Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (891)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chce radši do Ameriky hezky vcelku než do Ráje roztrhanej na kusy?" Jenže to nezná heslo amerických tajných služeb: Nepřátel se nelekejme, spojence podrážejme a na životy informátorů nehleďme. V Labyrintu lží jsem našel hodně pravdy o současném světě, jen se nám ta příčina zaměnila za následek. Pokud by totiž jedna nejmenovaná světová mocnost nešířila demokracii do zemí, kde o ni nikdo nestojí, a nepožadovala za své služby ropu do každé domácnosti, tak by se alláhuakbaři neobtěžovali poctít je svou výbušnou návštěvou. Jenže tady vycházíme z toho, že oni si začali. Beru to na vědomí a bez užití waterboardingu přiznávám, že tohle mě bavilo. Mělo to napětí, nebálo se to humoru a chvílemi si to se mnou i hrálo. A to já mám rád. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Obdivuju v jak krátkém čase dokáže Ridley Scott pořídit hromadu vyšperkovaného materiálu. V Labyrintu jej ale hrne monotónně před sebou, bez pauz, pomlk i bez akcentů. Někdo to může interpretovat jako zběsilou sondu do zběsilého světa hi-tech špionáže, kde se prostě nedá zastavit, kde není ani sekunda na zvolnění a odpočinek. Ale mnohem spíš to zavání dvouhodinovou reklamu na mobily a hands-free sady, které absolutně selhal cit pro vyprávění a až v úplném finále se "našla". Spin-off s panem Strongem by každopádně plátnům slušel! ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Streitenfeld: 1. White Whale [2:14] ,2. Punishment [1:36] ,3. To Amman [2:42] ,4. Aisha [2:11] ,5. All By Himself [1:32] ,6. Burning Safehouse [1:46] ,7. Al-Saleem [2:05] ,8. Manchester Raid [2:40] ,9. Chased [1:35] ,10. NSA Speech [2:46] ,11. Tortured [2:13] ,12. Dead Sea [1:16] ,13. No Touch [1:21] ,14. I am Out [2:37] ,15. Rabid Dogs [2:49] ,16. Lost Vision [2:00] ,17. Never Lie To Me [1:14] ,18. I shutter to think [2:27] ,19. Half Steps [1:28] ,20. Making the Call [1:11] ,21. My Fault [1:53] ,22. Betrayal [3:31], ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Stokrát omýlaná věta, že Ridley Scott neumí natočit španý film se opět potvrdila. Labyrint lží těží hlavně s výborného obsazení Leonarda DiCapria a charismatického Marka Stronga. Russel Crowe dostává ve filmu velmi málo prostoru. Hraje opět dokonale ale působí spíše jako takový zábavný doplněk filmu. Jeho role ve filmu je z 80% starání o rodinu a z ní pramenící komické situace. Labyrint lží je zkrátka film DiCapria. Jeho naprosto sugestivní a lehce uvěřitelný výkon je to co zvedá film a jen díky němu je těch 128 minut přepálené stopáže přípustných. Jde totiž spíše o konverzační film a k tomu potřebujete herce, který dokáže upoutat. O akci se postará až závěrečná půlhodinka, kdy dojde na lámání chleba. Při scéně, kdy DiCapria mučili jsem naprosto oněmněl a v kině zavládlo hrobové ticho. Co řící závěrem? Ridley Scott opět natočil skvělý film ale bohužel pro mě nepochopitelně přetáhnul stopáž a jde spíše o konverzační film, který místy postrádá akci. To je bohužel také důvod proč dávám "jen" 4 hvězdičky. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Je to zvlastni, ale ac vim, ze me tento snimek neoslovil nicim novym ci inovativnim, pri zaverecnych titulcich jsem z nej mel neuveritelne dobry pocit, ktery pretrvava nadale. Mozna je to naivni, dalsi zplostely pohled na svet tajnych agentu a americkych spionaznich agentur. Ale i pres nektere mezery ve scenari je pribeh kompaktni, nenasilny a i romanticka linka je decentne a vyvazene zakomponovana, bez nejakych prebytecnych emoci, kterym by divak stejne neuveril. K tomu si pripoctete akuratne davkovanou akci a mimoradne "civilne" hrajiciho Crowea, jehoz postava je i pres celkem malo prostoru stejne hlavni jako ta DiCapriova (ten tu naopak zase svoje gesta prehrava jak jsme na nej zvykli, vyjimka z Chyt me kdyz to dokazes se opetne nekona). Celkem prijemne prekvapeni. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Fotbalový zápas, na který se v televizi dívají Aishini synovci (Youssef Srondy, Ghali Benlafkih), je mač z Nationwide League Division Three, kde proti sobě hráli Yeovil Town a Torquay United. Tento zápas se hrál 27. září 2003. (Othello)
  • Na manchesterském předměstí si můžeme všimnout červených plakátů na koncert fiktivní kapely Smoke or Fire above the City (Oheň či dým nad městem), korespondující s nastalým vývojem situace. (Othello)
  • Jeden z vystřižených záběrů měl zdůraznit vzájemnou nedůvěru mezi Němci a německými muslimy. Jednalo se o mnichovské policisty podezřívavě si měřící muslimské nádeníky na ulici a opětovaný nedůvěřivý pohled oněch dělníků. Část této scény se zachovala, když Ed Hoffman (Russel Crowe) popisuje velení, v čem mají arabští teroristé nad Západem navrch (nevyužívají moderní technologie), jen již nevidíme policisty a nenajdeme žádný náznak toho, že se jedná o Německo. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama