Reklama

Reklama

Běžný den v kanceláři se promění v děsivý boj o přežití poté, co 80 zaměstnanců kolumbijské společnosti Belko v Bogotě zjistí, že jsou pěšáky ve smrtící hře. Zatímco jsou uvězněni v budově, hlas z interkomu vyděšeným pracovníkům oznámí, že musí být během třiceti minut dva z nich zavražděni. Poté následuje další ultimátum. Z přátel se stávají nepřátelé a vznikají nová spojenectví, neboť na konci zůstanou naživu jen ti nejsilnější. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (240)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Greg McLean mě zatím pouze jednou přesvědčil o tom, že umí. A to byl případ Wolf Creek(u) 2. Po zkouknutí The Belko Experiment je u mě stále pouze Wolf Creek 2 jediným filmem z McLean(ovi) režijní filmografie, kterej za něco stojí. " Belko " je pouhou vykrádačkou toho co jsme už 100krát viděli jinde. Neoriginalita tady číší na všechny strany. O vyvolání nějakých emocí či náznaku napětí nemůže být ani řeč. Herecké obsazení je neatraktivní a tak otřesně zvolenou hudbu ve filmu jsem už dlouho neslyšel. Čekal jsem tak, že se " Belko " výtáhne aspoň kulervoucím závěrem, ale ani tady se nekoná žádnej záchvěv originality. Takže pokud má někdo rád filmy podobnýho rážení, jako je skupina lidí uzavřená v nějakým komplexu ze kterýho nemůžou ven, psychologie a chování postav v krajních situacích a vybuchování hlav ve velkým, tak za sebe doporučuju neprávem opomíjený nízkorozpočťák The Human race. Podle mě je The Human race i s menším rozpočtem daleko kvalitnějším filmem. " Belko " mě neskutečně zklamal. Jen doufám, že se McLean vzpamatuje a Wolf Creek 3 bude stejná pecka jako dvojka. Pokud ano, bude vše odpušťěno. Zatím má u mě McLean víc mínusovejch jak plusovejch bodů. ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Greg McLean ani tentokrát nesklamal a ukázal, že s ním ako s hororovým režisérom treba počítať. Oproti jeho predchádzajúcim, síce krvavým, no scenárovo predsa len jednoduchým filmom je The Belko Experiment v istých ohľadoch o čosi prepracovanejším dielkom. PS: Nevie niekto náhodou na akú adresu sa posielajú žiadosti o prijatie do zamestnania do Belko Industries? Vopred ďakujem. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Námět hororu Belko Experiment mi přišel poměrně atraktivní, jelikož na univerzitě patřila sociální psychologie k mým nejoblíbenějším předmětům a z mého semestrálního pojednání o Milgramově experimentu profesoři při přednáškách dosud stále citují. Když byl však scénář snímku přiklepnut autorovi marvelovských repetitivních výplachů, polil mě studený pot. James Gunn totiž považuje originalitu, kreativitu či sofistikovanost za sprostá slova, a tak se divák podle očekávání musí spokojit s generickou oddechovkou, u které mozek bezesporu není zapotřebí. V této interiérové adaptaci Battle Royale si zdejší jednorozměrné postavy hned v úvodu zvolí svůj černobílý tým a monotonní vybuchování hlav může vesele začít. Snímek postrádá nejen atmosféru, nýbrž i jakoukoliv tvůrčí invenci. Jakožto zdejší hororový expert hodnotím jednou silnější hvězdou a svéprávným hororovým divákům s projekcí rozhodně nedoporučuji experimentovat. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Podobný styl filmů mám rád. Uzavřená skupina "pokusných" lidí, kde do poslední chvíle nevíte, kdo přežije a co za tím vězí. Zde je navíc skupina celkem velká, takže mrtvol kvapem přibývá a než se stačíte rozkoukat, je jich pár desítek. Celé je to celkem příjemně natočené a herci se snaží. trochu to sráží konec, který jsem už někde viděl a který se mi zdá tím pádem neoriginální. Na jedno zhlédnutí ale dobré, teda za tři. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jasně rozdaný karty,slušně obsazený,a i když přitlačení na pilu krvavosti by neuškodilo,tak film natočenej drsně,reálně co se týče psychiky jedince.McLean mě neskutečně nasral filmem Darkness,ale tady si spravil reputaci,a u mě zabodoval.Ty s hodnocením vodpad bych taky hodil do davu v podobný situaci,asi by se za pár sekund posrali.80%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Spolu s filmem vyšla i hra ve virtuální realitě „Belko VR: An Escape Room Experiment“. (Osiris_o.O)
  • Na začátku filmu, kdy lidé už pomalu přichází ráno do práce a Wendell (John C. McGinley) si dopisuje s Lendrou (Adria Arjona) po chatu, je na monitoru čas 05:10 p.m., tedy pět hodin odpoledne. To ale není doba, která se děje ve filmu. A ještě k tomu Lendra nemá počítač připojený k síti. (Leopard105)
  • Zhruba v čase 52:00, je děj doprovázen hudbou Antonína Dvořáka z „Rusalky“ – „Měsíčku na nebi hlubokém“. (kalysta)

Reklama

Reklama