Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

iamek 

všechny recenze uživatele

Woody Allen opět řeší vztahy a opět natočil na toto téma slušný film. Film asi nemohl dopadnou moc špatně když Woody obsadil do rolí skvělé herce jako Banderas, Hopkins, Brolin nebo Naomi Watts. Nejvíce se mi líbil výkon Anthonyho Hopkinse. Trošku více prostoru mohl dostat sympatický Antonio Banderas. Už teď se těším na další Allenovku. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Príjemný, nič neriešiaci filmík, ktorý sa v bohatej Woodyho filmografii môže ľahko stratiť. Woody už povedal všetko čo mal, už si môže točiť len tak pre radosť a evidentne to aj robí..Ako jeho fanúšik a veľký obdivovateľ sa budem tešiť na ďalšie jeho dielka, aj s pocitom, že ďalšia pecka (ako naposledy Match Point) už nikdy nemusí prísť. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poznal jsem ledatak problémy, který si chlapy svým nemyšlením zprostředkovávají nejen v chlapský krizi, ale prakticky pořád. Aneb, když dáte ženské hodně, bude toho po Vás chtít ještě víc. Nicméně Woody to udělal dobře. Do filmu si vrazil herečky, u kterých jsem chápal, proč ty chlapy tak zblbly. Nicméně chlapská část osazenstva mě v tomhle filmu dost nebavila, až teda na Anthony Hopkinse. U něj to osobní ztroskotání z ženských bylo absolutní :-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Woody Allen zoberie človeka - celkom normálneho - takého čo túži po láske, má nejaké sny, pohybuje sa v nejakom prostredí, má určité sociálne zázemie, potreby, koníčky, klady a zápory a rozoberie ho do najmenších detailov. Pridá k nemu ďalšieho a ďalšieho a takto to pokračuje dovtedy, dokým nevznikne okruh ľudí, natoľko zaujímavých, natoľko skutočných, aby mohli vytvoriť príbeh. A potom začne ten príbeh rozprávať. Ďalší film o vzťahoch z pera umeleckého gurmána zo zmyslom pre detail, pre stavbu príbehu a pre vtipné, melancholické, často krát smutné, ale po všetkých stránkach pravdivé dialógy. Poznáš muža svojich snov, je jednoduchý film. Aj tak ale pôsobí komplexne. Postavičky sú vtipné, plahočia sa na pokraji tragédie a komédia - ako vlastne skoro každý - a rozprávajú normálny príbeh o snoch a túžbach. Herci fungujú dokonale ako typy bizarných postáv a každý z nich to hraje bezchybne. Komornejšie? Iste. Hnané viacej do drámy? Samozrejme. Ale vôbec to nestráca svoje čaro a Allenov talent, ktorý vždy presne vie na aké miesto treba pritlačiť a ktoré treba nechať voľne plynúť aby si finálny obraz dotvoril samotný divák. Preto máme Woodyho radi. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Chápu, respektuji a přijímám genialitu a tvořivost pana Woodyho, ale já mu stejně pořád nerozumím. Dávám mu jednu šanci za druhou, ale stále mu neumím přijít na chuť. Na mě i tento jeho film působil plasticky a uječeně. Navíc mi to přišlo jako zbytečný film, se kterým se málo kdo ztotožní, neboť neměl žádné emoce (krom jekotu ovšem). Nechci Woodyho a jeho tvorbu zbytečně kritizovat, jenom ho neumím ocenit. A stejně mu zase dám další šanci ;). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. května 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (Duoscop)
  • Natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)
  • Freidě Pinto se nelíbilo jméno, které Woody pro její postavu vybral, a tak ho přemluvila, aby si mohla vymyslet jiné. Zrodila se Dia, což ve španělštině a portugalštině znamená den a v hindštině světlo. (Krouťák)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama