Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jessie (Melissa George) se se svými přáteli vydává na jachtě na otevřené moře. Ztroskotají však a spásu naleznou v podivném parníku z třicátých let bez posádky, který se objeví jako na zavolanou. Jenže po nalodění na něj se začnou dít zvláštní věci. Jessie se tady vyskytne ve dvou verzích, jako hodná a zlá, a všechny vyvraždí. Jessie se ocitla uvězněná v dokola se opakující smyčce, ze které není úniku, ale není jasné, jestli je blázen, nebo se jí to jen zdá, anebo je parník prokletý. Stoprocentní odpovědi se v závěru stejně nedočkáme, ale přesto jsem byl po celou dobu solidně napnutý, protože film nabral pěkné tempo, nebyl ukecaný a vládl vynikající režií Christophera Smithe, který si také napsal scénář. Jeho režie snese ta nejpřísnější měřítka, a pokud je coby scenárista slabší, režijně si může troufnout na cokoliv a klidně na další (mysteriozní) horor. Melisse George jsem její zápornou verzi věřil trochu méně, ale její kladná verze byla překvapivě zajímavější. Nebylo vůbec snadné z té tajuplné smyčky vybřednout, protože režisér sám si na sebe svým scénářem tak trochu ušil smyčku, ale zvládl to v pohodě a předvedl, že je schopný natočit originální horor s předivem tajemna, který uplyne jako voda. Hrozí však, že se divák ve filmu postupně mírně ztratí, což ztíží orientaci v ději. Tedy trochu zamotané, překombinované, ale v konečném vyznění rozhodně zajímavé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Filmy s časovou smyčkou, kdy hrdina (zde hrdinka) potkává sama sebe, mě zrovna dvakrát neberou. Hlavně proto, že často nedokážou schovat či rozmělnit nelogické momenty a okamžiky a divák se za chvíli nachytá při tom, že už je jen vyhledává a nekoncentruje se na děj. Triangl ale velmi mile překvapil. Logické chyby tam asi nějaké byly (vybavuji si snad jeden), ale neměl jsem chuť je vyhledávat, protože jsem se plně soustředil na hlavní hrdinku, která to táhne celé a dost dobře. Rozhodně mnohem lepší než Los Cronocrímenes, který jsem právě díky výše zmíněnému nebyl schopen dokoukat. Melisse se v horrorovém žánru, zdá se, velmi zalíbilo a já to mohu kvitovat jen s povděkem. Možná není nějak extra hezká nebo vynikající herečka, ale je zajímavá. A mě se stejně líbí. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nádherně schizofrenní a halucinační příběh, který jako kdyby vypadl z pera pana Kinga. Přiznám se, že ze všech těch časových smyček nejsem úplně moudrý, ale je mi to fuk, neřeším to, prostě se mi to líbilo a dobře se mi na to koukalo a basta. Filmu byl možná inspirací Nietzsche se svou problematickou myšlenkou "věčného návratu téhož", nebo to byl možná jen spotřební brak a příležitost pro jednu hezkou bloncku ukázat se v tílku. Každopádně ale skvělá relaxačka před spaním, kterou mi pokazily jen dvě věci. Zaprvé - ruční kamera v rukou nějakého škubajícího se dementa, kvůli které dávám hodně slabé čtyři, i když jinak bych šel o hvězdu výš. Narazit to prase na kůl. Zadruhé - onen vládce větrů Aeolus, Římany (a Američany) zparchantělé jméno řeckého Aiola, nebyl otcem Sísyfa, to byl zase jiný Aiolos. Ale koho to dneska zajímá, že jo... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že být na dvou místech zároveň je obrovská výhoda. Né tak ovšem na liduprázdném parníku, kde je nejpoužívanějším nástrojem brokovnice. Triangle mě ale víc než svou atmosférou dostal svou pointou, na kterou jsem byl fakt zvědavý. Zvláště po tolika hříčkách s našimi ztroskotanci. Někoho možná uplně tak nenadchnou dejavu efekty a dialogy, ale až na pár výjimek jsou navázány logicky. Triangle není špatný, ale já bych se rád více bál... :-) 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sešla se takhle partička nadšenců a řekla si, že by měli už konečně natočit nějaký film. "Mám nápad!!" řekl Chris. "Časová smyčka, to už tu dlouho nebylo! Navíc to může mít děr, kolik chce, a když mě nenapadne žádné logické rozuzlení, než ráno na hajzlu dopíšu scénář, ukončíme to začátkem!!! Budeme li hodinu čtyřicet opakovat to samé, tak vám garantuju, že už tak ve třetím kole budou všichni konzumenti tak zmatení nebo znudění, že nebudou vědět, která bije, a i když se hlavní hrdinka bude chovat jako iracionální 3,14ča, nikdo se nad tím ani nepozastaví!! Dá se to udělat i levně! Najmeme šest ochotníků a do hlavní role obsadíme moji snoubenku! Je sice neherečka, hnusná jak cikánské hračky, ale za to skvěle kouří ...". "Hmmm, úžasný nápad, Chrisi, to bude fuckt COOL", nadšeně přitakali ostatní. "Jdeme do toho...". ********** Sešla se takhle partička nadšenců a řekla si, že ...................... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Loď Aeolus, kam Jess (Melissa George) a ostatní nastoupí, se jmenuje po starověkém řeckém vládci větru. (Mrs.Blue)
  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)

Reklama

Reklama