Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Házení tenisákem už pro mě nebude nikdy stejné... Výtečný duchařský horor s přesahem až někam do krimi žánru, odehrávající se v zemi, kde listí padá tak nějak celoročně a hloupí lidé (a duchové) maj ve zvyku kromě motokrosu na kriplkáře i pálení krásných (hnusných) starých domů, které musejí mít v nabídce nějakého toho ducha vnuceného už od realitky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad duchařského thrilleru, kdy bez přehnaných efektů lze s napínavým příběhem, strašidelnou hudbou, skvělou kamerou a velmi dobrými herci vytvořit film, který vás bude držet až do konce. Už samotná autonehoda na začátku působí mrazivě a syrově, byť se skládá jen z několika rychle sestříhaných záběrů. Vynikající práci odvedl skladatel Rick Wilkins. Záběry na dům, doprovázené temnými smyčci a melancholickým klavírem, i hudební doprovod k putování postav po tajemném domě vytváří ponurou atmosféru. Žádní digitální bubáci, stačí jen otevření se dveří či kamera bloudící po zaprášené místnosti plné pavučin. Neklidný duch vede hlavního hrdinu k rozluštění staré křivdy a současně se postupně odhodlává k pomstě. Film z doby, kdy se ještě nesázelo na počítačové triky a asijská produkce s podobnými náměty nepronikala masově do celého světa. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukážka toho, ako vyvolať vo filme mrazivú atmosféru aj bez extra výrazných hororových prvkov. Navyše k tomu treba prirátať aj pútavý dej a zaujímavé rozmotávanie záhady starého domu vedené výborným hercom v hlavnej úlohe. Neviem si predstaviť, keby sa tu predsa len vyskytol nejaký ten bubák a pridalo sa tak na strašení, to by letelo päť hviezd až do nebies. 80/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Duchársky horor oprostený od ľakačiek a napriek tomu, ale čo si budeme hovoriť, práve preto, o stupeň až dva funkčnejší než väčšina súčasnej jump scare konkurencie. Takto strašidelný dom aby jeden pohľadal, tu by sa človek bál pohybovať aj za slnečného dňa v spoločnosti rugbyoveho tímu. Tým pádom si ani neviem v hlavnej úlohe predstaviť niekoho iného ako Scotta, pri inom hercovi by som neveril, že tu dokáže prespávať. Atmosféra je neustále hustá a hutná, zvukové efekty dokonalé a asi aj vzhľadom na absenciu vizuálnych trikov The Changeling v podstate vôbec nezostarol.  Ale teenageri by zrejme nesúhlasili. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„How did you die, Joseph? Did you die in this house? Why do you remain..?“ Haunted house klasika s detektivním ocasem, která dokáže poslat mráz po zádech takovým způsobem, že by se současné duchařiny sjíždějící z výrobních pásů měly pokorně učit (druhá akce podavače balonků, seance s automatickým psaním). Plusem je i to, že George C. Scott je v tom střetu racionálna a nadpřirozena spolehlivým ternem. Poznámka: Možná to bylo pro potřeby děje, nebo je to tím, že už prakticky vymizely, ale trošku mě překvapilo, kde všude stály telefonní budky.. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama