Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Nic jsem neočekávala, nic mě tedy nezklamalo. Snad příliš mnoho Boha a víry, ale co, byla tam Scullyová, byl tam Mulder, muckali se a bylo to fajn :-) Akorát Fila je idiot, fakt jsi mě nasral, Kamile, s tím titulkem u své recenze. Vím, proč je nečtu, ale název fakt přehlédnout nejde. Jo a díky za boží UNKLE v závěrečných titulcích! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém selhává snad úplně všechno. Zápletka je vcelku tuctová, její podstatu odhalíte poměrně brzy a nějakého zvratu či zásadnější pointy se už nedočkáte (pokud za ni nebudeme považovat poučení, že kdo kouří dostane rakovinu plic). Filmu absolutně chybí tempo, přes nepříliš dlouhou stopáž působí strašlivě rozvlekle a nudně. To vše "korunují" jalové dialogy mezi ústřední dvojicí, především Scullyová pronáší moudra, která hodně brzy začnou lézt krkem. Shrnuto a podtrženo - jeden z nejhorších filmů, jaké jsem letos viděla v kině. Ale jako čtyřicetiminutová epizoda seriálu bez té zbytečné vaty by to bylo docela fajn. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mám s tím filmem v podstatě jediný, zato docela závažný problém – de facto se vytratily paranormální jevy. Hodně mi to stylem a strukturou připomnělo některé epizody z prvních dvou sezón, které hrály především na hororovou atmosféru. Je zcela bez debat, že druhý díl je v prvé řadě o postavách – o jejich motivacích a o jejich samotném vztahu. A v tom je vlastně ten háček – jdete na Akta X kvůli zeleným mužíčkům, nebo kvůli Mulderovi a Scullyové? Přesně od toho se bude odvíjet většina zdejších hodnocení… P.S. Záběr na obrázek George Bushe s X-files hudebním motivem, to si zaslouží vytesat do kamene! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čistočistý dárek pro fanoušky, který se maskuje za film, který ocení i nezasvěcení či polozasvěcení. Neocení. Paradoxně právě ti, kteří seriál před lety sledovali a mají ho v paměti jako sérii případů monster z lesů, kanálů či polárních krajů prokládanou mimozemskou naháněčkou, budou nejvíce zklamaní. Kdo si ale s Mulderem a Scully prožil oněch devět seriálových let a chápe tak jejich rozvinuté pouto či narážky na Williama, docení zimní odyseu o poznání víc. Temných epizod, kde paranormální jevy nebyly ústředním bodem scénáře, nabídl seriál několik. Tady je ale všechno o dvě třídy osobnější. Díky tomu je tak z podceňovaného snímku nejen napínavý thriller, ale v první řadě i duševní očista obou hlavních hrdinů. Zkrátka (doslovné) zamávání nezapomenutelnému fenoménu, které si seriál bezpochyby zasloužil. Vzpomínalo se krásně, naštěstí ani tohle ještě nebyl úplný konec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem prostě Akta X, které znám od mala, ty tajuplné záhadné Akta X, které tenkrát nakonec vyvrcholily ve film, který se každýmu kdo měl rád Muldera a Scullyovou neskutečně líbil. Po dlouhých deseti letech koukám do kin a vidím, že na scéně je druhý film. Po dlouhých deseti letech. Jen jsem doufal, že s příběhem se trošku pohnou a třeba dokážou vysvětlit nějaké nejasnosti z osobního života Muldera nebo Scullyové. Ale to oni ne. Scénáristi z příběhu udělali pro mě neskutečnou frašku, kde nepřítel je nelegální Ruská organizace, jejichž členové mluví česky, která si uloví jednu agentku CIA a chtějí ji vyndat ledvinu na jisté účely, a nejenom jí. Prostě, podle mě tohle není případ pro ty dva, kteří se celý život (celý seriál) trápí s tím, zda-li existují mimozemské civililzace nebo je to jen hra Americké vlády a bůhví jestli jen Americké. Ten příběh se mi vůbec nelíbil, nejhorší ale bylo, že oni se to snažili scénáristi ještě zdokonalit a tím příběhem ještě chtěli nabalit něco důležitějšího, samotný vztah Muldera se Scullyovou, který zrovna růžový nebyl a ani nebude. Řešej píčoviny, přesně jak pshimi řiká, manželé po dvaceti letech. A divák jim na to má být jako zvědavý? Já jako divák jsem chtěl rozhodně vidět pekelnej příběh z nitra planety, který si zajede do jedné ze záhad našeho světa. Mně se ale zdá, že těch záhad ten svět už nyní příliš nemá. Nebo o nich nechce mluvit. Tak jak UFO před pár lety byl fenomén, tak se dnes o něm nemluví, i když se na oblohách ukazuje dál. Akta X možná už přešli dobu. Nebo možná měli přijít s nějakým novým zjištěním, které by rozpumpovalo novou éru zájmu. Nestalo se tak a tak je tento film slaboduchou břečkou, kde se dva agenti spolu znovu po několika letech setkávají, což je na něm asi to jediné pozitivní. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Podtitul "I Want to Believe" je nápis no fotke UFO, ktorý visel v Mulderovej kancelárii. (youtoo18)
  • Len pár vyvolených dostalo do rúk plný scenár. Ľudia zo štábu žartovali, že robia film, ku ktorému scenár najskôr ani neexistuje. (youtoo18)
  • Prestože film zrovna neudělal velkou díru do peněženek diváků, ve hře je pořád třetí díl, nebo oživení kultu prostřednictvím seriálového spin-offu. (Pumiiix)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama