Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (228)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že začíná doba nepovedených animáků. Pointa Gnomea a Julie je sice pěkná, ale již trochu okoukaná. Způsob podání jiný, ale nudný. Jako pohádka hezké, jako film to postrádá charizma. Postavy jsou málo roztomilé, naprosto chybí vtipné hlášky a přestože to bylo docela krátké, nudila jsem se. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Malým dětem bude stačit pohled na trpaslíky, kteří občas něco legračního vytropí. Větší děti tak moc nadšené nebudou, protože ty už potřebují i nějaký ten děj, který je zaujme. A nejsem si jistý, že příběh o dvou znepřátelených sádrorodech postačí. No a dospělí? Ti kteří jsou klasikou netknuti a výraz Shakespeare mají spojený pouze se značkou rybářského navijáku, si budou pochvalovat originální a místy i vtipný animák. Pro ty, kteří mají klasiku rádi a jsou ohledně Romea a Jůlie v obraze, může být jejich animovaná parodie buď nestravitelná trapaslíkovina, nebo budou schopni velkého nadhledu a různé slovní hrátky je pobaví. Tento animák není hloupý, ale pro mě osobně je nezábavný, neoriginální a ... to asi stačí. Chápu že to není jen tak, najít opravdu originální téma pro vtipný animák, ale Shakespear nebude to pravé ořechové. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Naroubovat Shakespeara do dětského animáku už od začátku ve mě vzbuzovalo obavy. Ty se následně projevily jako Spider pocit, který mě dopředu varoval zcela správně. Ne všechno animované je zlaté a zábavné. Trpaslíci modří a červení proti sobě bojují (ví vůbec někdo proč?). Nepřišlo ani nikomu divný způsob rozmnožování trpaslíků, když je tu dcera a otec/matka syn? Eltona Johna taky moc nemusím a jeho glorifikace je celým filmem protknutá. Navrch mě ani jedna postava nezaujala. Lepší trpaslíky jsem viděl v Ať žijí duchové a to byla jiná sranda pro děti. Na to se tohle ani nehrabe! ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Pod značnou shakespearovho R(Gn)ómea a Júlie si teda predstavujem trochu lepšiu kvalitu. Nebola tam v podstate žiadna dráma a ani tragédia ak si odmyslím jednu rozbitú šálku. Aj keď sa figúrky hýbali, stále vyzerali umelo. Detský fanúšik film hádam docení viac ako ja. Ale na druhú stranu musím vyzdvihnúť romantickú atmosféru a trefný humor. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Další docela nudnej animák, kterej musel sáhnout do 100x ohranejch vod, aby to mělo děj, kterej někoho přilákal do kin. S Romeem a Julií to ale má pramálo společnýho, hlavně to, že na koncu nechcípnou, což není spoiler, když je to animák pro děcka, takže tam se ani smrt čekat nedá. No blbý ale je, že to ani moc vtipný není a chybí tomu ta pravá animovaná něco... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Při pohledu na poštovní schránky dvou soupeřících sousedů vidíme skrytou myšlenku z „Hamleta“ od Shakespeara. Červená schránka paní Montague s označením 2B zamyšlí „Být“, zatímco modrá schránka od pana Capuleta s označením 2B má lomítko, které zamyšlí „Nebýt“. (griph)
  • Přes smíšené recenze film vydělal 194 milionů amerických dolarů na svůj nízký rozpočet 36 milionů dolarů. (griph)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama