Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Evil becomes of age." Není mnoho, co bych mohl dodat, Garfield podává skvělý výkon, rozhodně nejlepší film, který jsem s ním zatím viděl a o to víc mi je líto, že zrovna on měl tu smůlu, aby stvárnil nového Spidermana. Nu což, Boy A je velice civilní britské drama, jako takové tedy oplývá vším, co by jste čekali.. a proto nečekejte nic víc. PS. Měl Peter Mullan vždycky tak cool hlas? Je to boží, možná ještě lepší, jak Freemanův. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a zvláštny film. Zaujala ma výstavba deja, ako keď archeológ postupne odkrýva jednotlivé vrstvy, aj výkon Andrewa Garfielda (až na niektoré herecké zlozvyky, ktoré ma iritovali). Na druhej strane nemám vo všeobecnosti rád filmy so sympatickými zločincami, ktorým všetci držia palce, zabúdajúc na ich previnenie. A v tomto filme mi okrem toho prekážalo aj niekoľko nevierohodných scén. Na viac, ako na mierny nadpriemer však podľa mňa film nemá, aj keď som jeho údajne úžasný záver nevidel, pretože mi videorekordér posledné štyri minúty nenahral. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

John Crowley není zrovna poutavý vypravěč..... Silný příběh chlapce, jehož rodiče stáli nejspíš za starou bačkoru(ani v nejmenším tím nechci zlehčovat rakovinu..) a nejlepším kamarádem se stane narušený puberťák s potlačenou agresí, kterého znásilňuje vlastní bratr, není zas až tak silný, když se u něj nudíte, protože vás víc zajímá druhá dějová linie(proč byl vlastně "Jack" vězněn). Tu vám servírují pouze zkratkovitě. Vím že se tu hraje na silný kontrast špatného a dobrého, ale ta "osudovost" mi připadala příliž okatá. V momentě, kdy si každé vyrčené slovo našlo svůj protipól, film skončil...jaké překvapení. Námět byl zajímavý, zpracování mě nijak neuchvátilo. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak lehké je udělat hroznou chybu, obzvláště v útlém věku. Tak těžké, až skoro nemožné je ji někdy v budoucnu napravit. Herecky naprosto bezchybný Andrew Garfield o tomhle ví skoro všechno, přesto se snaží, co mu síly stačí. Hodit těch čtrnáct roků za hlavu a začít úplně nový život, najít si práci, nový vztah.... Boy A je přesně takový, jaká je dnešní společnost. Krutý, nelítostný, neodpouštějící skoro nic. Nastavuje tvrdou realitu, která je hluboce zakořeněna skoro v každém z nás. Bohužel. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Už dlouho si nepamatuji, že by nějaký film ze mě vydoloval emoce hned v prních minutách filmu. Snad nejlepší filmová expozice jakou jsem kdy v poslední době viděl. Andrew Garfield je skvělý a nadějný britský herec. Na to že je to jeho první celovečerní film odvedl víc než vynikající výkon. V jeho kvalitě mu pomáhá Peter Mullan jenž ho během filmu provází. Ale abych zbytečně nechválil jen herecké výkony, tak si pochvalu zaslouží i režisér John Crowley, jehož práci s herci odvedl dobře. Hudba je vložena do správných míst a udržuje atmosféru tak, jak má vyznít. Jediné mínus, které musím vytknout je nedotaženost některých příběhů, které zůstali otevřené. A taky moc velkou gradaci ke konci. Proto jen čtyři hvězdičky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Eric (Alfie Owen) o svém novém šéfovi říká, že je jako David Brent. To je hlavní postava kultovního britského seriálu Kancl (od r. 2001). (DJDVD)
  • V 56. minutě, když se Terry (Peter Mullan) vrací domů a najde svého syna spát na gauči, je slyšet komentář z dostihu, který v dabované verzi jmenuje koně Lady Anne, Koran a Grifel. Jsou to jména ze slavné deskové hry „Dostihy a sázky“. (Dvojirakri)
  • V jednej z retrospektívnych scén sa mladí Eric a Philip hrajú na Spider-Mana, vystreľujú imaginárne pavučiny a predstierajú let pomedzi mrakodrapy. Herec stvárňujúci dospelého Erica, Andrew Garfield, si neskôr zahral Spider-Mana vo filme The Amazing Spider-Man (2012). (tomashrabek)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama