Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že se jedná o hodně absurdní film, ale kdo má rád nadsázku a ironii, tak se mu tento film musí líbit. Děj byl docela dost přiblblý, přece jen odrostlý puberťák, který chce prolézt celou základkou a střední za pár týdnů se jen tak nenajde, ale svůj úkol - tedy pobavit - dle mého rozhodně splnil. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler "nezklamal" - opět se na hranici únosnosti děsně pitvoří a kouzlem nechtěného dokonale zahrál mentálně retardovanýho jedince (tentokrát místo puberťáka). Ale těžko říct, jestli by jeho střízlivější hereckej výkon výrazně pomoh. Příběh je totální klišé a "neokoukaný" scény jsou většinou dost dementní/bizarní (tučňák nebo závěr, kde se objeví většina postav). Nicméně pár dobrejch (byť vulgárních) scének by se našlo. Aspoň na průměr to ale rozhodně nestačí. ()

Reklama

teplic 

všechny recenze uživatele

Sandler nie je až taký debil ako jeho postavy. Nehovorím, že toto je najinteligentnejšia komédia, akú som kedy videl, ale Sandlerovi treba priznať, že aj vyrobiť postavu tak debilnú, že sa ti ježia chlpy na guliach, chce istú dávku... talentu? Azda lepšie hodnotenie práve kvôli pár momentom, ktoré dokazujú, že Sandler vie, čo robí -- napríklad muzikálová meta-vsuvka či záverečný kvíz -- a vďaka faktu, že v tomto filme ešte tento typ drbnutého mozgovraždivého humoru nebol prevarený a násilne romantický a moralizátorský (ako napríklad ten pojebaný Click alebo Zohan). I award you no points and may god have mercy on your soul. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela povedená Sandlerovka, jistě na dneší komedie to rozhodně nemá, ale jestli jste ochotní přijmout poměrně primitivní humor 90 let, tak se i pobavíte, a film uteče jako voda. I když ve filmu není nic moc dobrého a ano ani herci nejsou příliš dobří, jediné co se dokáže vytáhnout na nadprůměr je výborná hudba. Gagy a komediální scény byly na poměrně dobré úrovni ale občaas jsem si říkal co sakra má znamenat ten tučňák? Tahle komedie se nedá moc doporučit, ale na jedno zkouknutí se to dá a dobře se u toho odpočine. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nic nezdědil, takže nemohu prakticky potvrdit myšlenku, že hromada peněz udělá idiota i z relativně normálního jedince. Tím sice Sandler rozhodně není, ale jeho zběsilé jízdy na golfovém vozíku či vyrovnané souboje inteligencí s osmiletými dětmi byly natolik zábavné, že jsem se dokázal průměrně bavit i při mimořádně příšerném dabingu, jímž jsem byl zákeřně obšťastněn. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Několikanásobný držitel Oscara Robert De Niro prohlásil, že Billy Madison je jeho nejoblíbenějším filmem. (griph)
  • V jedné scéně se Frank (Norm MacDonald) probudí, aby Billymu (Adam Sandler) vyprávěl hloupou historku, když si v opilosti uvědomí, že Billy už je nějakou dobu pryč. Jeho nezřetelná řeč není herectví. Norm MacDonald se při natáčení této scény úplně opil. Tvrdil, že to bylo proto, aby se vžil do role, ale možná měl jen chuť si dát pár drinků u bazénu. Každopádně se nakonec opil tak, že omdlel a museli ho polít ledovou vodou, aby se probral. (griph)

Reklama

Reklama