Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Téma filmu svadí buď na cestu k slzavému údolí a nebo k hranici trapných sexuálně oplzlých scén. Naštěstí jsem se spolehnul na Helen Hunt, že nabídnuté scénáře poctivé pročítá a když se jí něco nezdá umí říct krásné americké „no“ . Příběh je postaven na výborných hereckých výkonech obou představitelů, zejména Helen je tady dokonalá. Všechno podstatný tady totiž odehrajou oči. Vzájemný sbližovaný, myslím to duševní, nikoli sexuální je fakt mistrovská ukázka herectví. Děj filmu se mě na začátku zdál až absurdní, ale postupem času jsem hltal každou scénu. Se samozřejmostí, ale i s citem vyprávěný příběh ve kterém se nejvíc blýskaj společné terapie Cheryl s Markem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

NA PRAHU ČTYŘICÍTKY PANICEM. Session už bodovalo na Sundance festivalu, diváci si ho můžou spojovat především s další silnou postavou ztvárněnou Helen Hunt. Session ale ocejchovalo zejména to, že jde o ten film, ve kterém „ten chlapík dokáže hýbat jen hlavou a dýchají za něj železné plíce“ a jak tam ta „letos padesátiletá herečka nejednou odhodí svršky“. Ta citová náklonnost, kterou si hlavní hrdina (výborný John Hawkes) dětskou obrnou upoutaný na lůžko přiláká profesionální sexuální terapeutku, je až moc nahodilá, odbytá, všechno to přišlo jen tak mimochodem mávnutím kouzelného proutku. Naštěstí ale nejde o film, který by hrál vyloženě na jistotu, i když jako zástupce lapače filmových cen ho vidět někdo klidně může. Příběh založený na skutečných událostech je tu oživovaný drobnými konflikty a vlídným (i černým a sarkastickým) humorem, celek je sice příjemně odlehčený, ale bohužel lehce nevýrazný. Třeba síle Hlasu moře se vyrovnat zdaleka nemůže!! ()

Reklama

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Z takovýho scénáře nebo nápadu by se dalo vytřískat o tolik víc! Jak skafandr a motýl tak Intouchables bohužel tenhle film přebíjí o třídu. Helen Hunt bohužel prošvihla šanci svlékat se před kamerou asi tak o 15 let a jediný kdo mi utkvěl v paměti je úžasná postava kněze. Něco tomu chybí, film žene docela rychlým tempem, všechny důležité, případně dojemné chvíle jsou okamžitě pryč a konec který na mě měl zapůsobit mě nechal naprosto chladným a to jsem u podobných filmů docela citlivka. I tak ale rozhodně 4*, i díky jinak vytýkanému rychlému tempu jsem se ani na minutu nenudil. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, kterého jsem se před zhlédnutím lehce obávala. Nebude nepříjemné a celkově rozpačité sledovat osud muže, který dokáže pohybovat jen hlavou a touží zbavit se panictví? Už prvních patnáct minut mé obavy rozptýlilo. Hlavní hrdina totiž není vylíčen tak, abyste ho kvůli jeho zdravotnímu stavu prvoplánově litovali; nesnaží se zapůsobit na vaše city a nechce vám patetickými monology připomínat, jak je svět složitý. Mnohem blíže než k francouzským Nedotknutelným má tak The Sessions třeba k nedávné Druhé šanci. Více než dojímavé drama o životě postiženého totiž připomíná velmi vyspělou sondu do jednoho sexuálního problému, která těžké okamžiky odlehčuje nevulgárním humorem. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak muž chce poznat to, co doposud neokusil... Vcelku normální. Milióny komedií jsou založeny na tom, tak proč by mělo být zvláštní tím, že to chce muž, kterému je už přes 40 let a bohužel k tomu neměl příležitost, jelikož je připoután na lůžko? Jiné je to v tom, že tento člověk svět vnímá "z jiného úhlu pohledu" a to doslova a rád by dosáhl toho, co je pro člověka zcela přirozené. City a silné vztahy, které si Mark za svého života vytvoří - a to hlavně k ženám, jsou jeho jediným pojítkem s realitou. Helen Hunt i John Hawkes odvedli skvělou práci a William H.Macy v postavení kněze, který celý příběh prožívá s Markem ať už v kostele či u něj doma u piva - to je pouze zpestření, které je určitým kontrastem ve spojení sex a víra. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama