Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (907)

tron 

všechny recenze uživatele

„Koniec bude, až my povieme, že je koniec.“ Ku koncu dojemný nečakaný návrat istej postavy. Dovtedy nálož akcie a humoru. Ten síce nie je z najnáročnejších, ale zaujímavým spôsobom ozvláštňuje osudový, temný scenár počítajúci s vyhladením množstva ľudí. No to bolo skoro v každej časti, takže po šiesty raz už z toho naozaj nie sme v šoku. Tentoraz sa mi to ale naozaj zdalo drsnejšie, padali nadávky a postavy končili so škaredými strelnými ranami, čo doteraz v sérii príliš nebolo. Veľa tomu dodávajú nielen herci (Alec Baldwin, ale potešil aj Ving Rhames, ktorý sa síce takmer nezmestí do auta, ale začína sa z neho stávať pomaly až mentor Ethana Hunta, čo je trochu zvláštne, ak vezmeme do úvahy, že v jednotke to bol práve Hunt, kto ho naverboval do svojho tímu) a strhujúce akčné scény (z nich mnohé úplne šialene zvládol Tom Cruise sám). Palec hore dávam za jeden z najlepších kastingových ťahov celej (!) série; kladivo Henry Cavill je bravúrny. Prvú hodinu. Potom sa tvorcovia rozhodli s jeho rolou naložiť tak, ako naložili, čo ma mrzelo, lebo prvú hodinu bol geniálny a v pohode by mohol okamžite striedať Cruisea na poli hlavného hrdinu. Fúzy famózne, mal si ich nechať aj po konci natáčania. Niektorým zvratom a postavám som nerozumel a škoda, že WC scéna nebola o 4 minúty dlhšia. Inak super jazda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zopakovaná esence okázalého špionství, která je opět nejsilnější ve chvíli, kdy jde proti obvyklým pravidlům a odvážně staví celý příběh na lidskosti, na síle postav, na hojících se jizvách zdánlivě nezničitelných forem. Šok z nově viděného přístupu se sice pochopitelně nekoná, na to McQuarrie až příliš opatrně kráčí po vlastní vyšlapané cestičce a dělá z Falloutu spíš M:I 5.5, ale kombinace dalšího vnitřního pnutí několika organizací a velkolepého bondovského finále je natolik perfektně do sebe zapadající, že mi na takovém přístupu nakonec nevadí vůbec nic. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 178 miliónov $ | Tržby: 363,4 miliónov $ | Od roku 2012 najlepší akčný film vďaka sekvencii v Paríži a tiež guletrhajúcej hudbe. Kamera i hudba niečo podozrivo pripomínala, ale bolo mi to jedno, pretože som sa náramne bavil, pristihujúc sa niekoľkokrát s úsmevom až k ušiam. Parížske tempo bolo tak neskutočné, že si ho film nedokázal udržať do konca, a preto supersilné 4, a nie 5. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kick-ass action of the year, is it clear? Crystal.. HALO jump za soumraku, zaneřádění klubových toalet, Paříží bez helmy, bázně a hany či vrtulníky nad Kašmírem, to všechno je živočišná, svým způsobem oldschoolová akce, které z Huntovy starosti o tým a čachrů třípísmenných organizací (které bez přípravy předem jen stěží poberete) dělá jen pouhopouhé spojky, aby se příběh dostal z bodu A do bodu B (čítající dětinský countdown a přestřihávání drátků). Poctivému řemeslu oddaný McQuarrie by měl kout Cruise, dokud je žhavý a kalkulačce výpočtu odchodu do důchodu se vysmívá do tváře. Rád bych také viděl kladivo značky Cavill v nějaké samostatné akci bez Kryptonu v rodném listě, protože schopných akčních herců pod padesát nám už v poslední době moc nezbývá.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu teda netuším, co mi uniká... Ale nechápu ty nadšené reakce některých renomovaných komentátorů zde. Co v této slátanině bylo originálního? Co ten logickej lapsus při scéně s odhalením Larka v pařížských katakombách? Ta předvídatelnost? Automobilové honičky v pařížských ulicích, které byly trikové (!) - to mi přijde jak plivnutí do tváře francouzské filmařině, která je v nich odjakživa premiantem. No prostě zmar nad zmar - a vše je zmar. Dvě hvězdy za některé akční scény a za již dnes žijící legendu Toma Cruise. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Tom Cruise (Ethan Hunt) ve filmu provedl seskok HALO (High Altitude Low Open), který slouží speciálním jednotkám v rámci náhlých přepadovek. Oč jde? Jedinec vybavený padákem skáče z výšky 8 tisíc metrů střemhlav k zemi, přičemž padák otevírá „na poslední chvíli“, ve výšce cca 650 metrů nad zemí. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2018 v Paříži. (Varan)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama