Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $41,482,207Tržby Celosvetovo $67,400,000║ Už prvý film ma nejak moc nezaujal a dvojka je už len varenie s prevarenej vody, kde potešia nejaké tie momentky, či odozva malého Gremlina na Ramba ale je to dosť málo na to aby to mohlo na celej ploche nejak zaujať a ťahať niekam bez tak prázdny dej. /40%/ ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už to ztratilo to všechno, čím první díl exceloval. Tady se co nejrychleji gremlini namnožili, aby si diváci užili velké řádění.... Více variací, více gagů, ale méně nápadité, méně vtipné, Gizmo byl v prvním dílu k zulíbání, tady už mi moc neseděl... Jako jo, smát jsem se zasmál. Smích těch potvor neměl chybu, ale když kouknu zoět k prvnímu dílu, nemohu dát víc než 2* ani náhodou.... ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Mě to pobavilo víc než jednička. Od začátku je tu Gremlinů víc, dělaj větší blbosti, různě mutujou (genetická laboratoři byla hodně dobrej nápad), a je s nima prostě větší sranda. Několikanásobně větší rozpočet byl celkem znát, jenom jsem čekal, že za těch šest let budou o něco lepší efekty (asi už jsem ale zmlsanej dnešní technikou). Příběh sice neni skoro žádnej, protože v něm jde jenom o blbnutí Gremlinů v jedný velký supermoderní budově, ale mně to ke štěstí stačilo, čtyři slabší hvězdy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Gremlini, Christopher Lee, Hulk Hogan, je jich více, jsou větší, jsou bizadrnější -film má velice dlouhý rozjezd, je to až moc přeplácané/// Měl jsem za to že dvojka je lepší. Není! Jen se tak chce tvářit jako to dělávají všechny dvojky. Bohužel prvních 40 minut se vše jen rozjíždí a to co příjde potom je sice zábavné, ale je to taky všechno už moc přehnané. Takže je to mírněj nadprůměr, pro fanoušky povinnost, ale není to nic extra. Jednička je lepší./// Celkem 63%/// PS: znovu viděno 25.11.2020 - přítelkyni se dvojka líbila víc ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoc jednotka patrí medzi hororovú klasiku 80. rokov a na svoj 11-miliónový rozpočet zarobila už behom otváracieho víkendu, bohvie prečo sa dvojka na scéne objavila až o 6 rokov neskôr. A treba dodať, že čakanie sa neoplatilo. Áno, v súlade s americkými sequelmi je viac oblúd, postáv, nebezpečenstva a akcie, ale práve istá komornosť originálu bolo to, čo mi sedelo. Netvrdím, že to bol vážny horor á la Exorcista, ale dvojka už je regulárna čierna komédia a to je niečo, čo v hororoch nemám rád. Toto má nielen dvojka Gremlins, ale i iná dvojka spriaznenej osemdesiatkovej série o malých obludách - Critters. Isté odtrhnutie tvorcov od akejkoľvek reality je badateľné na rozpočte, ktorý nabobtnal na šialených 50 miliónov. Mrakodrapy v tom období boli v móde (Poltergeist 3, Smrtonosná pasca), tak si Dante a Spielberg povedali, že jeden použijú tiež. Preč zmizla aj pôvabná vianočná atmosféra. Gizmo je stále borec, čo o to. Jeho "deti" sú stále rovnako príšerné. Ale už to proste nie je ono. Každopádne jej nemožno uprieť, že je napratané nápadmi a gagmi (Hulk Hogan alebo detailné zamyslenie sa nad tým, čo sa stane, ak Gizmo dostane po polnoci nažrať v lietadle, ktoré práve vletelo do inej časovej zóny). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Obličej gremlina, který v kuchařské show zapne mikrovlnnou troubu plnou kovového nádobí, je vymodelován podle Krakena z filmu Souboj Titánů (1981). (HellFire)
  • Pro italskou verzi filmu dal hlas mozku Gremlinů proslulý italský výtvarný kritik Vittorio Sgarbi. (rafix)

Reklama

Reklama