Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Úplně nesnáším tyhle filmy, které vezmou docela fajn myšlenku a snaží se jí ozvláštnit až přespříiš. Nemohou se rozhodnout, zda zvolit místy stupiní humor nebo přehnané násilí. Možná je to ale nakonec správná cesta, ani já se ve výsledku nemohu rozhodnout, zda je to úplná debilita, nebo vážně tak dobré. To se musí vidět, to nejde popsat. A já se nakonec i bavila. 55% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Not-so-Super-movie a bohapustá (a nevtipná) vykrádačka Kick Ass. Gunn tým chcel evidentne povedať, že všetky tie superhrdinské filmy a ich superhrdinovia, ktorí v dnešnej dobe valcujú svetové kiná by v „reálnom živote“ vyzerala vyšinuto a smiešne, ale to je vážne potrebné niekomu prizvukovať? Veď práve preto tu máme filmy, aby sme si podobné „fantasy“ užili na plátne a žiaden blbec z vedľajšej ulice sa o to nepokúšal. Vo výsledku preto Super nie je vôbec super. Začiatok je zdĺhavý, zbytočný a nudný, neskôr film síce postupne naberá na intenzite a záver je už celkom fajn, ale komu sa chce čakať dlhé minúty ničoho kvôli pár sekundám niečoho. Celkovo je film veľmi rozporuplný, scény za hranicou trápnosti, ktoré mali byť akože vtipné (napríklad rozmluvy s bohom) striedajú celkom sľubné momenty (hlavne s Ellen Page), len bohužiaľ v tých cca 100 minútach je omnoho viac tých trápnych. A navyše ma neskutočne iritoval herec v hlavnej úlohe. Vďaka za aspoň za tú odviazanú Ellen a jej pár vypointovaných komixových hlášok, ale čakal som, že tromovský režisér sa pri takomto koncepte oveľa viac predvedie a upustí uzdu fantázie, morálky, gore a mnohého ďalšieho. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Psychicky a mentálně narušený maník s vidinami, co se naprosto složí poté, co ho opustí zparchantělá manželka, feťačka a alkoholička, kvůli v kuse fakujícímu rádoby mafiózo. "Hrdinovi" jednou večer rupne v bedně a na základě toho někdo vymyslel tenhle film, který mi akorát připomínal skvělého Defendora, bohužel ale jen námětem poněkud mentálně pomalejšího běžného smrtelníka v rouše superhrdinském. Zbytek je totiž vrcholná nuda, na které nic nemění ani přítomnost zfetované zmalované Liv či vyšinuté Ellen v elasťácích, naopak vrcholně nesympatický hlavní hrdina celý film na hrbu neutáhne, a to už jen pro tu drobnost, že hrb nemá. ~~~ Iracionální Defendorovská stupidní vykrádačka. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Sympatický mix God Bless America a Kick-Ass, který si ale razí vlastní cestu. Je to asi nejčernější komedie, kterou jsem letos viděl, která je však zároveň dost tragikomická. Dozvěděl jsem se spoustu věcí - jak by zhruba vypadalo tažení dvou bláznů s trochu pohnutým morálním kodexem, že mám občas dost černý smysl pro humor a kde že se schovávaly ty hektolitry krve a násilí, které mi chyběly v Guardians of the Galaxy (od stejného režiséra). I přesto však některé scény byly "přes čáru", kde za zmínku určitě stojí cringe humor, na který je asi Rainn "Dwight" Wilson zvyklý z Kanclu ale i jiné věci, tam ale stačí zmínit, že film dostal v Americe hodnocení R. Vzato kolem a kolem je to však prachobyčejná revenge fantasy s "damsel in distress" jako vedlejším chodem, u kterého jsem viděl stejný neduh jako u GBA, tj. velmi malá aktivita, případně úplná neschopnost, policie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po zklamání z Kick-Ass jsem se k Super přemlouval jen těžko, ale nakonec jsem výborně bavil. Wilson je totální antihrdinskej typ a navíc narvanej v červenym oblčeku a ozbrojenej hasákem (nebo co to bylo) byl naprosto nepřekonatelnej. A to i přesto, že mu sekundovala psychopatická Ellen Page, která bohužel dostala až trestuhodně malej prostor. Milej úlet. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Komiksový obchod „ComicSmash“ je skutočný obchod v Kalifornii. (Greenpeacak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)

Reklama

Reklama