Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další akční jízdu s Tommy Lee Jonesem, ale místo toho jsem se dočkal celkem nudné a hlavně nezáživné mysteriózní detektivky, která nám nabídla tak zamotaný scénář, že se v něm zřejmě nevyznal ani sám režisér, který nám absolutně nezodpoví řadu otázek, ke kterým nás vedlo několik indicií již od prvních minut. Dokázal bych překousnout tu blbost s duchem konfederace i totálně zpackaný závěr, jenže těch PROČ v mé hlavě zůstala spousta a tudíž tomu nedám ani průměrné hodnocení. Velká škoda, nevyužitého potenciálu. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsou problémy a bolestivé vzpomínky jednoho šerifa - válečného veterána a svědka rasově motivované vraždy, tohle je pohled do jižanské duše a nátury, kde se nachází velké množství neřestí a neštěstí, ať už chtěného či nechtěného. Vše roste a padá s Tommy Lee Jonesem a je to rozhodně lepší průměr. Možná škoda úplného závěru, ten mne malinko zklamal a navíc zcela změnil i pohled na film a pečlivě vystavěný příběh. 6/10 ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poněkud mdle a nezáživně podaná mysteriózní detektivka, které nechybí správná jižanská atmosféra, ale na druhou stranu jí dost nadbývají duchové z občanské války, jejichž výskyt byl smysluplný asi jako ochlupení na ženské hrudi. Vyžilého ksichta Tommy Lee Jonese v roli drsňáka vždycky ráda vidím, bohužel mě tentokrát vytrvale mlátil přes uši nosovým skřehotem Jiřího Heřmánka. Který za tohle audiozvěrstvo odpovědný chuj neví, že TLJ má dvorního dabéra Pavla Rímského? Horší volbu hlasu jsem zažila jen jednou na TV H@vna, když šerifa Gerarda kvičel Michal Pavlata. Dabing stál celkově za hovny pasírovaný kočičí pšouk a dost mi curvil zážitek, s bídou a soucitem proto udělím 50% (v původním znění možná i kousek přes 60%). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi zvolna plynoucí detektivka,která nenadchne,ani neurazí a ve které si Tommy Lee Jones střihnul přesně ten typ který mu nejvíc sedí.Škoda,že ve filmu není víc té jižanské atmosféry,která je svým způsobem hodně specifická.Uvítal bych to spíš,než poměrně zbytečně vsuvky s vojáky z občanské války u kterých sem si nebyl jist,jestli se tvůrci pokouší o nějaké nadpřirozeno,nebo se jedná pouze o opilecké vidění...60% PS : pokud mi něco opravdu zkazilo dojem z filmu,pak český dabing,ve kterém sem měl tu smůlu film vidět.Nadabovat T.L.Jonese Karlem Heřmánkem je opravdu kolosální krok vedle a dabingový režisér,nebo kdo má tohle na starost by zasloužil pověsit za koule do průvanu... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekonečné vodní plochy slepých ramen řeky Mississippi, mangrovníkové porosty, bažiny, komáři, černoši, tradice a špatné svědomí z kostlivců ve skříni. Snímek se snaživě a celkem zdařile pokouší o navození typicky jižanské atmosféry, bohužel potápí ho naprosto nezvládnutá a dalo by se říct impotentní mysteriozní linie, která působí rušivě a úsměvně místo toho, aby příběh rozvíjela. Tommy Lee Jones je zkušený matador americké kinematografie a jeho tvrďáci mají nezastupitelné místo v žánru krimithrilleru. Bohužel celkový dojem je matný, a to nejen kvůli halucinogenním představám o vojácích z občanské války. Schází tomu drajf, skutečné napětí, prostě přidaná hodnota. Stopáž bezmála dvou hodin se dala úspěšně sestříhat nejméně o 15 minut. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama