Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Co se týče gore scén, tak hodně nadprůměrný snímek. Poté co projedeme nudný a celkem zbytečný začátek dostaneme jatka, která jsou velmi dobře technicky zvládnutá. Jediné co mi vadilo, že vlastně nevsvětlili proč ti haranti začali zabíjet, jen že prý byli hodně nemocní. Jábych ty malé zmrdy zabil hned na začátku a byl by klid. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuju, kdy jsem si naposledy pustil film o vraždících dětech (snad to byl ten poslední Kukuřičný), tak jsem to dnes napravil. Shankland pro mě není neznámým režisérem, ovšem začátek se mu moc nepovedl. Zdlouhavý a hlavně trochu nudný rozjezd si mě moc nezískal, zvláště ten způsob „nakažení“. Neočekával jsem, že by ta rodinná idylka vydržela moc dlouho, jenže dětští herci dokonale ovládli celý film a debilní chování jejich starších kolegů bylo spíše směšné, nežli politováníhodné. Tvůrčí záměr hrát to na city vůbec nefungoval „Přece nezabiju malé dítě“, takže jediným štěstím byla účast Hannah Tointon. Na druhou stranu i já byl hlavně spokojený s výběrem prostředí a především tím, jak výborně si vedli malí herci. Hlavně díky nim se místy povedlo vytvořit slušnou mrazivou atmosféru – ty jejich tupé, nemilosrdné a strach nahánějící pohledy doprovázené solidním hudebním doprovodem mi alespoň částečně spravili chuť. Stejně tak tomu následně bylo i u jejich postupné eliminace, kdy se mi konečně vlila krev do žil a já si tak druhou polovinu začal užívat. Je tu ovšem i dost důvodů, proč tomu nedám velké hodnocení. Kupříkladu se tu objevilo několik nelogických situací (ano mnoho lidí vzpomíná onu zlomeninu nohy Elaine, ale bylo toho více…), dále mi vadilo to, že se nic nedozvíme o onom zákeřném onemocnění (viru), záchranka jaksi nemá čas dorazit k umírajícímu… ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na začátku film funguje neuvěřitelně dobře-budování atmosféry pomocí vynalézavé kamery, lehce nepředvídatelného( až nervózního) střihu a na první pohled divných dětí je dovedena na velmi nadprůměrnou úroveň-S dětmi je něco špatně-divák to cítí,vidí ale nemá se čeho chytit..Běžné dětské dovádění a protivné trucovaté pištění se stále stupňuje a stupňuje a divák si už ukousal všechny nehty na rukou i nohou....Potom se děj náhle přesune do druhé svižné části,kde se děti hezky vybarvujou-Tady už ale začíná něco skřípat..Atmosféra upadá a divák občas převrátí oči v sloup nad dementním chováním postav....Další fáze,kdy už jsou děti zcela vybarvené :) začíná atmosféricky a logicky upadat přímo volným pádem a čím blíže je děj konci tím víc připomíná dno filmovožabích sraček...Ke konci už jsem si opravdu říkal: Proboha kdy už ta kravina skončí ...a když skončila řekl jsem si : No konečně kurva! ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme, deti fakt už nemám rád. Zo začiatku sa síce nič nedeje, vykresľovanie postáv a ich vsťahov. Ale aj tak podľa mňa film pôsobí celkom dobre, herecké výkony sú nadpriemerné (a to deti vo filmoch neznášam). Potom sa to rozjede a kamera nám vo vypetých situáciach ponúka perfektné nájazdy a rôzne triky. Film stojí hlavne na napätí, ale aj na tom, aby človek postavil do ťažkej situácie zabiť svoje dieťa vs. byť ním zabitý. Určite jeden z tých lepších hororov roku 2008 so super koncom. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedený tísnivý atmosférický horor o tom, co se stane, pokud se působením neznámého parazita stanou z otravných malých parchantů otravní malí a hlavně životu nebezpeční parchanti. Původně jsem čekal tak trochu vykradačku loňského (a taktéž britského) Eden Lake, avšak naštěstí The Children berou tento námět z úplně jiného konce. Příběh má sice nějaké logické díry, ale téměř po celou dobu sledování jsem byl vyloženě napjatý, v silnějších místech dokonce příjemně postrašený. Atmosférou mi to připomnělo takové klasiky jako Who Can Kill a Child?, nebo The Brood - což je pro film snad dostatečné doporučení. 85% Horror movie of the year ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)
  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)

Reklama

Reklama