Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Venus7 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli to vlastně nebyl komediální seriál, jen to většina diváků nepochopila. Protože jinak si to nějak nedovedu vysvětlit. Tedy jeho obsah. Mariana v kalhotách trénující bojová umění? Černoši ve středověké Anglii? Tohle skutečně nemohl nikdo myslet vážně. Tak si to shrňme: šerif - záporák s výbornýma hláškama, Mariana - mrcha, která to hraje na všechny strany, jak se jí to zrovna hodí (však na to taky nakonec dojela), Guy of Gisborne - naivní zamilovanej blázen, kterej sice sem tam někoho zabije, ale holt je to středověk, že, Robin Hood – floutek, šmírák. Kde tohohle sebrali? Charisma nula. Tohle se vážně moc nepovedlo, pokud to ovšem nebyl úmysl. A třetí řada? Tak to byl totální úlet! Není divu, že seriál 3. řadou ukončili pro klesající sledovanost (co je to za Robina Hooda bez Mariany?). Člověk by čekal, že bude fandit hlavní (a kladné) postavě, tj. Robinu Hoodovi, ale spíš mu přál potupnou smrt od Gisborna, se kterým si scénaristi mimochodem docela zlomyslně zahráli, ale jeho postava měla aspoň nějaký vývoj. O tento seriál jsem zavadila jen díky charismatickému Richadovi Armitageovi, který se v něm ocitl asi nějakým omylem, ale zaplať pámbu za to - on byl pro mě to jediné, proč se na toto "veledílo" dívat. A tím pádem se tenhle docela propadák stal ve finále mým "guilty pleasure" a všechny hvězdičky, které jsem mu dala, patří Richardovi, tedy Guyovi. ;-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašný seriál. Dosť dobre nerozumiem tomu, ako je možné, že sa dočkal až troch sérií a niekoľko desiatok epizód, pretože na rok 2006 šlo o poriadnu seriálovú spiatočku a ukážkového pohrobka 90-tych rokov. Fakt nechápačka, sorry. Taký ten typ nízkorozpočtového a jemne povedané TOTÁLNE NENÁROČNÉHO seriálu, kde sa akčné scény pohybujú na úrovni unudenej obedňajšej prestávky na základke, exotická výprava pozostáva z jedného donekonečna sa opakujúceho hnusného pseudolesa, kam po večeroch chodia miestni feťáci, podávajúci si kľučku s bezdomovcami a masová scéna rovná sa "postavíme tam 18 týpkov, to bude divákovi stačiť". Prirátajte si k tomu obdivuhodne nesympatický kasting v čele s extra protivným hlavným hrdinom, ktorý je príjemný asi ako bolesť krížov (napriek tomu treba priznať, že sa v seriáli objavilo aj pár tvárí, ktoré mali neskôr šťastie na dobré úlohy, napr. Richard Armitage sa stal Thorinom v trilógii Hobit alebo Sam Troughton si zahral vo vydarenom lesnom horore z dielne Andyho Serkisa The Ritual). Videl som z nudy (napr. v robote, keď práve náhodou nebolo čo robiť) veľa dielov a musím úprimne a bez výčitiek svedomia povedať, že jeden horší, ako druhý. Raimiovské projekty Herkules a Xena boli oproti tomu podvyživenému televíznemu bastardovi bomba. Ozaj som bol prekvapený zistením rokom výroby 2006. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Kapitální průser. Ze slavné legendy se stala komediální fraška, amosférické to je asi jako ´Žena za pultem´ a dobové reálie jsou stejně uvěřitelné jako Britney Spears v Carnegie Hall. A "zlatým hřebem" je představitel Robina z Loxley - tak nesympatický a necharismatický spratek, že se modlíte, aby ho Guy z Gisbornu co nejdříve sejmul. Pokud seriál s Robinem Hoodem, tak jedině ten o 22 let starší, s Michaelem Praedem, nádhernou hudbou a mytologickou atmosférou té doby. Kdyby ho ČT po mnoha a mnoha letech zopakovala, udělala by mnohem lépe, než se zahazovat s tohle "Xenou v kalhotech"..... ()

yesbook 

všechny recenze uživatele

Ať je Russel Crowe sebelepší herec, filmové zpracování Robina Hooda mě nenadchlo tak, jako toto seriálové, s Kevinem Costnerem nemohu srovnávat, jelikož jsem toto zpracování neviděl. Prostředí vypadá pěkně, herci se na své postavy hodí, zvlášť představitel hlavní role. Dle mého názoru Robina charakterově velice dobře vystihuje, stejně jako vzhledově se mi na něj velmi hodí. Celý příběh je brán s humorem a nadsázkou, šerif z Nottinghamu je výborně zahraný a dodává vtip. Jediné co bych vytknul je velmi malý počet Robinových zbojníků, resp. jeho osazenstvo se skládá jen ze stálé skupiny, ke které se čas od času na chvíli připojí někdo další. Ani kostýmy nejsou zvlášť propracované. I tak se ale jedná o skvělý seriál, který zpříjemní nejeden večer. A zde musím podotknout, že ač mám většinou raději původní znění, český dabing je zde lepší než originál. ()

bambusacek 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím si tenhle seriál zasloužil takovéto hodnocení. Je to vcelku zábavný seriál, se skvělým, ironickým a cynickým šerifem z Nottingamu, do kterého bych se ihned zamiloval, kdybych byl sadistka nebo děvka, dále tam hraje také chaarismatický a můj druhý nejoblíbenější hrdina gáy gibsbourn, do jehož charisma a vzhledu bych se ihned zamiloval, kdybych byl děvečka. A konečně můj třetí nejoblíbenější hrdina Robin (kapuca) Hůd, který byl tak sladký, spravedlivý a óóó odvážný, že bych se do něj ihned zamiloval, kdybych byl třinácti roční puberťačka. Takže abych to shrnul, ženy mají na co koukat, a mě se tahle historicky absolutně nevěrohodná pitomost plná absurdních situací, scén a zápletek vážně líbila a při své zaslepenosti tomu už nechci nic vytýkat. 65% ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)

Reklama

Reklama