Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

POMO 

všechny recenze uživatele

Drsná vyvražďovačka, schizofrenický twister, smutná ľudská dráma. Skrze sústredenú, na detailoch bazírujúcu réžiu a áčkové herecké výkony, docielený nevídano funkčný žánrový crossover. A taktiež lahôdkový horor pre mysliaceho diváka, ktorého dodnes neprebolela otrasná Loď duchov. Prečo tento pútavý, zaujímavý a i vizuálne atraktívny film neprebehol ani len americkými kinami? ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý psychotický hororový čajíček v čele s výbornou Melissou George a Thorovým mladším bratom vo vedľajšej úlohe, ktorý najviac pripomína kombináciu častí zápletiek hororu Loď duchov, skvelého sci-fi thrilleru Zdrojový kód, mysteriózneho seriálu Daybreak a čiastočne aj sci-fi FlashForward: Vzpomínka na budoucnost a nemeckého mysteriózneho filmu Die Tür. Škoda len, že sa z toho pánovi Smithovi (kvôli priezvisku som si to nemohol odpustiť) nepodarilo vyťažiť viac. Takto "len" veľmi slušný zamotaný horor s atraktívnou (a talentovanou) Melissou (rovnako odporúčam 30 dní dlhú noc). Pochvala za precíznu kameru s vynikajúcimi zábermi mora a oblohy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Príbehy s časovou sľučkou sú také krehké ako Elijahove kosti z filmu 'Unbreakable'. Stačí totiž málo aby sa z nich stala totálna zlátanina. Tento film našťastie nie je ten prípad. Režisér/scenárista si dáva záležať. Samotný príbeh vypiplal do posledného detailu aby všetko dávalo zmysel a aj keď mu možno občas ujde nejaká nesúvislosť, tak to až taký prúser nie je. Réžia je taktiež svižná, film nestráca tempo do poslednej sekundy, občas sa podarí do scény zakomponovať aj dobrú hudbu a Melissa George svoju úlohu tiež zvládla s prehľadom. 80%. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock si může oddechnout, protože její Předtucha našla pokořitele a já tímto korunuji nového vítěze nevyhlášené ankety o nejhloupější film s časovou smyčkou, jaký jsem kdy viděl. Základní nápad a jeho potenciál znějí slibně, ale... Jedna z postav odpovídá ostatním na otázku, kdo byl Sisyfos a své nepřesné vysvětlení zakončí větou "Studovala jsem to, ale už si to nepamatuju." Tuto repliku považuju za freudovský přeřek autorů filmu. Netuším, zda někdo z nich studoval scenáristiku, dramaturgii nebo režii. Zdá se, že ne, ale pokud ano, měli by se po Trianglu chytit za nos a najít si jiné povolání. Jalově načrtnuté postavy jsem nejdřív považoval za snahu ulehčit divákům orientaci v příběhu, který se zajímavě zauzlí, a upoceně neherecké výkony jsem omlouval omezenými možnostmi laciné produkce. A i když bylo zřejmé po pár minutách, že na 5 hvězdiček to věru nebude a na 4 nejspíš také ne, film pořád sliboval jeden z těch malých, nenápadných pozoruhodných filmů, jako je třeba tematicky příbuzný španělský kus Uvězněni v čase. Ukázalo se, že právě z něj si Triangle bere víc, než se obecně považuje za slušné, ale bohužel nedisponuje jeho věcným a funkčním scénářem. Vše, co se v Trianglu děje, se děje proto, že je to vnějškově efektní a teprve zpětně se horko těžko hledají způsoby, jak to dějově odůvodnit. Hledají a nenacházejí. Potenciál hodnocení co chvíli klesal, ale pořád ještě byla ve hře možnost, že je to film s Velkou Pointou, po které se plácnu do čela, jak jsem byl bláhový, a zpětně přehodnotím vše, co jsem do té chvíle viděl. Inu... nic takového se nestalo. 20% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších mysterióznych thrillerov (horor vážne nie) vôbec. Mám rád filmy, ktoré ma donútia premýšľať a špekulovať nad pointou a tá je v tomto prípade teda poriadne zakuklená. Dostala ma aj veľmi výrazná atmosferická zložka, mystérium a tajomno tu doslova vykukujú spoza každého rohu. Príbeh tak vcucne všetku pozornosť diváka, že si ani neuvedomí a už je koniec. O filme sa preto toho veľa nedá popísať bez toho, aby človek nespoiloval a to by bola veru škoda. Po technickej stránke nemám väčšie výhrady, celkový dojem je teda vynikajúci, odporúčam všetkým milovníkom totálne zamotaných mindfuckov. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)
  • Loď Aeolus, kam Jess (Melissa George) a ostatní nastoupí, se jmenuje po starověkém řeckém vládci větru. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama