Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film se nemůže rovnat s Hollywoodskými trháky, ale klobouk dolů, bylo na co se dívat. Akce, rozbouřené vlny, obrovská vlna, zatopené město...... opravdu skvělé filmové triky. Sice film se trochu táhl ( verze New Zealand:185 min ) a rozhodně bych ho o 30 min. zkrátil., ale jak říkám, já jsem se tedy nenudil! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že když je režisér nula, nepomůže vám ani Robert Carlyle, ani solidní vizuální efekty, které vzhledem k rozpočtu jsou úžasné.Prostě když jednou někdo točí pro televizi a nedělá filmařinu srdcem, ale z povolání, vzikají tyhle sračky.Přesně proto je dvojka Thora ubohá mrdka a přesně proto se děsím nového Terminátora.40%. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V televizi dávají Den poté, ale kvůli reklamám si radši na dvd pustím Potopu. Ušetřil jsem tím hodinu a efekt dá se říct podobný. Není to taková slátanina jako hollywoodský trhák, zajímavé jsou podrobnosti o Londýně, jen ty efekty jsou místy určitě horší (ale ne o moc). Celkově bylo příjemným zpestřením, že jde oproti jiným "hitům" o mikropohled na nějakou katastrofu. Jedno město, jedna vlna, jeden den. Pěkně to uteklo a divák se dozví, že mají v Londýně vůbec nějakou takovou protipovodňovou hráz. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Katastrofický Béčko jako řemen. Viděl jsem dost podobnejch snímků (většinou americký a německý produkce) a tohle je rozhodně jeden z těch (nej)lepších. Pěkný efekty, ne úplně nesmyslnej příběh, fajn herci. Škoda toho trochu klišoidního závěru, odehrávájícího se převážně v interiérech (asi došli peníze). 3,5* ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak efekty jsou dobrý, ba dokonce výborný (áčkové triky v béčkovém filmu), ale herecké - neherecké výkony a vlastně všechno ostatní je tragédie. Proč všechny katastrofický filmy vypadaj přesně takhle?? proč se všechny postavy chovaj tak nelogicky (skok do rozbouřené Temže je jen drobností). Proč to vypadá tak dementně??? Proč se na takovou hovadinu dívám??? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film je voľne inšpirovaný rovnomennou knihou Richarda Doyla z roku 2002. (Mihail123)
  • Natáčaný v Londýne a v Južnej Afrike. (Mihail123)
  • Použité boli aj archívne zábery z dediny Boscastle. (Mihail123)

Reklama

Reklama