Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Letové a bojové sekvence za jasných 5 hvězd - za takové scény by se nemusely stydět ani Star Wars. Ale ta animace postav - bída. Chůze divná a vzhled figurek velice laciný. Nijak originální příběh, zato však originální prostředí... budiž! Tři a půl hvězdičky - pohodička. Znovu už to ale vidět nemusím. ()

Bucounit 

všechny recenze uživatele

Dostalo ma to tak ako Avatar nie a to hlave vďaka tomu, že som to tím domorodcom ale aj ľudom veril a mali k svojim konaniam aj rozumný dôvod. Dobré bolo aj to ako ukázali minulost planéty Terra a že nebola zrovna najsvetlejšia. Hudba tu robí tiež veľký podiel a u mňa je toto jeden z najlepších animákov ku ktorému sa určite v blízkej dobe vrátim. ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Terra je vizuálně velice pěkná a originální. Není to tedy dokonalost Pixaru třeba, ale své kouzlo má. Příběh je jednoduchý a spíš než cokoliv jiného poukazuje na lidskou povahu, kteří si myslí, že jsou to nejdůležitější ve vesmíru a všichni ostatní mají povinnost se podrobit! Ono ani nejde o nadsázku, vždyť naše historie je toho přímým důkazem! Ale co se Terry týče, stopáž tak akorát, hudba pěkná, tak nezbývá než doporučit! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak dobrý film. Poklidné sci-fi o mírumilovných obyvatelích ( ehm, války mají ovšem také za sebou) se nakonec zvrtne v třeskutou akci opravdu jak ze StarWars. Při sledování se vybaví všechno možné: Skleník B.Aldisse, Divoká planeta, pozdější Avatar, ale i Nemo, Mravenec Z...od každého je tu něco. A samozřejmě i věčně inspirující Vetřelec. Vhodně zvolená hudba je místy jak od P.Glasse, což je velmi příjemné. Grafika sice nijak zvlášť neohromí, ale pokud se necháte vtáhnout do děje, rychle si na ni zvyknete. Příběh stokrát vyprávěný o věčné rozpolcenosti lidstva ohledně toho, co je vlastně dobré, neurazí, protože naši temnou stranu bychom si měli připomínat neustále. Lidská hamižnost nezná hranic, naštěstí se ale vždy najde někdo, kdo se proti ní snaží postavit... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ano, základní kámen příběhu s největší pravděpodobností okopíroval Cameron ve svém Avataru. Ale to je tak vše. Stejně tak Terra kopíruje co se dá, od Star Wars po Star Trek. Ale i tak je to zajímavé, originální a chytlavé. Jediné, co to podráží je šíleně nudná, stará a ošklivá animace. Bohužel u takovéhoto typu filmu to udělá polovinu hodnocení. Vždyť Final Fantasy: The Spirits Within je starší o celých šest let, a přitom je na mnohem vyžší úrovni. A to i scénáristicky a režijně. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)

Reklama

Reklama