Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že by poslední z dílů natočených za Sellersova života nějak zvlášť zaostával za staršími Pantery – co se slevilo z počtu gagů za vteřinu, to přibylo na kmotrovské atmosféře a pro mě i na úrovni humoru (o moc víc mě pobaví, když holub na čepici při předávání medaile jen tvrdošíjně sedí, než kdyby Clouseaua ještě pokálel, na což by v předchozích filmech nepochybně došlo). Leč k tomuto pokračování už nemám tak osobní vztah jako k předchozímu, takže čtvrtá * se tentokrát nekoná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrý film této série. I tento díl je ukrutně vtipný a nadprůměrný, to úpně nejlepší už ale skončilo minulým dílem. Clouseauovy převleky jsou tady nejlepší ze všech, je tu hromada výborných momentů, Kato tu opět válí a samozřejmě nesmí chybět Dreyffus. Prostě tu opět jsou všechny postavy z minulých dílů, aby se sešli na poslední nadprůměrné filmové jízdě. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Tempo už trochu opadlo, přesto se jedná o poslední díl, který Sellers dotočil a to pro mě jako pro fanouška neznamená právě málo. Proto čtvrtá hvězdička z nostalgie, i tentokrát nezapomenutelný souboj s Katem a chudák přeždímaný Dreyfus, kterého už vám je chvílemi až líto. Jedna z nejklasičtějších sérií světové komedie mohla skončit na úrovni, bohužel to nevyšlo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Premiéru snímku jsem kdysi zažil coby kluk a vnímal jsem ten film logicky úplně jinýma očima, než ho vidím dnes. Stejně jako řadu dalších fenoménů, i tuhle filmovou sérii musím přehodnotit, protože jakkoliv mě kdysi bavila, ten humor zestárnul, některé gagy a situace dnes už vnímám s pocitem trapnosti a i když se dají najít i funkční vtípky, představují menšinu. Sellers se sice v téhle grotesce předvádí s vervou jemu vlastní, ale jeho humor je příliš infantilní a dnes už se s ním míjím stejně jako s přehrávajícím Herbertem Lomem. Celkový dojem: 45 %. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Film kupodivu začíná téměř stejně jako předchozí, v psychiatrické léčebně (když teda pomineme scénu spřádání mafiánských plánů), kde se bývalý šéf inspektor Dreyfus chystá ukončit léčbu. Podivné na tom je to, že v minulém dílu taky končil léčbu, pak se zbláznil a nakonec byl vymazán. Takže tvůrci ve snaze udržet postavu prostě udělali klíč, pardon kliku, chci říct kličku ... a vrátili Dreyfuse do hry. Samozřejmě, že chce zabít šéf inspektora Clouseaua a samozřejmě se mu to nepodaří. Tento poslední film série, který Sellers natočil celý je už ale kvalitou trošku níž, než jsme byli zvyklí u předchozích dvou "nejlepších dílů". Přesto se našlo několik nových gagů a spousta supr hlášek - "Bojím se, že svého papoucha přefiknu a on mi praskne ..." - "Proč mě chce zavraždit? No, to je jasné, chce abyste byla mrtvá ..." - které dali filmu šťávu. Mě z dávných dob, kdy jsem film viděl poprvé, utkvěl v paměti Stříbrný sršeň, ale teď, po letech, už ani nevím proč. To ale nevadí, mstící se Růžový panter (... a opět, jak v předchozím komentáři - kdepak se nám ztratil ten klenot?) pořád patří do klasiky, to co následovalo po něm už byl jen slabý odvar. Dávám 4 hvězdičky - 80% a prosím čtenáře - Snažte se myslet žlutě a následujte mě k dalším komentářům ... :-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)
  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)

Reklama

Reklama