Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je to špatný film, ale mě zkrátka nechytnul a moc mě nebavil. Žánrově je neukotven, protože jako krimi mi to připadá hrozně rozplizlé a téměř nudné. Délka se mi zdála až neúnosná a výsledné rozuzlení nezajímavé. A rozmluvy hlavní postavy s mrtvým generálem byly úplně přestřelené. Jen ten John Goodman nikdy nezklame, odporné, slizké a nesympatické padouchy umí zahrát na výbornou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o vynikající krimi, kdyby nám bylo nabídnuto více. Nepopíratelné kvality můžeme zhlédnout u T. Lee Jonese, ale všechno ostatní už je o dost slabší. Plitký děj, ve kterém se toho hodně odehrává, ale moc z toho si nezapamatujete. Vraždy, vyšetřování a i rozuzlení byli nevýrazné a tak nic neříkajíc. Jen ten starý dobrý Tommy za něco stál :-) 45% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $7,630,067Tržby za predaj DVD v USA $2,093,885 //počet predaných kusov 116,765║ Ono to je tak zvláštne natočené, že z časti tento spletitý spletenec dosť zabíja príbeh a rovnako tak aj robí miestami zaujímavý ale celkovo nie je moc atraktívny a pútavý, dosť ťažký film na pozeranie, kde si režisér zobral väčšie sústo než uniesol, Tommy Lee Jones to koľko toľko zachraňuje. /55%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Životem orvaný a dávno dědkovatící Tommy Lee Jones v další policejní roli, tentokrát jako šerif vyšetřující vraždu prostitutky v jižanském městě, ve kterém vyplouvají na povrch dávno pohřbené hříchy. Herci jsou typově přesní, jenže snímek jako celek působí neosobně a pro někoho bude obtížné naladit se na pomalou vlnu a proniknout pod povrch. Jižanská atmosféra (po hurikánu) plná močálů a rasistických odkazů nicméně solidní, Beltramiho hudba také, generál z občanské války mi asi jako ostatním moc nehověl. Pro příště: dejte tomuhle chlapíkovi pořádný scénář, zručného režiséra a nechejte ho s bouchačkou, policejním odznakem a tím jeho nasraně unaveným výrazem honit nějaké hovado. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerná americká dráma s dobrým výkonom Tommy Lee Jonesa.Filmová adaptácia románu od Jamesa Lee Burkeho-In The Electric Mist Of The Confederate Dead.Väčšinou má film pomalé tempo,je uvoľnený a nikám sa neponáhľa.Dej je situovaný do močaristej južnej Louisiany.Bez nejakých väčších akcií,aj násilia je pomerne málo.Aj napriek pomalosti film nie je nudný a dialógy majú zmysel.Len Tommy Lee Jones bol celý film akýsi smutný,bez výrazu.A už je vidieť na ňom aj vek.Je to dráma ale zároveň aj detektívka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama