Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som to išiel pozerať, nevedel som o čom to je a čo ma čaká a o to viac som bol prekvapení.Je to vydarený animák s príjemnou hudbou, zaujímavým prostredím, skvelými postavami, nechýbajú tomu ani emocie a celé to pôsobí ako mix Star Wars s Avatarom.Problém vidím len v prostredí filmu.Človekovi sa to musí nejako dostať pod kožu, (aby sa mu zaľúbil ten svet) ale to za tých pár minút ťažko.Akurát si zvykneme len na postavy, ale s tým svetom by sa to chcelo ešte trošku vyhrať, aby aj on trošku zaujal a viac vtiahol a nielen postavy.Určite by to bol skvelý animák.Rozhodne je to, ale príjemný film pre deti aj dospelých. 80% - *4 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel nad maximálním hodnocením. Jedinečnost, kterou tento animovaný film oplývá, by si to zasloužila. Boj mimozemských obyvatel planety Terra s příchozími lidmi, má podobný (a jednoduchý) charakter jako Avatar, vyznívá však tak nějak přirozeněji. Originální svět, na který se dobře dívalo, dobrá a nenásilně působící hudba. Že je animace jednoduchá mi nevadilo. Na druhou stranu mě to ani vyloženě neoslnilo, takže 4*. ■ Dost dlouho jsem čekal na DVD a když ho mám, vytkl bych mu, že sice avizuje i 2D, ale jinak, než v 3D, se na to dívat nedá a že přestože avizuje české titulky, nedají se zapnout. Takže bylo na výběr jen mezi angličtinou a českým dabingem. Naštěstí se té angličtině dá rozumět. ()

Reklama

Mauric 

všechny recenze uživatele

There´re always alternatives. Těžko formulovat pocity z tohoto filmu. Ač dětský, jednoduše animovaný, s primitivním scénářem, tak neskutečně akční, nemoralizující, zábavný, zdařile gradující, atmosferický a v neposlední řadě též neskutečně ozvučený. Houslový motiv na konci filmu jsem si pustil asi desetkrát za sebou a stále jsem se nemohl nabažit. Bravo! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,647,083Tržby Celosvetovo $6,192,000▐ V skutku vydarený počin, ktorý skutočne pripomenie Avatar-a, animačne možno nie prvotriedne, v podstate ukážka môže aj odradiť ako sprvoti mňa ale podľa toho čo animátory ponúkli sa to dalo v pohode zniesť a vôbec to nerušilo dej ako iné rýchlo kvasené počítačové animáky posledných rokov(2005-2011), akcia slušná, štipka napätia a emócii. /80%/ ()

sona123 

všechny recenze uživatele

A je jasné, odkud kopírovali Avatarovci. Nicméně to není na škodu a nutno podotknout, že Avatar je pochopitelně někde úplně jinde. Terra je pohádka, a to pohádka pro ty nejmenší (je-li vám víc než 8, můžete se trochu nudit, protože všechno to už jste viděli, v mnohem napínavější a akčnější podobě). Nicméně je to také pohádka poetická s koncem, jak má být, tak mhouřím oko a jdu s hodnocením trochu výš. A říkám si, že mít jen nápad (scénerie je nakreslená moc pěkně) prostě nestačí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno