vidět, jenže je to až moc dlouhé. Ten začátek se mohl trošku zkrátit a sázka s jejich kamarádem nemusela zbytečně narušovat průběh filmu. Naopak se mi fakt líbil Benův zábavnej tanec ala házející kostky, porod a občasné hlášky. Jinak herci nic moc výrazní. Hudba Joe Henry a mistr Loudon WAINWRIGHT III (Elizabethtown, Pilot, Velká ryba, a 40 let panic který byl dříve plánovaný jako předchůdce tohoto filmu, který si ale uchoval režiséra). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane veľmi sympatická ústredná dvojica, davy úžasných vedľajších figúrok (vrátane tých štekových - milujem vyhadzovača v diskobare, personálnu pracovníčku z televízie a v podstate všetkých gynekológov), množstvo tučných hlášok a fakt nezabudnuteľných vtipných scén ("Ja nemám zápal očných spojiviek. Som len totálne zhúlený."; "Keď si vracala, vyzerala si ako zomierajúci Jabba Hutt."). Na strane druhej nulová erotická chémia ústrednej dvojice, citeľne nižšia frekvencia gagov ako v geniálnom 40-ročnom panicovi a zbytočne premrštená stopáž (takú ságu z toho naozaj robiť nemuseli, kľudne by som vysekal 20 minút blbostí s výletmi do Las Vegas a podobnými zbytočnosťami). Napriek akýmkoľvek výhradám je to výborná komédia, ktorá posiela "generačné filmy" Kevina Smitha do hrobu. A vôbec, všetci by sme mali Juddovi Apatowovi fajčiť brko za to, že aspoň niekto na tejto planéte ešte dokáže natočiť skutočne zábavnú komédiu. Tých debilných paródií typu Scary Movie a Epic Movie už mám vážne po krk. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Směji se ještě teď. Avšak ne filmu, ale hromadě těch rádoby odborníků, kteří vychválili tuto nudnou komediální atrapu. Romantická komedie je to stěží, protože série trapných skečů a vtipů je pro úzkou skupinu lidí, která i tak stěží ustojí obrovské rozdíly mezi kvalitou vtipů, jenž se ve filmu objeví. Vše přes pop-kulturní odkazy na filmy a hudbu až po internet a trapnosti ala Prcičky. Dále tu chybí důležitý prvek, jaký například Prcičky držel v hladině komedie a "nezapomenutelnosti", a to nějaký velký vtip nebo nezapomenutelná scéna. Zbouchnutá je zkráceně nudná komedie bez pořádného humoru, na kterou zapomenete ještě dřív než skončí titulky. Judd Apatow není nic víc než průměrný režisér, kterému díky propagaci a vychvalování přišlo na film dost lidí. Toto je od něj už druhý film, který mě nebavil a byl velmi přeceňován i od lidí, kteří o něm mluvili aniž by ho viděli. Ztráta času. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neučesaný slovník jako od zbožňovaného Kevina Smithe v příjemně ambiciózní komedii ze života. Každý si z ní navíc vezme to své. Je v ní slušná řádka černého humoru, stejně jako trvalých, nejen partnerských pravd. Patrná zvětralost, která (co si budeme nalhávat) postihne každý vztah, je tu vykreslena sympaticky a věrohodně, bez zbytečných scénáristických berliček. Pro inteligentní Alison je noční klub vhodnou volbou, jak se sama sobě odměnit za povýšení v práci. Během oslav se ale nekontrolované pití, několik sympatických gest a vtipných historek ze strany obtloustlého mladíka zvrtne v divokou noc a v ještě divočejší probuzení. Odpovědnost šla stranou a za několik týdnů se události začnou hýbat zcela neplánovaným směrem. Ani jeden z nich není zrovna kandidátem na rodičovství, ona úspěšně stoupá ve své vysněné profesi, on je neambiciózní flákač, který na webu pomáhá nasměrovat podobně divné existence tam, kde daná celebrita ukáže nejvíc. Ale právě neplánované