Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 203)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film, jehož jedinou objektivní chybou je nevýrazný záporák, který sice získává body v momentě, kdy nastupuje jeho skutečné šílenství, aury, kterou okolo sebe dokázal na polovičním prostoru vybudovat P. S. Hoffman v trojce ale nedosahuje ani zdaleka. Jinak je ale M:I - Ghost Protocol špičkovým popcornem, který tahá z rukávu tolik es, až se z toho jednomu zatočí hlava (zdravíme do Dubaje). Parádní akce, skvělý Pegg a Renner a spousta tvůrčí invence a místy až Spielbergovská gradace absurdit v akčních sekvencích činí z M:I - GH jeden z nejzábavnějších filmů roku a staví ho jenom malinkatý kousíček za Tintinova dobrodružství... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tomík by si měl přiznat, že už za jeho dveřmi klepe Pepíček Kemr a chce pozvat dál. V některých detailních záběrech totiž jeho tvář vykazovala strhanost joja (doporučuji spálit pleťový krém a vyměnit plastického chirurga, nebo naopak) a já mu v příští nemožné misi už jakoukoliv fyzičtější akci prostě neuvěřím.. Birdova M:I 4 je solidně odsýpající jízdou s předčasným akčním vrcholem na dubajském orbitdrapu a na rozdíl od ostatních dílů boduje přesně dávkovaným nadhledem. Na druhé straně stojí lacině vypadající digitální triky (písečná bouře, kremelský výbuch), nejen mentální upozadění Rennera panem producentem, co se bál o své místo na slunci, patetický epilog o zápachu skunka bez základních hygienických návyků a hlavně - do třiceti minut bude vaše vzpomínka na tuto sezónní jednohubku bez milosti zničena.. No nic, alespoň jsem viděl neobvyklou scénu, kdy Sawyer z Lostů zneškodní Šafránkovic Štěpánka - zřejmě díl Jak básnící přicházejí o vědomí.. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Mission: Accomplished. Nějakou dobu jsem s Birdovým pohledem bojoval, ale obzvlášť v sevřeném opakování celé ságy vyniknou jeho kvality. Tempo je občas téměř překotné, vyrovnává ho překvapivá kadence hlášek, výtečná pasáž v Dubaji a hravě špionážní nálada, umně kombinovaná s Abramsem nastolenými trendy. Na své si mohou s radostí přijít i fanoušci nejrůznějších sousedních sérií, protože Ethan v zachmuřených chvílích připomíná Jacka Bauera a ve finálním souboji zase Jamese Bonda. A právě tenhle průřez žánry i náladami nakonec Ghost Protocol vytahuje na pozici silného hráče. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle mi tu už chybělo nějakou dobu. Pořádná špionážní akce okořeněná eye-candy záběry, high-tech vybavením, pořádnou akcí, a taky velkou nadsázkou, vtipností a skěle fungující partou. Prostě IMF je zpět v plné síle. Tom Cruise ne a ne začít pořádně stárnout, Patton vypadá hlavně na konci filmu naprosto úžasně, Pegg je typický komediant a skvělá technická podpora (no, ty rukavice...) a snad budoucí nová tvář série Renner správně tajemný a nakonec i dobře padnoucí do motivace a příběhu.. Druhá strana barikády je trochu odbytá, Nyqvist byl značně nevýrazný a mohl dostat více prostoru, ale na druhou stranu to vyvažuje závěrečná ne a ne skončit bitva v nadzemních garážích. A rozhodně si nemyslím, že poslední část mise byla zbytečná a ztratilo to tu předchozí propracovanost. Pravda, tvůrci si to Dubajskou akcí zavařili, protože mrakodrapová lítačka (venku i uvnitř) byla od začátku až do konce potěcha pro oko a nadšením jsem se musel pohupovat. Ale na druhou stranu, líbilo se mi, že to bylo vygradované až do posledního momentu. Úplný závěr jsem tak zcela nepochopil, ale jinak tedy po dějové stránce prospělo s vyznamenáním. Hereckou stránku jsem už zmínil, Seydoux by byla úžasná i jako bondgirl, taková elegance, chlad a sexy vražednost jsem už déle neviděl. Holloway mohl setrvat na plátně déle, a Kříž definitivně :) Jelikož nejsem Pražák, ani k ní necítím nějaké supervlastenecké pocity + znám jen to nejznámější, většina Budapeště či Moskvy nevadila (Hrad jsem poznal :)). Co se týče té high-tech části, vynálezy jsou správně přitažené za vlasy a rozhodně tu nechybí velká dávka dělání si srandy ze sebe. Nejlepší bylo to promítání chodby. Po technické stránce tedy vládne taky spokojenost, lepší audiovizuál si ani neumím představit, a Brad Bird na Abramse má. Odkazů se tu taky pár najde a prostě, další ze zástupců krásné akce, která baví, neznechutí blbými pokusy o humor a valí si to dopředu jako tank v Zlatém oku. A ted Skyfall. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ghost Protocol mě velmi příjemně překvapil. Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem Mission: Impossible, ale tento díl byl na úplně jiné úrovni a je to můj nejoblíbenější film. Brad Bird odvedl skvělou práci a vůbec bych se nezlobil, kdyby se udělala výjimka a on mohl natočit i pátý díl. Film je perfektně natočen a sestříhán a to dokonce tím způsobem, že dokáže vyvolat spoustu napětí, které vás doslova uzemní. I když totiž víte, že se Ethanovi Huntovi nemůže nic stát, opravdu máte pocit, že by se mu něco stát mohlo. Což není úplně obvyklé, ve spoustě jiných filmů o své hrdiny prostě strach nemáte. Co se týče hlavních představitelů, tak spolupráce Toma Crusie a Jeremyho Rennera se ukázala jako skvělá volba a sekundující dvojice Paula Patton a Simon Pegg, taky není vůbec k zahození. Tom Cruise je zpět! Film mě naprosto dostal, dávám 100%...[27.12.2011_Cinema City_Plzeň] ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Natáčení v Bubenečské čističce probíhalo dle jejího nájemce v následujícím sledu: přibližně rok vyjednávání, asi dva měsíce ladění smlouvy přímo v Praze, čtrnáct dní navážení techniky, stavba zázemí, přípravy a tři dny intenzívního natáčení. Celková stopáž nakonec ve filmu o mnoho nepřesáhne 30 vteřin. (Jirka_Globus)
  • Plných 30 minut filmu obsahuje scény, které se natáčely na speciální kamery IMAX. Během těchto vybraných sekvencí se výrazně rozšíří obraz filmu, který v tu chvíli vyplní v kinech IMAX celé plátno. Jednou z nich je například scéna, ve které Tom Cruise (Ethan Hunt) slézá nejvyšší budovu světa v Dubaji, zvanou Burdž Chalífa. Kamery byly použity i během velmi sledovaného natáčení v Praze v srpnu a září 2010. (Zdroj: Bontonfilm)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama