Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nerdský humor je nyní v kurzu a tak tu máme FAQATT z Velké Británe s celkem chytrým scénářem, kupou sci-fi narážek a hlavně dobrou porcí zábavy. Vesměs seriáloví herci vůbec nevadí, naopak Chris O'Dowd z IT Crowd a Dean Lennox Kelly z Shameless jsou skvělí a Anna Faris je krásnou třešničkou na dortu. Nebýt trochu pokaženého závěru, tak jdu na 5*. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Sada hrubě nesympatických obličejů, ke kterým si za celých krátkých 79 minut nestihnete vybudovat žádný vztah a tyto nesympatie poleví jen o kousek, ale úplně nezmizí, a s tím se bohužel musíte potýkat od začátku až do konce. Filmy o cestování časem mám rád, ale zde to působí trochu nuceně a občas hloupě. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jamie Mathieson | Hudba: James L. Venable | Distribúcia: Picturehouse Entertainment | Štúdio: BBC Films, HBO Films || Vtipný námet u filmu, ktorý mal trvať ešte menej, než netradičných 80 minút, a mohol mať potrebný ťach k tomu, aby nepôsobil cyklicky. Dobrá komédia na jeden krát. 65% | FullHD, THX, EN DTS | ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.9.2010 ~ To si takhle po jednom pěkně blbém dni zajdete s kamarády na pivo probrat ten pěkně blbej život a jedny úplně normální hajzlíky v místní putyce vám zatočí s životem takovým způsobem... ~ Ray, Toby a Pete pracují v zábavním parku jako... no jako atrakce. Ray hraje vesmírného mariňáka, Toby a Pete v kostýmech barevných dinosaurů rozdávají letáky. Večer, poté co Ray svým procítěným hereckým výkonem rozbrečí celé dětské publikum a dostane padáka, sejdou se kluci v hospodě, kde si společně zanotují, jak to celé stojí za hovno a začnou vymýšlet (ve čtveřici s pivem) co s tím udělají. Ray a Toby žijí (čti: žerou) science fiction, Pete je má za blázny. O chvíli později si Ray odskočí na bar a náhodně potká příjemnou mladou dámu, která se mu snaží tvrdit, že je tak trochu cestovatelkou v čase. Ray jí samozřejmě nevěří a kumpáni nevěří Rayovi. Poté, co si ale na záchod odskočí i "nevěřící Tomáš" Pete a cestou zpátky najde lokál plný mrtvol, začíná pro naši trojici série předem nenaplánovatelných skoků a zjišťování, co se to sakra děje a jak z toho ven. ~ Nízkorozpočtová (i když to tak úplně nebije do očí, ale výpravu tu vskutku nikdo nijak nedělal) britská sci-fi komedie mě poměrně překvapila. Taková oddechovka s britským humorem, která rozhodně neurazila, ba naopak mě celkem překvapila. Rozhodně ukázka toho, že i s komorním prostředím a poměrně dobrým, i když ne až tak zcela inovativním nápadem, lze stvořit něco, co se prostě povede. ~ Třešničkou může pro některé být i fakt, že Raye hraje Chris O'Dowd, Roy z IT Crowd. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já mám sci-fi filmy o cestování časem ráda navíc mi je sympatický i britský humor, ale tahle libůstka HBO mi přišla moc divadelní a jednoduchá. Dali si sice záležet na časových souvislostech celého filmu, ale mě to přišlo málo. Určitě si na to za nedlouho ani nevzpomenu, natož abych měla ještě chuť si to znovu pustit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy má Ray (Chris O'Dowd) říci své vysněné povolání, odpoví "Time Lord". Jde o rasu ze seriálu Pán času (od r. 2005), ve kterém se objevil v epizodě „Shakespearův kodex“ jako William Shakespear Dean Lennox Kelly, který zde hraje Peta. (mi-ib)
  • Postava, kterou hraje Chris O´Dowd, se jmenuje téměř stejně jako ta, kterou ztvárnil v The IT Crowd (Ray - Roy). Obě postavy jsou si přitom charakterově velmi podobné. (Teabag)
  • Když je ve filmu podruhé záběr na zdevastovanou hospodu a mrtvé osoby, můžeme si všimnout, že majitel hospody (Nick Ewans) bez problémů dýchá, i když už je po smrti. (VelkejViktor)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno