Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hodně a mnohokrát převařený čaj sice stále může chutit, ale s každým dalším konzumováním ztrácí na své výjimečnosti i přes pokusy o neustálé obměny v jeho složení. Přibližně takhle jsem vnímal film "Pomsta Růžového Pantera", u kterého jsem se několikrát během sledování i hodně zabavil, ale mimo pár momentů svádějícím až k záchvatům smíchu jsem tam vnímal spíše ten převařený čaj nebo naprosto nudnou vatu. Oproti nápaditému předchozímu dílu Růžový Panter znovu zasahuje mi to jako celek neposkytlo nějaký výrazný zážitek z komedie, na kterou bych ještě další týdny vzpomínal jako na nezapomenutelnou. Vlastně už druhý den netuším, o čem to celé bylo, nejvíc si vybavuju možná až příliš násilné odkazy na Kmotra a Francouzskou spojku, jejichž vizuálnímu zparodizování (pobíhání Clouseaua v mafiánském převleku / velkolepá automobilová ve městě) předcházely až únavně opakující se zmínky obou názvů v různých dialozích. Jako nenáročná podívaná s bohužel již pokulhávající invencí se to vidět určitě dá, ale tak jako u většiny "Panteřích" filmů (s výjimkou jednoho), i zde je to z mé strany zase nakonec jen průměr. Filmová série o Růžovém Panterovi se holt úplně mojí srdcovkou asi nikdy nestane, nicméně na druhé straně nedopadlo to s ní vcelku tak špatně, abych měl důvod proklínat jednoho zdejšího kolegu, který mi jí před časem málem přímo vnutil. ;) 50% (viděno v rámci Challenge Tour: "30 dnů se světovou kinematografií" 2020) ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tady už tvůrcům znatelně došla šťáva a na posledním regulérním Panteráckém vystoupení Petera Sellerse se velmi těžce hledají pozitiva. Po několika pokračováních je již těžké překvapit a přijít s něčím novým a bohužel to vypadá, že se filmaři o něco takového ani nesnažili a ačkoliv se pár úsměvných momentů najde, drtivá většina snímku působí neskutečně unaveným a líným dojmem, kdy Clouseauovi eskapády působí improvizovaně (ve špatném slova smyslu) a nepromyšleně, což jim ubírá na efektivitě a vtipnosti. Jedná se bohužel o velice smutné rozloučení se Sellersem, ale na druhou stranu tento díl také potvrzuje nevyrovnanost této populární, ale v mnoha ohledech již zastaralé série. ()

Reklama

vladi87 

všechny recenze uživatele

Dejovo možno slabší diel, ale čo sa týka vtipu a bláznovstiev, tak niekedy prekonáva aj staršie filmy série. Ja som sa pri tom úžasne zabavil. Peter Sellers je jednoznačne neprekonateľný herec a komik, ale ostatní herci taktiež nehrajú druhé husle (Burt Kwouk, Herbert Lom). "Musím dopadnout toho plombometaře!" ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Laťku předchozích dvou vynikajících dílů se přeskočit nepodařilo, proběhl jen jakýsi průlez pod ní. Pár vtipných gagů, řada dalších je přepálených (obchod profesora Ballse), takže jsou spíše absurdní než vtipné, no a taky řada hluchých míst, která moc nebaví. Kato je tu často častován "žlutou opicí", ale interakce s Clouseaem už nejsou tak vtipné jako dřív. Styl gagů posunul opravdu vtipnou komedii do pozice naivní grotesky. No a pak asi detail, ale zajímavý. V sérii Růžových panterů jde o Růžového pantera snad jen ve dvou filmech. Toto se třeba jmenuje Pomsta Růžového pantera, ale ten tady vůbec nefiguruje, není jedinkrát zmíněný (krom úvodních a závěrečných animací), natož aby se někomu mstil... ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že by poslední z dílů natočených za Sellersova života nějak zvlášť zaostával za staršími Pantery – co se slevilo z počtu gagů za vteřinu, to přibylo na kmotrovské atmosféře a pro mě i na úrovni humoru (o moc víc mě pobaví, když holub na čepici při předávání medaile jen tvrdošíjně sedí, než kdyby Clouseaua ještě pokálel, na což by v předchozích filmech nepochybně došlo). Leč k tomuto pokračování už nemám tak osobní vztah jako k předchozímu, takže čtvrtá * se tentokrát nekoná. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Peter Sellers (Clouseau) vydržel v této sérii hrát jen díky neúnavnému režiséru Blakeovi Edwardsovi, který jej od dílu Návrat Růžového pantera (1975) usilovně přemlouval, aby jím nenáviděnou roli znovu přijal. Sám Sellers se negativním vztahem ke svojí známé postavě netajil (údajně mu zničila kariéru dramatického umělce) a Pomsta Růžového pantera byla pro něj ukončením spolupráce. (LiVentura)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)

Reklama

Reklama