Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 130)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Novém Yorku sněží. Je všeobecně známo, že sněhová vločka je pevné skupenství vody vznikající v zemské atmosféře a pokud se voda dostane ke střelnému prachu, ten má pak tendenci zvlhnout. A když zvlhne, tak se nestřílí. Jenže tenhle Max Payne zašel tak daleko, že se v něm ani nekouluje, ani nestavějí sněhuláci.. Koncentrovaná šeď bez známek života, které nelze upřít jakousi snahu o stylovost, ale co je to platné, když s blížícím se koncem se dostává divákovi ze strany režiséra jen Moore and Moore Payne.. A to, že je M.Wahlberg neherec, co měl zůstat u vystavování břišních destiček nad horním lemem slipů od Kleinovic Calvina, mi už nikdo nevyvrátí.. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Film dost dobře neví, pro koho je určen, z čehož pramění největší zápory: nezasvěcenému divákovi je postava Maxe Paynea a aura kolem něj budovaná ukradená, když vše vypadá tak béčkově a toporní herci předříkávají nechtěně vtipné dialogy, zasvěcený hráč předlohy zase touží po přímočarém tahu na branku a prvotřídně provedených akčních scénách v atmosferickém podání, ale nedočká se pořádně ani jednoho. Překlad hry, která se výrazně inspirovala komiksy a filmy, do filmu se nezdařil a dynamičnost byla nahrazena statičností a totálním vyprázdněním všeho, co na hře bylo dobré. Člověk by musel mít hodně velký fetiš, aby ho celou dobu bavilo sledovat, nakolik jsou tvůrci důslední v napodobování jednotlivých lokací a detailů v nich. Max Payne sere vločky, slabé 2. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejfilmovější her taktéž nezfilmovatelná? Je to v hajzlu a na hry bych se už být filmovýma producentama vážně vykašlal. Občas fajnový obrázky (proč sakra celej film nevypadá takhle), ale jinak bída a dějově absolutní průser (Nebyl Payne náhodou totální psanec, kterýmu šlo po krku celý město? Neřádila ve městě tak šílená vánice, která zhroutila veškerou infrastrukturu? A co jste to proboha udělali s Lupinem? A kde je nějaký pořádný finále?). Možná šance, že film zaujme ty z vás, co se s hrou nikdy nesetkali. Pro ostatní totálně nasírací záležitost, zvlášť pro ty z vás, co jedničku dohráli pětkrát a dvojku třikrát, což je můj případ. Kašlu na to a jdu sosat jedničku. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vezmeme to pěkně popořadě..film "vychází" (!!!) z počítačové hry.. počítačové hry, která měla označení 18+... počítačové hry, která pochází od hrdých Seveřanů (=> má fakt koule)... počítačové hry, jejíž celá hratelnost byla založena na filmech Johna Woo (kde Chow Yun Fat střílí obouruč a vystřílí toho vždycky hodně) a Matrixu (bullet time all the time) a příběh je hodně noir. Tak.. kdyby se tohle natočilo v Evropě, tak je to minimálně pořádná akční podívaná obohacená o spoustu krve....jenže(!!!), to by to nesměli dostat do pracek zhovadilé pussyny z Amériky. První věc, film je pro 13leté děti.... pro děti, které tenhle film stejně nepochopí, bo jsem s tím měl problémy i já (a to jsem první díl dohrál nejméně 13x). Nejde o to, že by to bylo nějak extrémně překombinované... jde o to, že scénář psalo úplné hovado. Jinými slovy, takhle nelogický "psychologicko-horrorovo-detektivní-thriller" nemohl napsat nikdo, kdo hru alespoň jednou hrál a už vůbec ne nikdo, kdo je naprosto psychicky v pohodě. Akce je tu co by se za nehet vešlo...ještě k tomu je velmi špatně natočená...bullet time se koná jenom jednou a je taky celkem šejdrově natočený....Max tu ani jednou nevystřelí dvěma berretama naráz (ANI JEDNOU!!!!) a ještě je celkem zarážející absence krve (objeví se v celém filmu pouze 5x...z čehož 3x pár kapek na ksichtě, jednou jako malinkatý průstřel a pak na Maxově kabátu). Jediný, kdo z tohoto obrovského srance vychází se vztyčenou hlavou je Marky Mark, který tu jako jediný něco hraje (a taky ho sralo, že nemohl fuckovat..za což má palec nahoru) a nepřehrává o sto šest jako ostatní herečtí kolegové. Moore se může hrdě postavit vedle pana Bolla a dát si jednoho panáka SAVA. A zkusí někdo házet sračky na Hitmana...oproti tomuto hovnu je to mistrovské dílo na 50 oscarů! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, film nebyl vyloženě špatný, naopak by se dal označit za pohodové béčko s kamerou a atmosférou, která má svá světlá místa. Bohužel pokud znáte předlohu, nezbude vám, než se ptát: proč? Proč ty úžasné, břitké, černohumorné a stylové dialogy z předlohy byly vypuštěny? Hra (resp. všechny díly) Max Payne je napsána přeci tak dobře, proč tady psalo scénář nějaké tupé nemehlo? Snad čtyřikrát se vrátíme k flashbacku k Maxově rodině a přitom to pravé peklo, které Max prožíval ve svých nočních můrách je vypuštěno. A tolik atmosferické prolézání New Yorkských špinavých ulic, pajzlů a motelů je taktéž ořezáno na minimum, namísto toho se dočkáme X-Mena Lupina a WTF Valkýr. Tolik zbytečných přešlapů, když vše bylo jako na dlani... Dokázal bych odpustit, že tvůrci neuměli přijít s ničím kloudným, ale nechápu, proč se záměrně zbavit toho dobrého a nahradit to špatným. 5/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Píseň z dílny Marilyna Mansona "If I Was Your Vampire", která je na soundtracku, ve filmu neuslyšíte, zato jsou použity čtyři kousky od britské kapely Metsuo, které na soundtracku pro změnu nejsou. (hippyman)
  • Valkýry, teda tvory zobrazujúce sa v halucináciách, navrhli Chris Roswarne a Rob McCallum. Režisér im pritom dal podmienku, aby ich pohyby pôsobili dojmom, že sú pod vodou. Navrhnúť a pomocou počítača je vytvoriť trvalo viac ako 15 týždňov. (Greenpeacak)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama