Reklama

Reklama

VOD (1)

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je od začiatku jasné, ako to dopadne, a zároveň sa hneď len tak z ruky dozviete z úst Jennifer, že na to, aby žena mala dieťa nepotrebuje muža. Stačí jej len sperma. Aké úžasne liberálne! Inak klasická romantická "anistonovka", ktorá ničím neprekvapí, ale ani nezanechá pachuť z precukrovanosti. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších komedií, ve kterých se objevila Jennifer Aniston, ačkoliv je v tomto případě odsunuta na vedlejší kolej. Na první pohled zajímavý nápad se záměnou spermatu není nijak rozpracovaný a je pouhým spouštěčem klasického romantického příběhu na téma "on ji miluje, ona ho bere jako kamaráda" bez jakékoliv inovace. Hlavní prim zde hraje Jason Bateman, který sice působí docela otravným dojmem a rozhodně nehraje postavu, se kterou bych zašel na pivo ale má v sobě něco co ho odlišuje od jiných postav v žánrově podobných filmech a je tím jediným dobrým co film nabízí. Jinak to není ani romantické ani vtipné. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nečakane pohodové. Základná zápletka o "tajomstve, ktoré neviem, ako jej povedať" je dosť veľké klišé. Ale keďže tvorcovia natlačia na pílu romantiky ani humoru, je z toho ako-tak uveriteľný filmík. Chlapec Thomas Robinson tomu občas dodáva príchuť AKO NA VEC. Lenže medzi tímito dvoma filmami je kvalitatívny rozdiel minimálne v hodnote jednej hviezdičky... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rutinní romantická jakože komedie o tom, jak se na začátku vcelku dost narušený a nesnesitelný Jason Bateman po zklidňujících a zmoudřujících letech nakonec dá dohromady s poněkud stárnoucí Jennifer Aniston, která tady pokračuje ve svém už pár let trvajícím hledání se v poloze "už ne té mladé nezkušené módní kočky z Přátel". Scénárista vsadil na "aktuální téma" blbky, co si není v dnešním šíleném světě schopná najít toho pravého, a tak si poslouží "moderním způsobem". Vyšel přitom z údajně podstatně méně veselé a z hlediska vyššího principu mravního podstatně promakanější (na šesti stránkách;)) povídky Baster od Jeffreyho Eugenida, co napsal třeba Virgin Suicides a dostal Pulitzerovu cenu, takže rozhodně není žádný žabař. Allan Loeb to pro filmové účely víc než jen trošku zlimonádoval a výsledek je Záměna. Vývoj hlavních postav směrem k dospělosti celkem funguje, ale těm dvěma jsem ani na sekundu nevěřil, že tohle mají být ti, co se hledali, až se našli. Pokud má být Switch realistickým pohledem (s nezbytným humorným nadhledem) na to, že žádná šílená romantická láska neexistuje, a že sympatie a sdílené hodnoty zvítězí nad lží a nenávistí, pak to klaplo. Ale moc dobře se mi na to nekouká, a těch necelých 60% průměrného hodnocení svědčí o tom, že to není jen můj problém. Co je můj problém, to je fakt, že bych Anistonovou utřískal za její neexistující výchovu (vysvětlení o původu mrňouse se nepočítá), ale to je problém zřejmě každého rodičovství výhledově očekávajícího chlapa, řekl bych:) Řemeslně pěkné, originalitě dosti vzdálené, bez chemie, zato s Juliette Lewis, která by měla už taky opustit kategorii alternativních diblíků, protože už je na tom spíš jako Barbra Štrajzandová v komediích o Fockerech. 60%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Ajajajaj...Romanticky ukroucená "komedie" s hrstkou (napočítal jsem tři) vtipných momentů, ňůďo scénářem, sexy Aniston (za ní výsledné dvě hvězdy v hodnocení), nic neříkajícím hudebním doprovodem a po dlouhé době dětským hereckým představitelem, otevírajíc kudlu v kapse, při každém jeho hereckém projevu! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Záměna (Switch) je inspirována povídkou „Baster“ spisovatele Jeffreyho Eugenidese, nositele Pulitzerovy ceny. Poprvé se objevila v magazínu „The New Yorker“ a upoutala pozornost scenáristy Allama Loeba, který se rozhodl téma zpracovat ve scénáři. (Taninaca)

Reklama

Reklama