rodičovství je dalším důvodem se sejít. Režisér snímek napěchoval celou řadou citací a narážek na okolní dění, a to nejen z televizního a filmového byznysu (pro běžného diváka to bude občas oříšek), odvahu sečtělý Apatow sebral například s vedlejší linií, která se táhne celým filmem a je o jedné absurdní sázce, rostoucím vousu a narážkách na Taliban. Mluví otevřeně, překračuje tabuizované jakoby se jen rozhlížel kolem sebe, vtipné momenty pak vycházejí zejména z nesourodosti budoucích rodičů. Příjemně je vykreslen i fakt, že sic je Ben nadržené prase, které v hlavě přemítá myšlenky jen na dobré pokouření (nejen z jeho bonga), uvěříme mu přes lehké zmínky o jeho dřívějších nezdarech s opačným pohlavím, že jeho procitnutí v relativně starostlivého partnera má své opodstatnění. I jeho špičkování s partou podobných existencích je vedeno v uvěřitelné rovině, sic přestřelka výrazů á la Jay a mlčenlivej Bob nebude pro každého. Ono, zřejmě ten svět už takový je a pravděpodobně bude. Rozhodně však nespadá do samoúčelného „motherfuckování“. Trefou byl i samotný výběr herců, vedle neselhávající stážistky „Izzie“ Katherine Heigl je příjemným překvapením (teprve) pětadvacetiletý Seth Rogen, který je tak trochu Apatowým dvorním hercem (celé to začalo jejich spoluprací na nadprůměrném seriálu „Machři a šprti“ – takže i u camea Jamese Franca víme, odkud vítr vane), ale i s řadou dalších se už někdy setkal (Paul Rudd, Jonah Hill aj.) a jejich spolupráce i tady nese ovoce!! Svěží, neokoukaná, mírně přepálená 80%ní komedie!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Do hlavy si trávu bouchnul, hezkou holku potom zbouchnul. Z reálného prostředí aneb co stát se může, přepijeme-li se alkoholického moku, přichází k nám komedie roku... Neměl jsem sice ještě možnost shlédnout Superbad a nepočítám poslední Seagalovy vymletopalicové snímky, u kterých se řežu smíchy, ale stejně si troufám říct, že tohle je opravdový komediální hit roku 2007. Precizní Judd Apatow vykreslil dokonale přirozený základ (místa, dialogy) a herci jej doplnili ukázkově přirozenými hereckými výkony. Vše je proloženo jadrnými slůvky, dostatečným počtem skutečně vtipných momentů a gagů, narážek a odkazů a obaleno skvělou hudbou. Zatím jasná stovka, říkáte si. Jenomže teď nastává ten jediný problém. Samozřejmě, stopáž. Když přefouknete nafukovací balónek, praskne. Zde nakonec film přílišných 128 minut udržel pohromadě, ale srazil mé hodnocení na osmdesátku. Vidím jasně tři nebo čtyři scény, které šly buď zcela vystříhnout nebo alespoň utnout mnohem dříve, než se tak ve filmu stalo. Dvakrát nebo třikrát to už už notně zavánělo nudou! Veliká škoda! Jinak nemám výtku, bavil jsem se královsky. 30 miliónů dolarů(rozpočet)/218 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Nečekaně realistickou scénu porodu režisér Judd Apatow okomentoval: "Připadalo mi, že to zkrátka musí být opravdové a ne jako něco z dílu Přátel. Porod je nejintenzivnější chvíle lidského života a chtěl jsem tu bolest a city dostat na plátno. Původně jsem měl v úmyslu najít ženu, která by nám dovolila skutečně natočit detailní záběr svého porodu a ten pak prostříhat s Katherine. Nakonec nám to ale nedovolili a museli jsme použít triky. A teď dobře poslouchejte proč: Protože podle zákonů státu Kalifornie by to nenarozené dítě potřebovalo pracovní povolení, které ovšem nemůže dostat, dokud se nenarodí. Pěkná Hlavička 22, ne?" (NIRO)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama