Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

nunka 

všechny recenze uživatele

Woodyho nový film je tak všedne realistický. Dej ani dialógy neohúria tak, ako jeho niekdajšie filmové perly. Ani jeho "ťah na bránku" nie je to, čo bývalo. Na druhej strane, čo by sme chceli, od niekoho, kto má svoje najproduktívnejšie obdobie už za sebou a i napriek pokročilému veku dokáže rok čo rok potešiť svojich fanúšikov. V "You Will Meet a Tall Dark Stranger" si pozorný divák nájde repliky, ktorým sa poteší a humor, ktorý síce nie je tak explicitný, za to je milý a úplne neškodný. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Woody ztrácí komediální síly - hlavně asi proto, že už přes svůj věk sebe sama neobsazuje do filmů. Ostatně, projevilo se to poměrně dost na jeho předchozím filmu - Whatever Works - který chápu jako pokus o navázání na starší komediální tvorbu. Na druhou stranu jsou jeho filmy v jistém smyslu zralejší a stále více odráží jeho bohatou životní zkušenost. To se projevuje i v díle You Will Meet a Tall Dark Stranger (na ten nešťastný český název raději nemyslím), které lze interpretovat jako méně humornou, ale zato mnohem tragičtější kombinaci dvou starších snímků: Husbands and Wives a Love and Death. I když lze negativně hodnotit nedostatečnou ucelenost a ukončenost děje, nemám si příliš na co stěžovat.... ()

Reklama

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Na to jak jsem si užil VCB a Užívej si, co to jde, byl pro mě "Muž" celkem zklamáním. To že se Woodymu opět podařilo poskládat úctyhodný herecký ansámbl, už dneska asi nikoho nepřekvapí. Takže problém v žádném případě není v tom, že by ty postavičky byly špatně ztvárněné nebo snad dokonce nezajímavé. On je prostě akorát Allen pořádně nevyužil. Předkládá nám poměrně banální mudrování o tom, jak relativně spokojení lidé chtějí od života něco víc a ta nevděčnost všechno totálně podělá. A také o tom, že iluze jsou snesitelnější než realita. Nic co bychom neviděli už mockrát. A ještě ke všemu s nepěkně malou porcí humoru. Suma sumárum, jako komedie nepobaví, jako drama nepřináší nic nového. Doporučuji spíš skalním Allenovcům. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poznal jsem ledatak problémy, který si chlapy svým nemyšlením zprostředkovávají nejen v chlapský krizi, ale prakticky pořád. Aneb, když dáte ženské hodně, bude toho po Vás chtít ještě víc. Nicméně Woody to udělal dobře. Do filmu si vrazil herečky, u kterých jsem chápal, proč ty chlapy tak zblbly. Nicméně chlapská část osazenstva mě v tomhle filmu dost nebavila, až teda na Anthony Hopkinse. U něj to osobní ztroskotání z ženských bylo absolutní :-) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dám 4* :-) Možno preto, že rozmenené na drobné sú tu bežné príbehy partnerských aj rodinných vzťahov, o akých som (hoci skôr osve, než v jednej rodine) počula rozprávať aj ja - tutok od nás, z mesta či dediny... sú proste univerzálne, a práve Woody ich dokáže podať takým spôsobom, že vyzerajú vierohodne - sú uveriteľné a zároveň zábavné. Tragikomika je jeho špecialita a mne sa to páči. V poslednom čase síce zachytávam názory, že Woody už začína byť banálny, že sa opakuje... ale mňa stále baví, a trochu tej ľudskej banality je súčasťou sveta - on to vníma a dokáže citlivo i rafinovane zakomponovať do diela. Len to s jeho dávkovaním netreba jednorázovo preháňať, aby sa neomrzel. Lenže to platí pre všetko ;-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Anna Friel nakrútila svoju postavu za jeden deň a rovnako aj Celia Imrie, ktorá povedala, že úlohu, aj keď bola len malá, zobrala len preto, lebo Woody Allen je proste legenda. (U_S_O)
  • Natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (Duoscop)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama