Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sequel za hodně dlouhou dobu, jehož vznik neospravedlní ani závěrečné cameo a otevřená vrata do třetího dílu. Collins Jr. ještě ujde (na Rocca nemá ani omylem), Julii Benz bych ale prosil rovnou zabít (nejotravnější wannabe-cool postava EVER!) a Petera Fondu... no, o toho se Duffy naštěstí postaral sám. Vykrádání jedničky by mi samo o sobě nevadilo, jenže já se po patnácti minutách ve společnosti MacManusů nudil "jako kráva" a stereotypní střílečky podle jednoho mustru nastupivší letargii ještě trochu umocnily. První díl je geniální... dvojka je - bez pardónu - sračka. Ke všemu smrdící příliš velkým sebevědomím, nápadně připomínajícím jiného kdysi schopného režiséra a scenáristu. Richard Kelly zdraví. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je to dvojka, takže vite, jak to s dvojkama dycky vypadá. Tohle není výjimka, ale mužu upířmně řict, že aji tak mě celkem bavila. Velkým kladem filmu jsou nejen přestřelky (a vychytané zpomalené záběry), ale taky hlášky, hádky a situace. V jedné z vedlejších rolí zaujme sexy Julie Benz známá z Dextera a taky potěší miniúčast Willema Dafoea, ale řekněme si to upřímně - jako náhrada za Dafoea není dost dobrá - prostě jí to nežeru. Často jsem nežral ani samotnej děj a nepobavilo ani několik narážek na první díl, ze kterýho si i několik věcí vypůjčili... ne moc úspěšně. Sean Patrick Flanery se celkem dočista změnil, nevim jestli to je věkem nebo tukem, ale je jinej. Norman Reedus ten je furt stejnej. Ale kdo mě dostal a pobavil ze všech nejvíc, je mexikánec Romeo v podání Cliftona Collinse, jehož zjev i hlášky i všechno nemělo chybu. Vystřídal tak stejně skvělýho Rocca (hrál ho taky Rocco), kterej byl jejich pomocník v prvním díle. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že bude hůř. Jednička je hodně povedená a 20ti procentní rozdíl v hodnocení se musel promítnout. 10 let je na pánech znát, ale pouze co se vzhledu týče. Oba si to dávají velmi slušně i když na jejich mladší já prostě nemají. Vedlejší postavy nejsou nic moc, ale většinu času nenudí. Na agentku se mooc pěkně kouká. Celkově jde o čistý průměr a proto dávám 60 procent. Za jedno podívání to stojí. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat a komentář mohu v podstatě okopírovat z jedničky. Opět skvělá akce, ale mnoho uřvaných keců. Nechápu, proč téměř každá scéna vyvrcholila křikem jednoho přes druhého. Pozor, oproti jedničce tu máme změnu - detektivem již není Willem Dafoe, ale Julie Benz (ano, ta z posledního Ramba) a celý film jsem si říkal, kdo z těch dvou mě více iritoval. Nakonec přece jen hodnotím méně negativně Julie, na ní se alespoň dobře koukalo. Ovšem to, jak přijde na místo činu a okamžitě do detailu ví, co se přihodilo, tak to mi vadilo. Závěrečných 30 minut je po pravdě velmi slušných a celkové zakončení se mi líbilo. Nahrává to samozřejmě na pokračování, tak uvidíme, jestli opět z odstupem 10-ti let se dočkáme třetího dílu. Počet procent dávám stejně jako dílu předešlému. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvojka bohužel za jedničkou podstatně pokulhává. Jednak je to špatným scénářem, který do určité míry chabě kopíruje předešlý díl plus přidává poměrně trapné hlášky a jednak hereckým obsazením. Teď nemám na mysli bráchy a Billyho Connollyho, ale Cliftona Colinse a zejména Julii Benz, která Willema Dafoea nenahradila ani náhodou - vlastně mi celou dobu lezla neskutečně na nervy. Na druhou stranu závěr byl už zase vyvedený, zabiják jdoucí po "Svatých" byl taky v pohodě a i ten Colins měl nakonec pár dobrých štěků. Každopádně před trojkou by si měl Duffy pořádně srovnat oba díly a uvědomit si, co bylo ve dvojce špatně. 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno