Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Uklidit v bytě a srdci rozdováděné „bude ze mě hvězda“ blondýnky zvládá slečna Pettigrew s přehledem, horší je to se schopností získávat a hlavně přijímat potravu (a jiné radosti života). Nic oslňujícího řeklo by se. Co filmu dodává šmrnc a trochu toho lesku, je prostředí smetánky (těsně) předválečného Londýna. A když ani to nestačí, zjeví se odnikud Ciarán Hinds, který mi zachrání den kdykoli, a já podlehnu a dám celému dílku 4* (pod podmínkou, že slečně Pettigrew dá vskutku něco k snědku!). ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Necelé 2 dny ze života již dávno odkvetlé zdánlivě celkem obyčejné anglické služebné, poté co jí pro její vyhraněné názory o tom, co je správné a morální, již poněkolikáté vyhodí z práce. Tentokrát zůstane skutečně na ulici a co ze zoufalství podstoupi je celkem milým trhle anglickým způsobem podáno v této "double love story" ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako už je o mne známe, vyhľadávam filmy, ktoré sa odohrávajú v rozmedzí rokov 1915 - 1960. Tento film som objavil práve preto, avšak v mojom rebríčku momentálne kraľuje poslednému miestu v kategórií filmov z prostredia 30.tych rokov. Nečítam si obsahy pred zhliadnutím filmov, aby som si ničím nepokazil chuť. Preto som si myslel že krásna Amy Adams tu stvárni hlavnú úlohu. Šeredne som sa mýlil. Celých 92 minút filmu patrí škaredej 50 ročnej "slečne" Pettigrew. Navyše prevyšuje romantika nad komediálnou stránkou a preto sa dívame na to, ako hlavná postava randí a chodí na večierky. Ak by vo filme nehrala Amy, odporučil by som vám, aby ste sa tomuto filmu vyhli. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Kouzelná dobová komedie o jednom dni v životě neobyčejné ženy a praštěného třeštidla. Amy Adams je tady naprosto úžasná, i když je někdy vážně na zabití. Frances McDormand ušla, žádný velký zázrak. Spolu s Amy byl nejlepší Lee Pace, ten je tak rozkošnej, až to bolí. Samozřejmě opět charisma v akci anebo Mark Strong. Též Ciarán Hinds tu docela ušel. Shirley Henderson skvělá jako obvykle. K ději - na to, že se odehráváv v jeden den, to odsýpá rychle a zábavně, člověk se nenudí, naopak, baví se a i se shovívavě pousměje. Velké plus za dobovou hudbu a kostýmy. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Podle desatera se nemá brát jméno Boží nadarmo... Ale Božíííííínku, tohle byla ale kravina! Hodinu a půl sledovat mrcínkující se, hnusnou Amy Adamsovou, to je jako trest! A ještě navíc příběh o tom, jak jedna blbá, nemorální, ale zato ambiciózní důra tahá za nos tři pány, aby si z nich na konci vybrala toho nejblbějšího a nejošklivějšího... Zvládnu prasárny jako japonské Gurotesuku, ale na tohle žaludek nemám! ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama