Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že by poslední z dílů natočených za Sellersova života nějak zvlášť zaostával za staršími Pantery – co se slevilo z počtu gagů za vteřinu, to přibylo na kmotrovské atmosféře a pro mě i na úrovni humoru (o moc víc mě pobaví, když holub na čepici při předávání medaile jen tvrdošíjně sedí, než kdyby Clouseaua ještě pokálel, na což by v předchozích filmech nepochybně došlo). Leč k tomuto pokračování už nemám tak osobní vztah jako k předchozímu, takže čtvrtá * se tentokrát nekoná. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hodně a mnohokrát převařený čaj sice stále může chutit, ale s každým dalším konzumováním ztrácí na své výjimečnosti i přes pokusy o neustálé obměny v jeho složení. Přibližně takhle jsem vnímal film "Pomsta Růžového Pantera", u kterého jsem se několikrát během sledování i hodně zabavil, ale mimo pár momentů svádějícím až k záchvatům smíchu jsem tam vnímal spíše ten převařený čaj nebo naprosto nudnou vatu. Oproti nápaditému předchozímu dílu Růžový Panter znovu zasahuje mi to jako celek neposkytlo nějaký výrazný zážitek z komedie, na kterou bych ještě další týdny vzpomínal jako na nezapomenutelnou. Vlastně už druhý den netuším, o čem to celé bylo, nejvíc si vybavuju možná až příliš násilné odkazy na Kmotra a Francouzskou spojku, jejichž vizuálnímu zparodizování (pobíhání Clouseaua v mafiánském převleku / velkolepá automobilová ve městě) předcházely až únavně opakující se zmínky obou názvů v různých dialozích. Jako nenáročná podívaná s bohužel již pokulhávající invencí se to vidět určitě dá, ale tak jako u většiny "Panteřích" filmů (s výjimkou jednoho), i zde je to z mé strany zase nakonec jen průměr. Filmová série o Růžovém Panterovi se holt úplně mojí srdcovkou asi nikdy nestane, nicméně na druhé straně nedopadlo to s ní vcelku tak špatně, abych měl důvod proklínat jednoho zdejšího kolegu, který mi jí před časem málem přímo vnutil. ;) 50% (viděno v rámci Challenge Tour: "30 dnů se světovou kinematografií" 2020) ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejzdařilejších dílů Růžového pantera. Jsou tu opravdu silné komické momenty, obzvlášť scény s Kattem. Při druhé polovině filmu, kdy si Katto nasadí silně dioptrické brýle a odletí s Clousseauem do Hong Kongu, se budete náramně bavit. Ale i první půlka není špatná (Clousseau přestrojený v dámských šatech nebo Clousseau na hřbitově). ()

vladi87 

všechny recenze uživatele

Dejovo možno slabší diel, ale čo sa týka vtipu a bláznovstiev, tak niekedy prekonáva aj staršie filmy série. Ja som sa pri tom úžasne zabavil. Peter Sellers je jednoznačne neprekonateľný herec a komik, ale ostatní herci taktiež nehrajú druhé husle (Burt Kwouk, Herbert Lom). "Musím dopadnout toho plombometaře!" ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrý film této série. I tento díl je ukrutně vtipný a nadprůměrný, to úpně nejlepší už ale skončilo minulým dílem. Clouseauovy převleky jsou tady nejlepší ze všech, je tu hromada výborných momentů, Kato tu opět válí a samozřejmě nesmí chybět Dreyffus. Prostě tu opět jsou všechny postavy z minulých dílů, aby se sešli na poslední nadprůměrné filmové jízdě. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)

Reklama

Reklama