Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 1

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ukázkový případ,jak totálně zabít skvělý námět v podobě knižní předlohy.Je to sice už nějaký pátek,co sem četl knížky,ale tohle se opravdu nepovedlo.Z knižní poetiky a hlavně humoru nezbylo ve filmové podobě vůbec,ale vůbec nic.Moje očekávání nebyla nikterak přehnaná,ovšem minimálně komedii sem očekával a nedočkal sem se.Youth in revolt je nemastná,neslaná,zdlouhavá a hlavně opravdu nevtipná záležitost a to je vzhledem k potenciálu,který skrývala knižní předloha opravdu velký průser.Relativně slušné obsazení to tentokrát nezachrání.Liotta,Buscemi,nebo Justin Long se filmem spíše mihnou a Michael Cera je tentokrát těžce mimo...20% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ale no :( Po tom ako ma úplne sklamalo Cedar Rapids, dal som Artetovi druhú šancu (len neviem či náhodou nie aj poslednú). Michael Cera v hlavnej úlohe bolo asi to najlepšie čo tento film postretlo, no škoda že ďalšie hviezdy ako Zach Galifianakis a Justin Long toho priestoru veľa nedostali... Celkovo bol samotný príbeh a taktiež scenár dosť nezaujímavý, takže žiadna sláva. Zopár skvelých scén a dialógov, ale inak dosť bieda. Aj keď to na začiatku vyzeralo veľmi nádejne a malo to skvelý základ. Mohlo sa to radšej držať toho komediálno-romantického žánru, tie prehnané "akcie" a "schizofrenické vsuvky" tomu veľmi uškodili. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to jenom taková ptákovina o tom, jak se jeden lůzr zamiluje do holky a nakonec získá její srdce. Ale v tom filmu se pořád dějou nějaký naprosto šílený situace, při kterejch jsem se dost nasmál. Navíc prakticky všechny postavy jsou úplný magoři. Potěšilo mě taky herecký obsazení (např. Steve Buscemi nebo Zach Galifianakis). Mínusem je poněkud ohranej hlavní příběh a závěr, kterýmu schází jakákoliv pointa. A dodávám, že knižní předlohu neznám. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Literární předloha je mé dirty pleasure, film je bohužel příliš zkratkovitý a končí jinak než první díl (nemastně, neslaně, hloupě, kýčovitě). Přesto jsem si to i tak docela užil, mám rád Michaela Ceru (líbil se mi v Juno) a překvapil mě i Steve Buscemi, pro neznalé předlohy docela zajímavý "lehký" film na jeden večer, pro zavilé hajzlisty (:)) velké zklamání, ale ono se ani nedalo čekat nic jiného... 6/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je otázkou, nakolik tvůrci pochopili původní předlohu a nakolik se nechali unést při castingu soudem manželky pana producenta. Ale MIchael Cera se svým ukňouraným hlasem se na hlavní postavu zoufale nehodí a navíc jí dodává místo intelektuálních imbecilní sklony. Ani samotné zpracování neoplývá nápady. Vzal se nejjednodušší mustr - tedy hlas v obraze. Takto filmaři postupují, když se jim nechce nic vymýšlet a jen udělat ilustrovaného průvodce, kde stačí sem tam vybrat nějaký záběr. Nač se vymýšlet s rozfázováním mluveného vtipu do obrazové podoby, když by to trvalo hodně času a dalo moc námahy, že? Jinak co se týká samotného tématu, od Prci, prci, prcičky už skutečně jde jen o rozmělňování již tak chabého nápadu, který je sice v knize vtipně popsán, protože autor pracuje s jazykem, ale ve filmu, kde se musíte vyjádřit obrazy, to zkrátka nefunguje. Nehledě na to, že to, co v knize skutečně je inteligentní a plné nápadů a vtipu, to je ve filmu podané formou pro současné teenagery a tzv. MTV generaci (vypnout mozek, pokud je tedy ještě co vypnout). Takže - docela mizerný casting, zoufalá kamera, minimum střihů, nepochopení předlohy a přizpůsobení příběhu lidem, kterým stačí, když se na plátně něco hýbe a je to barevné a občas u toho zní hudba. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/mladi-v-hajzlu.html ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natočeno podle předlohy u nás známé jako Mládí v hajzlu od C.D. Payna. (Teodorik)
  • Mládi v hajzlu: Original Motion Picture Soundtrack byl vydán 5. ledna 2010 Lakeshore Records. Samotný film obsahuje 19 skladeb a 9 z nich je přímo z oficiálního soundtracku. (griph)

Reklama

Reklama