Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian (Mark Ruffalo) a Paulie (Na Cenu Akademie® nominovaný Ethan Hawke – Nejlepší herec ve vedlejší roli za film Training Day, 2001) jsou dva celoživotní přátelé, kteří vyrůstali jako bratři v drsných ulicích jižního Bostonu. Začínali jako pouliční násilníci, ke rvačkám se brzy přidaly drobné krádeže a přestupky, které byly časem větší, až se oba dostali do sféry vlivu bosse kriminálního podsvětí Pata Kellyho (Brian Goodman). Nyní Briana stále více ničí závislost na drogách i různé 'kšefty' a své věrné ženě (Amanda Peet) a jejich dvěma synům připravuje jedno zklamání za druhým. Rozpolcení mezi touhou být dobrým manželem a lákadlem snadného výdělku nakonec Briana donutí k nejtěžšímu rozhodnutí jeho života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (56)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, tak další obyčejnej film. O dvouch kriminálnících, se kterejma nejde v jejich situaci soucítit, protože to je spodina lidstva. Jestli je to fakt podle pravdy, jak se tvrdí na začátku, tak nechápu, jak jim může v americe fungovat sociální systém a celej zasranej systém. Jak se příběh odvíjí, zjišťujete, že vám to vůbec nic nedává. Jenom to plyne a plyne á.... a plyne. A drogy a loupeže a zločinnej život jsou špatné, áno? ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zase driapu. Postávajú, pokladničky smutno visia na krkoch, valia na človeka psie oči a driapu. Pri slove „prispejte“ odskakujem ako od Ukrajinca. Čo nie je na mne vidieť, že mám vo vrecku posledných päť libier šterlingov a že sa za mnou ťahá kŕdeľ nezaplatených splátok za toaletný papier a ponorku? Navyše je sychravo, mrholí a v takomto nečase musím potom obchádzať každú stojacu osobu na ulici, či už fajčí alebo nie. Automat v Tatrabande sa mi zveril, že požadovaná transakcia bola zamietnutá a že sa mám obrátiť na toho dementa, čo mi kartu vydal. Obrátim sa radšej na predajcu pančúch, v nestráženej chvíli potiahnem synovi pištolku na guličky, napíšem na ňu žltou fixkou veľkým tlačeným „ŽE DEVINA“ a tiež sa poobzerám po nejakom aute s hotovosťou, nech prispeje. Ak ma nechytia, prispejem tiež, aj sociálnym prípadom s husľami. Zatiaľ môžem prispieť len štvorkou tejto skutočnej udalosti. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Přesně můj šálek čaje. Stejně jako u Powder Blue se mi líbí jednoduchost a realističnost příběhu - v tomhle případě jde dokonce o příběh podle skutečné události. Neřeší se tu nějaké scifi ptákoviny, ale opravdové životní situace, které s sebou hold někdy přinesou pěkný trable. Jak je tady jasně vidět, k natočení vynikajícího filmu nepotřebujete speciální efekty a bůh ví co ještě.. Stačí prostý příběh ze života, jednoduchá melodie, výtečná úvodní dvojice ( jakou bezpochyby Ethan Hawke a Mark Ruffalo vytvořili ) a dostanete všedně nevšední zážitek, jakým pro mě tenhle film určitě byl... 90% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Co tě nezabije, to tě posílí. Evidentně tvůrci věděli, jakej název pro film mají použít, protože to bylo zdlouhavý plahočení trvající 100 minut, v průběhu kterýho se díváte na dva antigangstery, kteří působí jako Pat a Mat, protože buď si vydělají pár dolarů, anebo se to podělá a nepodaří se jim to. Ústřední dvojice má výborný obsazení, ale tady to bylo prd platný, mohl tam být kdokoliv, nijak výrazně to body nepřidalo. Stejně tak Amanda Peet... no nedá se nic dělat. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Kriminální příběh na jedné straně s velkou snahou po lepším životě, na druhé straně s touhou získat nelegálně peníze loupežmi či černého obchodu s drogami. Dílo, které ukazuje, že vše zlé je k něčemu dobré se mi velice líbilo. Zvlášt výkony obou hlavních herců. Ať už Ethan Hawke či snad ještě lepší Mark Ruffalo se dokázali do rolí toho příběhu skutečně vžít a spolu s bezchybnou kamerou dokazáli vše realisticky připravit. To všechno je podpořeno ještě tím, že jde o zfilmovaný skutečný příběh, což se mi zamlouvá ještě více, než kdyby to byl prachobyčejný výmysl scénáristy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Motivem filmu a základem příběhu jsou zážitky režiséra Briana Goodmana z poloviny 90. let. (oje)

Reklama

Reklama